Heteroseksüel Ne Demek, Heteroseksüel Kadın ve Erkek Nedir?

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz heteroseksüel kelimesinin ne anlama geldiğini merak ediyorsanız aşağıdaki içeriğimizde bulabilirsiniz
Heteroseksüel Ne Demek, Heteroseksüel Kadın ve Erkek Nedir?

Heteroseksüel Nedir?

Heteroseksüel, duygusal ve cinsel açıdan karşı cinse karşı ilgi duyan biyolojik insan tipine denmektedir. Cinsel olarak kadınlara ilgi duyan erkekler ve erkeklere ilgi duyan kadınlar heteroseksüeldir. Hayvan cinselliğini tanımlamada da sıkça kullanılan heteroseksüel tabiri son dönemlerin en popüler kelimesidir.

Heteroseksüel Ne Demek

Tarihte Heteroseksüel Kelimesi

Heteroseksüel, Yunanca'da farklı anlamına gelen heteros ve Latince'de cinsiyet manasına gelen sex sözcüklerinden türemiştir. 1868 yılında "Homoseksüel" kelimesinin kullanımından kısa bir süre sonra zıttını ifade edecek biçimde Karl Maria Kertbeny tarafından kullanılmış ve "Heteroseksüel" sözcüğüne Yeni Uluslararası Sözlüğü'nde karşıt cinsel arasındaki cinsel tutku biçiminde tanımlanan tıbbi bir terim olarak yer verilmiştir. Sözlüğün 1934 yılındaki ikinci baskısında heteroseksüel sözcüğü bu sefer karşı cins için duyulan cinsel tutkunun ortaya çıkış biçimi olarak tanımlanmıştır.

Heteroseksüel Erkek ve Kadın Ne Demek?

Heteroseksüel erkek nedir? Heteroseksüel erkek, hayatı boyunca bir kadına ilgi duymuş, aynı cinsine bir kere bile duygu hissetmemiş kişiye denir. Heteroseksüel kadın nedir? Heteroseksüel kadın tabiri de aynı şekilde sadece karşı cinsiyle ilgilenmiş, aynı cinsiyle bir şeyler yaşamanın hayalini bile kurmamış kişilere söylenir.

Heteroseksüellik Belirtileri Nedir?

Heteroseksüel kelimesi, iki karşı cinsin birbirine duyduğu ilgi olarak tabir edilir. Örnek verecek olursak, heteroseksüel bir erkek kadına ilgi duyarken, heteroseksüel kadın erkeğe ilgi duymaktadır. Erkeğin erkeğe veya kadının kadına duyduğu ilgi ise homoseksüelliktir. Homoseksüel belirtileri ise aşağıdaki gibidir;

  • Aynı cinsine ilgi duymamak
  • Karşı cinsine karşı cinsel arzu
  • Erkeğin kadını, kadının erkeği beğenmesi
  • Gay, lezbiyen gibi cinselliklerle bir bağlantısı olmaması
  • Karşı cinse yoğun ilgi duymak

TDK'ye Göre Heteroseksüel Ne Anlama Gelir?

Türk Dil Kurumu'na göre heteroseksüel kelimesi "sadece karşı cinsi arzulayan" anlamına gelmektedir.

Heteroseksüel Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Heteroseksüel kelimesini en iyi özetleyen cümle "Herkes benim vatandaşım ama heteroseksüel olmak koşuluyla!" olabilir. Heteroseksüel kelimesinin cümle içerisindeki kullanımı bu şekildedir.

Biseksüel Ne Demek?

Biseksüel insan hayatının farklı dönemlerinde hem aynı cinsine hem de farklı cinse karşı duygusal duygular besler. Cinsel anlamda da aynı cinsini veya karşı cinsi arzulayan biseksüel kişi her iki cinsiyet ile de ilişki yaşayabilir. Biseksüellik dönem dönem değişiklik gösterebilmektedir.

Homoseksüel Ne Demek?

Homoseksüel kişi sadece kendi cinsine karşı cinsel arzu ve duygu besler. Eşcinsel ne demek sorusunun cevabı homoseksüel kavramıdır. Kadınlar kadınlara duygu ve cinsel arzu beslerlerse lezbiyen, erkekler erkeklere duygu ve cinsel anlamda istek beslerse gay olur. Homoseksüel eşcinsel, gay ve lezbiyen kavramlarını aynı çatı altında toplar.

Heteroseksüel Olduğumu Nasıl Anlarım, Heteroseksüel miyim?

Heteroseksüel olduğunuzu anlamanın yolları var. Eğer hayatınızın tüm evresinde karşı cinse ilgi duyduysanız, sadece karşı cins ile ilgilendiyseniz siz heteroseksüelsiniz demektir. Yani kadınsanız ve hayatınız boyunca erkeklere karşı hisleriniz geliştiyse heteroseksüel olduğunuzun göstergesidir. Eğer hayatınızın bazı evrelerinde kendi cinsinize ilgi duyup daha sonra karşı cinsinize ilgi duymaya başladıysanız biseksüel olma ihtimaliniz vardır. Kişi kendisi cinsel yönelimini keşfetme sürecinde keşfeder. Birçok insan homoseksüel, heteroseksüel veya biseksüel olduğunu bilse de gizlemeyi tercih eder. Bu kavramları kullanmak için ise gizli biseksüel, heteroseksüel, homoseksüel gibi tabirler kullanılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.