Hibeş Tarifi

Antalya yöresine özgü olan ve içerisinde bulundurduğu malzemeler sayesinde damağınızda harika bir lezzet bırakan, hibeş yiyeceğinin tarifini sizler için özenle hazırladık. İşte Antalya yöresine özgü hibeş tarifi…
Hibeş Tarifi

Hibeş Yaparken Kullanılacak Malzemeler

Not: 4 kişiliktir

  • 1 Su Bardağı Tahin
  • 4 Adet Limon
  • 3 Diş Sarımsak
  • Yarım çay Bardağı ılık Su
  • 1 çorba Kaşığı Acı Pul Biber
  • 1 çorba Kaşığı Kimyon
  • Tuz

Hibeş Nasıl Yapılır?

Hibeş yiyeceğinin yapılış aşamasında pişirilme olmadığı için oldukça kısa sürmektedir. Bunun yanı sıra yapılışı da bir o kadar kolaydır. Genelde meze türü olarak hazırlanır. Yapımının püf noktası da, tahini güzelce çırparken, bir yandan da limon suyunun yavaş yavaş eklenmesidir. Sizde yemeklerin yanında soğuk bir meze bulundurmak isterseniz, tarifimizi dikkatlice okuyunuz.

 

Hibeş ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Antalya yöresine ait olan hibeşin yapımına başladığınızda ilk olarak 1 su bardağı dolusu tahini robotunuza ekleyin ve sonrasında da yarım su bardağı ılık su ilave ederek robotunuzu çalıştırın.
  2. Bu sırada çırptığınız tahin kendisini toparlayacaktır. Bu aşamadan sonra biraz daha çırpın ve bu esnada limon suyunu azar azar ekleyin.
  3. Ardından sarımsakların kabuklarını soyarak iyice ezin ve tahine ilave edin.
  4. Bu aşamadan sonra da 1 çorba kaşığı acı kırmızı pul biber ve 1 çorba kaşığı kimyonu ve tuzu birlikte ilave ederek iyice karıştırın.
  5. Güzelce çırparak kıvam alan habeşinizi robottan çıkartarak bir servis tabağına alın ve servise sunun.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.