Kültürüyle Ünlü Hindistan'ın En İlginç 10 Sokak Yemeği

Gelenekleri ve kültürü ile nam salmış Hindistan'ın sokak lezzetlerini biliyor musunuz? İşte Hindistan'a özgü ilginç 10 sokak yemeği...
Kültürüyle Ünlü Hindistan'ın En İlginç 10 Sokak Yemeği

Hindistan'a Özgü 10 İlginç Sokak Yemeği

Hindistan, birbirinden farklı kültürel etkinlikleri, eşsiz tatil beldeleri ve egzotik sokak yemekleriyle turistlerin gözde ülkeleri arasında yer almaktadır. Kentin dört bir yanında nam salmış Hindistan sokak yemekleri, Hindistan mutfağının eşsiz tatlarını misafirlerin beğenisine sunmaktadır. Hindistan sokaklarına özgü egzotik lezzetleri bir araya getirdik.

İşte baharatları ve yapılışlarıyla ünlenmiş Hint sokak yemekleri;

1. Chole Bhature

Hindistan Sokak Yemekleri

Chole Bhature, Hindistan’ın kuzeyindeki Pencap bölgesine özgü bir yemek çeşididir. Genellikle geleneksel Hindistan içkisi “lassi” ile beraber servis edilmektedir. Chole Bhature, en sevilen Hindistan sokak lezzetleri arasında yer almaktadır.

2. Aloo Tikki

Hindistan Sokak Yemekleri

Aloo Tikki, Hindistan’a özgü aperatif atıştırmalıktır. Haşlanmış patates, bezelye, köri ve farklı baharatlarla yapılan Aloo Tikki, Hindistan’ın en sevilen sokak yemekleri arasında gösterilmektedir. Aloo Tikki aynı zamanda Pakistan ve Bangladeş’te de oldukça ünlüdür.

3. Vada Pav

Hindistan Sokak Yemekleri

Vada pav, Hindistan’ın Maharashtra eyaletine özgü vejetaryen yemeğidir. Baharatlı hamur arasına yerleştirilmiş patates püresi, muhteşem Hint burgerini ortaya çıkartmaktadır. Vada pavın lezzet sırrı, üzerinde ikram edilen Hint turşusu olarak bilinmektedir.

4. Dahi Puri

Hindistan Sokak Yemekleri

Delhi chaat papdi olarak da bilinen Dahi puri, özellikle Hindistan’ın Maharashtra eyaletinin geleneksel atıştırmalığı olarak bilinmektedir. Adeta içli köfteye benzer yapısıyla servis edilen bu sokak yemeği, içerisinde yer alan pırasa ve keskin turşusuyla damakta unutulmaz bir tat bırakmaktadır.

Hindistan'da gezilip görülmesi gereken yerleri görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

5. Pav Bhaji

Hindistan Sokak Yemekleri

Pav Bhaji, özellikle Hindistan’ın kış aylarında vazgeçilmez sokak yemekleri arasında yer almaktadır. Hindistan’ın Bombay şehrine özel bu eşsiz lezzet, körü ve diğer baharat çeşnilerinin sebzeyle birleşiminden meydana gelmektedir. Pav Bhaji, yanında kare soğan ve tereyağlı ekmekle servis edilmektedir.

6. Akki Roti

Hindistan Sokak Yemekleri

Akki roti, Hindistan’ın Karnataka eyaletine özgü en popüler sokak yemeğidir. Genellikle kahvaltılık olarak servis edilen akki roti, yoğrulmuş pirinç unuyla yapılarak hindistancevizi ve domates turşusuyla servis edilmektedir. Yerel halkın “pirinç ekmeği” olarak adlandırdığı bu lezzet, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin beğenisini kazanmaktadır.

7. Paddu

Hindistan Sokak Yemekleri

Kuzhi paniyaram olarak da bilinen Paddu, Güney Hindistan’ın en ünlü sokak yemeği olarak bilinmektedir. Pirinç hamurunun siyah mercimekle birleşiminden meydana gelen bu eşsiz lezzet, buharda pişirilerek servis edilmektedir.

8. Litti Chokha

Hindistan Sokak Yemekleri

Litti chokha, Hindistan’ın hemen her bölgesinde popüler sokak yemeği olarak servis edilmektedir. Özellikle Nepal sokaklarında turistlerin büyük beğenisini kazanan litti chokha, lezzetli bir akşam yemeği olarak bilinmektedir.

9. Tunde ke Kabab

Hindistan Sokak Yemekleri

Galout kebabı olarak da bilinen Tunde ke Kabab, Hindistan’ın Lucknow şehrine özgü popüler sokak yemeği olarak tüketilmektedir. Tunde ke Kabab, kıyılmış bufalo eti ve 160’dan fazla baharatın bir araya gelmesiyle eşsiz bir lezzet oluşturmaktadır. Lucknow şehrine yolunuz düşerse bu eşsiz sokak yemeğini denemenizi öneririz.

Hindistan hakkında bilinmesi gerekenleri öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

10. Kachori

Hindistan Sokak Yemekleri

Kachori, Hindistan’a özgü bol baharatlı sokak yemeğidir. Özellikle Hint ve Güney Asya azınlıkları tarafından sıklıkla tüketilen kachori, yabancı turistler tarafından da büyük ilgi görmektedir. Kachori, kızarmış hamur içerisine yerleştirilen soğan, bezelye, patates ve turşu ile servis edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum