Hintliler Alnının Ortasına Neden Nokta Koyar?

Hintli kadınların iki kaşın ortasına yapıştırdıkları geleneksel süslemenin adına 'bindi' deniliyor. Peki nedir 'bindi'ler, ne anlama geliyor?
Hintliler Alnının Ortasına Neden Nokta Koyar?

Bindi Nedir?

Son yıllarda ülkemizde Hint filmlerine olan hayranlık bir hayli artı. Hint Filmleri izlerken geleneksel kıyafetler, dini törenler ve abartılı takılar oldukça dikkatimizi çekiyor. Özellikle kadınların iki kaşının ortasında bulunan nokta da ilgi çekiyor. Peki bu kadar farklı etnik köken ve dinlerin bir arada yaşadığı Hindistan’da Hintli kadınların iki kaşının ortasında bulunan noktanın manası nedir?

İşte son zamanlar popüler olan Hintlilerin kullandığı bindi;

Kendine özgü felsefesi, inancı ve yaşam tarzı olan Hindistan’da kadınların kaşının ortasında nokta vardır. Bu noktaya “Bindi” denilir. Renkleri kırmızı, siyah, turuncu gibi farklılıklar gösterir.

Bindi Nedir

Bekarların siyah, evli kadınların ise noktaları kırmızı renkte olur. Yani buna bakılarak kadının evli mi yoksa bekar mı olduğu anlaşılabilir.

Günümüzde ise aksesuar olarak da kullanıldığı için farklı renklerde kullanılır.

Bu noktaların negatif düşüncelerden koruma özelliği olduğuna da inanılıyor.

Bindi Nedir

Hindu inancına göre, alnın orta kısmı ruhun insan vücudundaki yeri ya da 3. gözün bulunduğu yer olarak kabul görüyor.

Bindiler yapıştırma şeklinde süsler ya da sandal ağacı macunu ile yapılıyor. Ruhsal yolculuğun simgesi olarak da bilinir.

Benzer İçerik Önerileri
Hindistan’da Yaşayan DinlerHindistan Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.