History 101 Belgesel Dizisi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Netflix kütüphanemize Eğlenceli Tarih Dersleri adında yeni bir belgesel dizisi eklendi. 22 Mayıs 2020 tarihinde yayınlanmaya başlayan History 101 dizisi hakkında bilinmesi gerekenleri ve tüm merak edilenleri sizler için derliyoruz.
History 101 Belgesel Dizisi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

History 101 Belgesel Dizisi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

ITN‘nin yapımcılığını üstlendiği ve netflix dizileri arasına katılan  yeni belgesel Eğlenceli Tarih Dersleri, orijinal ismiyle de History 101 dizisi 22 Mayıs’tan bu yana tarih sevenlerin de sevmeyenlerin de keyifle izlediği yapımlardan birisi olmayı başardı. Aklımızda kalmayacak, istatistik bazlı tarihi ve geçmişi bize boca eden yapımlardan farklı olarak History 101 hem öğretirken hem de eğlendirmeyi hedef alıyor. Böylece farkında olmadan ilginç konularda bilgiler edinebildiğinizi farkediyorsunuz. Bu inceleme dizi içeriğimizde birçok konuyu ele alan ve yayınlanan ilk sezonuyla daha ilk haftasında dikkat çekmeyi başaran History 101 serisi hakkında tüm merak ettiklerinizi, izleyici yorumları ve ele aldığı konuları sizler için mercek altına alacağız.


history-101-belgesel.jpg

1. Alternatif konular üzerine tek bölümlük kısa anlatımlarla size birçok şey katabilen History 101 dizisi, diğer sıkıcı tarih yapımlarından farklı olarak bunu eğlendirerek yapıyor. Tarih başlığı altında yer alan çeşitli konularla daha önce hiç merak etmediğiniz konularda bile size fikir verebilecek Eğlenceli Tarih Dersleri serisi Netflix’te sizleri bekliyor.


history-101-belgesel-dizisi-hakkinda-bilgi---izleyici-yorumlari.jpg

2. Kısa tarihi bilgiler vererek izleyiciye eğlendirerek öğreten History 101 belgeselinin yayınlanan ilk sezonu 10 farklı bölümden oluşuyor. Her bölümünde farklı bir konuya değinen dizinin konusu ise tarih derslerine giriş tadında genel kültürü besleyebilecek konuların kronolijik olarak sıralanışı şeklinde anlatılabilir. 


history-101-belgesel-dizisi.jpg

3. History 101 dizisinin bölümlerinin ortalama süresi 22 dakikadan oluşuyor. Yıllardır bizlere ezberden anlatılan ve saatler süren yapımlara göre bu dizide anlatılanların daha uzun süre aklınızda kalacağının garantisini veriyoruz. Çünkü bu belgesel dizi tarihi, ilgi çekici noktasından ele alarak siz farkında olmadan süreci kafanıza işliyor. 


history-101-belgesel-dizisi-hakkinda.jpg

4. Fast food yiyeceklerden feminizme kadar birçok konuda kısa bilgiler sunan History 101, “Hazır Yemekler”, “Uzay Savaşları”, “Çin’in Yükselişi”, “Plastikler”, “Orta Doğu Petrolü” “Robotlar”, “Nükleer Enerji”, “AIDS”, “Genetik” gibi konuları da ele alarak genel kültür hakkında size verimli anlar yaşatıyor.


eglenceli-tarih-dersleri.jpg

5. Tarihi konulara ilgisi olan fakat uzun tarih belgesellerini izlemekten kaçan insanların da ilgisini çekebilecek History 101 dizisi yayınlandığı günden itibaren Mayıs ayının en sevilen yapımlarından birisi oldu bile! Bazılarının, konuların yüzeysel olarak incelendiğini düşündürtebilecek bu yapımın aslında amacı da bu. Yani uzun uzadıya anlatılan tarihin aslında değinilmesi gereken her noktasına değinip kafanızı karıştırmadan sizlere olan biteni anlatmayı başarabiliyor.


netflix-tarih-belgeseli-history-101.jpg

6. Uzun zamandır Netflix’te bir şeyler izleyip artık farklı içerikler arayışındaysanız bu kısa ama tatlı belgeseli siz değerli okuyucularımıza kesinlikle öneriyoruz. Belgesel izlemeyi sevmeyenler için daha öncesinde Absurd Planet adında, hayvanların dünyasını keyifli bir şekilde inceleme imkanı tanıyan Netflix bu sefer de aynı tarzı History 101 ile tarih konusunda ele almış. Bizim izleyip çok da keyif aldığımız bu belgesel dizi, Netflix kütüphanenizde sizlerle buluşmayı bekliyor.


History 101 Dizisi İzleyici Yorumları

1. ohhhhh be sonunda 20 dakikalik cat cut izlemelik belgesel geldi onumuze. mukemmel aq ne o oyle sanki tarihi bastan yaziyormus gibi, bi sike derman olacakmis gibi tunc cagindan baslayan belgeseller vs. ver genel kulturumu isine bak. canimsin


2. yüzeysel genel kültür bilgileri veren netflix'in yeni belgesel serisi içeriği. artık çabuk tüketilebilir ve anime süresinde bu tarz içerikler sıkça karşımıza çıkacaktır. diğer yapılacak seriler için öneri; felsefe 101, sanat 101, vb. diyerek orijinal ve yeni bir fikir vermek isterdim fakat say yayınlarından çıkan "101" kitap serisi oldukça faydalıdır. okuyarak da bu bilgileri edinebilirsiniz. animasyon ve kurgu açısından başarılı olduğunu söylemek gerek.


