Hikmet Karaman Kimdir

Hikmet Karaman, 9 Mart 1960’da Giresun’un Tirebolu ilçesinde doğan eski futbolcudur. Günümüzde ise teknik direktörlük görevinde bulunmaktadır ve UEFA Pro-Lisans'a sahiptir.
Hikmet Karaman Kimdir

Hikmet Karaman’ın Futbolculuk Kariyeri

Hikmet Karaman, futbolculuk kariyerine ilk olarak Kocaelispor’un altyapısında başladı. Belli bir süre burada top oynadıktan sonra Almanya’ya yerleşti. Berlin’de öğrenimine devam ederken Rot-Weib takımında da futbol oynadı. Berlin Türkspor’a antrenör-oyuncu görevinde bulundu ve bu takımla Landes Liga’da şampiyon olup takımı Alman üçüncü ligine kadar çıkardı.

Hikmet Karaman’ın Teknik Direktörlük Kariyeri

Hikmet Karaman, teknik direktörlük hayatına ilk olarak Galatasaray’da yardımcı antrenör olarak görevine başladı. 1998 yılın Zeytinburnuspor’un antrenörü olurken sonraki yıllarda sırasıyla Erzurumspor, Kayserispor, Çaykur Rizespor, Adanaspor, Kocaelispor takımlarında görev yaptı.

2003-2004 sezonunda tekrardan Çaykur Rizespor’a döndü ve 2004 yılında Kayserispor’u 2006 yılında Ankaragücü’nü, 2007-2008 sezonunda da Ankaraspor’u çalıştırdı. 2008 yılı içerisinde Ankaraspor’dan ayrılarak Antalyaspor’a geçiş yaptı ve 2009 yılında Ankaragücü’ne tekrar transfer oldu.

hikmet karaman çaykur rizespor

2010-2011 sezonunda Süper Lig'e yeni yükselen ve Hakan Kutlu tarafından çalıştırılan Manisaspor'da işler iyi gitmeyince teknik direktör istifa etti ve yerine Hikmet Karaman davet edildi.

2012-2013 sezonunda bu sefer Gaziantepspor’u çalıştırdı ve aynı sezon içerisinde takımdan ayrılarak Bursaspor’un başına geldi. Buradan da aynı yıl içerisinde ayrılarak Kayseri Erciyesspor’u çalıştırdı ve bir yıl içerisinde 3 takım çalıştıran teknik direktör oldu. 2014-2015 sezonun ise tekrardan Çaykur Rizespor’un başına geldi ve kariyerine burada devam etmektedir.

Hikmet Karaman’ın Başarıları

Çaykur Rizespor

  • Türkiye 1. Lig İkinciliği 2002-03

Antalyaspor

  • Türkiye 1. Lig İkinciliği 2007-08

Kocaelispor

  • Türkiye Kupası: 2001-02

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.