Host Ne Demek?

Birçok alanda karşımıza çıkan host kelimesi ne anlama gelir? Bu içeriğimizde host ne demek, twitch host ne demek, host nasıl atılır, host ne iş yapar? gibi soruların cevaplarını derledik.
Host Ne Demek?

Host Nedir?

Host, misafirlere konforlu bir ortam sağlamak için ihtiyaçlarını gidermekle yükümlü olan kişiye denir. Festival, otobüs, restoran, otel, bar gibi mekanlarda hizmet veren hostlar konuklarını en iyi şekilde ağırlamalılardır.

Host Ne Demek


Twitch Host Atmak Ne Demek?

Bir Twitch yayıncısının başka bir yayıncıya izleyicilerinin tamamını aktarması host atmak anlamına gelir. Canlı yayınını sonlandıracak kişi elindeki izleyicisini bir twitch yayıncısına aktardığı zaman yayın kapanır ve tüm izleyiciler host atılan kişiye gider. Örneğin; şu an Twitch Türkiye'nin en popüler yayıncılarından birisi olan Elraenn hiç izlenmeyen bir yayıncıya ortalama 30000 izleyicisini host atar ve yayını kapatırsa, izleyiciler host atılan yayıncıya giderler. Bu işleme de host işlemi denir. 


Host Ne İş Yapar?

Host, konuklarına karşı güler yüzlü olmalıdır. Misafirlerine profesyonel ve samimi bir şekilde içecek servisi sunmalı, telefonla rezervasyon yaptırmak isteyen kişilere yardımcı olmalı, kaliteli hizmet aldıklarından emin olmak için ziyaretleri boyunca misafirlerin ihtiyaçlarına dikkat etmeli, hijyen ve güvenlik politikalarına bağlı kalmalıdır.


Nasıl Host Olunur?

Host olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti yoktur. Host olmak için gereken farklı kriterler firmalar tarafından belirlenir ve aradıklarına çalışan profiline göre kişiler bulunur. Host olmak için güler yüzlü olmalı ve tatlı dilli konuşmalısınız. 


Host Birisinde Olması Gereken Özellikler

Host birisi aşağıdaki özelliklerin hepsine sahip olmalıdır. Misafirperver ve iyi bir dinleyici olması gereken hostun özellikleri nelerdir? İşte hostun özellikleri;

  • Ekip olarak çalışabilmek
  • Telefonda etkili iletişim kurmak
  • Temposu yüksek ortamlarda çalışabilmek
  • Pozitif bir duruş sergilemek
  • Uzun çalışma süreçlerinde ayakta durabilecek fiziksel yeterlilik
  • Dış görünüşe önem vermek
  • Kişisel hijyeni dikkate almak
  • Farklı müşteri tiplerine hizmet verebilmek
  • Değişken iş saatlerine ayak uydurabilmek

Host Maaşları

Yüzlerce kişinin paylaştığı maaş verilerine göre hesaplanan host maaşları ne kadar? En düşük host maaşı 2820 TL, ortalama 3950 TL, en yüksek ise 9210 TL'dir. Host pozisyonunda çalışan kişiler kariyerlerinde ilerledikçe maaş miktarları artmaktadır. 


Hosting Nedir?

Web sayfalarını çok güçlü, yedi gün yirmi dört saat hizmet verebilecek ve her türlü yoğunluğa rağmen problemsiz bir şekilde web sitenizi yayınlamaya devam edecek bir bilgisayara sunucu denilmektedir. Kişilere ait sitelerin kesintisiz bir şekilde sunucu üzerinden çalışabilmesine olanak sağlayan ve yazılımsal web sunucularının birleşimiyle oluşturulmuş web sitesi yayınlama hizmetine ise hosting denir.


Hostes Ne Demek?

Uçak yolcularının güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat etmelerinden sorumlu olan hostes uçağa binerken yolculara güler yüzlü olmak zorundadır. Yolcuların sorularına ve ihtiyaçlarına cevap vermekle yükümlü olan hostes yolcuların rahat seyahat etmesini sağlamak için elinden geleni yapmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.