Hindistan Uzaya İnsanlı Araç Gönderiyor

Rusya, ABD, Çin’den sonra uzaya insanlı uçuş gerçekleştirecek dördüncü ülke Hindistan Olacak. Şuana kadar Uzayla ilgili bir çok atılımları olan Hindistan, uzay ile ilgili hedefleri bir hayli fazla.
Hindistan Uzaya İnsanlı Araç Gönderiyor

Tarihte ilk uzaya insanlı uçuşu gerçekleştiren ülke; Rusya olmuştu. O dönemler Rusya ile ABD arasında kıyasıya yarış haline gelen uzaya insan gönderme yarışını Rusya kazanmış olsa da bu yarışta yılmayan ABD, bir sonraki yıl uzaya insanlı uçuş yapan ikinci ülke olmuştu. Uzay ile ilgili yapılan çalışmalar o zamandan beri halen bir yarış amacı gütmektedir. Hindistan’ın komşusu Çin’in uzaya insanlı araç göndermesi Hindistan’ın hırslandırmış görünüyor. Ve son yıllarda bir hayli uzay ile ilgili çalışmalarını artırdı.

İşte Hindistan’ın Uzay Çalışmaları

2013 yılının son aylarında Mars’a insansız araç gönderdi. Böylelikle Mars’a araç gönderen ilk Güney Asya ülkesi oldu. Aslında Hindistan’ın bu projesi çok daha eskiye dayanıyor. 2007’de Rusya ile ortaklık anlaşması yapılarak, bu proje için milyonlarca dolarlık bütçeler ayırıyor fakat bir şekilde bu proje erteleniyor.

2014 Yılının sonlarında Uzaya insansız araç gönderdi. 630 ton ağırlığındaki roketle insansız uzay kapsülünü başarılı bir şekilde uzaya fırlattı. Bu test denemesi için 25 milyon dolar harcadı. Ve yaşanılan bu başarılı uzay denemeleri artık Hindistan’ın da uzay araştırmaları ve tecrübeleri konusunda oldukça iyi olduklarını kanıtlıyor.

2016 yılında uzaya Dünya ülkeleri arasında bağımsız olarak insanlı uzay aracı gönderen dördüncü ülke oluyor. Hindistan Uzay Araştırma Organizasyonu tarafından başka bir ülkelerden bağımsız olarak fırlatacağı Geosynchronous Stellite Launch Vehicle Mark 2 uzay aracı ile iki astronotu uzaya göndermesi planlanıyor. İki astronot 7 gün Dünya’nın yörüngesinde kalarak 400 km mesafe kat edecek  ve sonrasında Bengal körfezine İniş yapacaktır. Bu projenin maliyeti 2.67 milyon dolar olacak.

Hindistan’ın Uzay Hedefleri

2020 yılında Ay’a insan göndermek ve Önümüzdeki on yıl içinde Uzaya Astronotlar göndermek. Tabi Hindistan’ın bu şekildeki düşünceleri büyük devletleri düşündürüyor.

2020 Hedef Ay'a İnsan Göndermek

ay'da insan

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.