3. yakın tarihimizdeki önemli olaylara ilişkin mini serilerden oluşan çerezlik güzel bir içerik . biraz "explain" tadında olmuş. 2.bölüm "the space race" özellikle gerçekten objektif bir şekilde anlatılmış. tüm dünyayı bir ailenin yönettiği masalına inanıp her olayda amerika'yı suçlayan birkaç salak gelip amerikanvari olmakla suçlamış diziyi ama alakası yok.


4. güzel bilgiler barındıran ve her bölümü farklı konular anlatan belgesel tadında bir tarih dizisi. şahsen sıkılmadan izliyorum. özellikle 3. bölümde çin'in nasıl bu kadar büyüdüğünü görmek hoş ve bilgilendiriciydi. bizden 30-40 yıl sonra refaha eren ulusların bize bu kadar fark atması gerçekten üzücü... doğru yöneticiler ile neler başarılabilir kendiniz görün...


5. ilgi çekici ve zekice oluşturulmuş bir deneme olmuş. herkesin kolayca sıkılmadan tüketebileceği çerezlik bir belgesel çıkmış ortaya. tarih belgeseli denir mi pek bilemedim. bir şeyler eksikti bunu süreye de bağlayamıyorum çünkü explained adlı yapım 20 dakika olmasına rağmen daha çeşitli ve geniş bir bakış açısı vardı. uzun tarih belgesellerinden kaçan izlemeyen hatta belgesel izlemeyen kesimin ilgisini çekeceğini düşünüyorum. kısaca tarih 101, adı gibi basit ve eğlenceli bir belgesel olmuş. çok bir beklentiniz olmadan izlerseniz ilgi çekiyor. özellikle grafikleri ve sayısal verileri kullanması ilginizi odakta tutuyor. kötü yanı ise bir çok bilgi net değil ve okuduğuma göre yanlış bilgiler de mevcut. bunu izleyeceğinize youtube da çok kaliteli eğitim kanalları var üste kurzgesagt denmiş. benim favorim vox ama alta kanalları bulabileceğiniz bir entry biraktım. youtube'un bir kez daha daha bilgilendirici bir yer olduğu kanıtlandı.


6. konulara tamamen yüzeysel olarak değinmişler. az biraz genel kültürü olan biri zaten burada anlatılanların %95'ini biliyordur. 14-15 yaşındaysanız gayet yararlı olabilir ama. ön bilgi edinmiş olursunuz. bunu izleyip ''abi bi belgesel izliyomm ya süper... tabii oğlum kapitalizm, amerika falan...'' diyenlerden hızlıca uzaklaşın. anlayacağınız, ergen eğlendirir.


7. netflix'de yapımı kötü ve içeriği boş birçok diziye göre katkısı olan belgesel serisi. genel kültür düzeyi orta seviye ve üstünde olanların bildiği konular, içeriğin detayına çok girilmemiş ama totali büyük çerçeveden görmek ve bilmeyenlere aktarmak için güzel. gençlere ve bir cok konu hakkında yüzeysel bilgi edinmek isteyenler için faydalı. izleyin, gençlere tavsiye edin.


8. uzay ile ilgili bölümü izlerken astronotların hangi milletlerden olduğu paylaşılıyordu.acaba bizim bilmediğimiz bir astronotumuz bu çalışmalarda yer almış mıdır diye türk bayrağını aradım ama bir tane bile türk uzaya çıkmamış tabi ki. bir sonraki çin'in yükselişini anlatan bölümde türkiye'yi görebildim. dünyada sahte ürün imalatı yapan ülkeleri gösterirken çin'in ardından en fazla sahte üretim yapan ülke olarak.


9. çok çok yüzeysel, amerika'nın embesil gençliğine yönelik yapılmış bir belgesel. öyle ki petrol krizini 1953 iran darbesini aniyorsun da petrolü millilestiren muhammed musaddık'ın adı bile geçmiyor.genelde nat geo'nun history channel'ın falan 40-45 dakikalık belgesel serilerini izlerim fakat yetmiyor.tarih deniz derya bir mesele insan merak ettikçe ediyor. evet 101 giriş dersidir temel bilgi alınır ama bu temel bile değil


10. henüz iki bölüm izledim. kısa bölümlerden oluşuyor. çok ayrıntıya girmeden o zamanlara ait görsel materyallar ile güzel sunumlar var. özellikle ikinci bölümdeki uzay yarışı çok güzeldi. konusu geçtiğinde atlanılan noktaları da gündeme getirerek akıcılığı bozmadan güzel anlatmışlar. tek tek bölüm isimlerine bakıp buraya yazmaya üşendim ama güzel konular var. ilk iki bölüm fast-food ve uzay yarışı üzerineydi. sonrakilerden ise, aklımda kalanları yazayım ; çin'in yükselişi, aıds, feminizm, genetik, orta doğu petrolü, robotlar... umarım bu tarz yapımların sayısı artar. içerisinde genel kültür olduğu için ve cinsellik olmadığı için gençler izleyemecek tabi ki ama gönül isterdi ki izlesinler.

Önerilen İçerik: Netflix Orijinal Yapımı Absürt Gezegen 

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.