Houston'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

2 milyon 200 bini aşkın nüfusuyla ABD'nin en büyük 5 kenti içerisinde yer alan Houston tarihi, turistik ve kültürel açıdan önemli bir merkezdir. Houston'un gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.
Houston'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Houston Doğal Bilimler Müzesi

Hermann Park'ın kuzey kıyısında bulunan bir bilim müzesidir. 1909 yılında kurulan müze tam 4 katlı bir kompleksten oluşmaktadır. Burke Baker Planetarium, Cockrell Kelebek Merkezi ve Wortham Dev Ekran Tiyatrosu da burada hizmet veriyor. Sabit ve geçici koleksiyonların sergilendiği müze, ABD'nin en popüler kurumlarından biri olarak şöhret elde etmiştir. John Milsaps'ın bağışladığı ve hususi ilgi gören taş ve mineral koleksiyonu ve 1980'lerde eklenen dinozor sergileri, jeolojik, biyolojik ve teknolojik ögeler kurumun yapı taşları niteliğindedir. Houston gezi rehberinize mükemmel koleksiyonlarıyla her yıl milyonlarca insana ulaşan bu müzeyi muhakkak ekleyin.

houston-dogal-bilimler-muzesi.jpg

 

The Galleria

the-galleria.jpg

3 milyon metrekarelik alanıyla Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük alışveriş merkezlerinden biridir. Yaklaşık 400 ofis, mağaza, restoran, eğlence merkezi gibi alanlara ev sahipliği yapan The Galleria kentin en lüks alanlarındandır. Houston ahalisinin ve kenti ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerin dikkat merkezinde bulunan alışveriş merkezi kentin can damarı olarak kabul edilmektedir. Günde yüz binlerin giriş yaptığı The Galleria, 1970 yılından bu yana hizmet vermektedir. Houston seyahatinizde rotanızı The Galleria'ya da çevirmelisiniz.

 

Space Center (Uzay Merkezi)

space-center.jpg

Texas'ta bulunan Space Center NASA'ya bağlı olarak faaliyetini sürdüren kar gütmeyen bir merkezdir. Bob Rogers ve onun ekibi BRC Imagination Arts tarafından tasarlanmıştır. 1992 yılında açılan kurumda Saturn V, Apollo 17, Mercury 9 ve Gemini 5 gibi mükemmel ötesi uzay araçları sergilenmektedir. Houston'un gezilecek turistik yerleri arasında önde gelen Space Center, teknoloji meraklılarının en fazla ilgi gösterdiği alanlardan biri konumundadır. Sizler de Houston gezi rehberinize bu kurumu eklemelisiniz.

 

Kemah Boardwalk

kemah-boardwalk.jpg

Teksas'ta yaklaşık 60 dönümlük alana kurulan Boardwalk tamamen Galveston Körfezi ve Clear Lake kıyılarında oluşturulmuş büyük bir temalı parktır. Ülkenin en değerli boardwalk'larından biri olarak meşhurlaşan alan, her yıl yüz binleri bünyesine çekiyor. 10'un üzerinde restorana, oyun alanlarına, dükkanlara, otele sahip olan bölge, 1997 yılında kurulmuştur. Kemah Boardwalk, Houston'un en turistik yerlerinden biridir ve ABD'nin dünyaca meşhur mekanları arasında bulunmaktadır.

 

ArtCar Museum (Araba-Sanat Müzesi)

artcar-museum.jpg

1998 yılında açılan kurum, alışılmışın dışında araçlara ev sahipliği yapan bir sanat müzesi olarak hizmet vermektedir. 'Garaj Mahal' olarak anılan müzede yerel, ulusal ve uluslarası sanatsal araçlar sergilenmektedir. Araç tutkunlarının farklı dizayn edilmiş arabalar görmek isteyenlerin ortak adresi haline gelen kurum, her yıl yüz binlerce misafir ağırlamaktadır. Houston'un en meşhur mekanlarından biri olan ArtCar Müzesi'ni muhakkak gezmelisiniz. Birbirinden ilginç araçları gördüğünüzde buna değdiğini göreceksiniz.

 

Houston Gölü

houston-golu.jpg

Yaklaşık 48 kilometrekarelik bir alanı kapsayan Houston Gölü 13 metre rakımda yer almaktadır. San Jacinto Nehri'ne akan göl, Houston'un ve ABD'nin en değerli doğal kaynakları içerisinde gösterilmektedir. Aynı zamanda bu göl, Houston halkının bir numaralı içme suyu kaynağı durumundadır. En derin noktası 14 metreye kadar ulaşan Houston Gölü, aynı zamanda su kuşları ve çeşitli balık türlerini barındırmaktadır. Etrafındaki mükemmel bitki örtüsüyle adeta bir kartpostal görüntüsü çizen şahane bölgeyi mutlaka görmelisiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.