Hidayet Vahapoğlu Kimdir? & Hakkında Bilgi

Milli Genel Kurulu Sekreterliği ile başlayan kariyerinde kıdemli albay rütbesine kadar ulaşan siyasetçi Hidayet Vahapoğlu hakkında bilinmesi gerekenleri bu içeriğimizde sizler için derledik.
Hidayet Vahapoğlu Kimdir? & Hakkında Bilgi

Hidayet Vahapoğlu Biyografisi

Mustafa Hidayet Vahapoğlu 17 Nisan 1956 yılında Çorum'un İskilip ilçesinde dünyaya gelmiştir. Son yapılan Milliyetçi Hareket Partisi kurulunda partinin genel başkanlık yardımcılığı görevini üstlenen Vahapoğlu hayatı boyunca partisi için çalışmalar yapmış birisidir.

hidayet-vahapoglu-biyografisi.jpg


Hidayet Vahapoğlu Eğitim Hayatı

İlköğretimi Şırnak, ortaöğretimi Erciş ve lise eğitimini de Konya'da tamamlayan Vahapoğlu üniversite eğitimine devam etmek için ise Ankara Üniversitesi'ni tercih etmiştir. Ankara Üniversitesi eğitim bilimleri fakültesini başarılı bir şekilde bitiren Vahapoğlu devamında aynı üniversitede ve aynı ana bilim dalında yüksek lisans çalışmalarına devam etme kararı almıştır. Yüksek lisansını tamamladıktan sonra ise Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimsel Enstitüsü'nde eğitim yönetimi alanında da doktora eğitimini almıştır. 1987 yılında doktora diplomasını aldıktan sonra 200 yılında Milli Güvenlik Akademisi'ne girdi ve tamamladı. Silahlı kuvvetler bünyesinde açılan çeşitli kurs ve eğitimlere de katılmıştır. 1979- 2007 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çeşitli görevlerde bulundu.

hidayet-vahapoglu-egitim-hayati.jpg


Hidayet Vahapoğlu'nun Kariyeri

Askeri disiplini ve çalışma şeklini benimseyen Vahapoğlu Milli Genel Kurulu Sekreterliği ile başlayan kariyerinde kıdemli albay rütbesine kadar ulaştı. Ardından 2007 yılında Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayı olmak için görevinden kendi isteği ile emekli olmaya karar verdi.

hidayet-vahapoglunun-kariyeri.jpg


Hidayet Vahapoğlu'nun Siyasi Hayatı

2007 yılında Çorum'dan Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayı oldu. Seçimden sonra Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından başdanışmanlık görevine getirildi. 2009 yılında ise merkez yönetim kuruluna seçildi. 2007-2011 yılları arasında partide aldığı bölgesel ve grup çalışmalarını başarılı bir şekilde yürüttü. 2015 yılında yeniden olağan genel kurul sonrası merkez yönetim kuruluna seçildi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcılığı görevini de devam ettirmektedir. Vahapoğlu evli olup iki çocuk babası olarak partisine hizmet etmeye devam etmektedir.

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum