Hesna Nine Sonunda Elektriğe Kavuşuyor!

Eskişehir’de yaşayan 91 yaşındaki Hesna Usu’nun 50 yıldır elektriksiz yaşadığı haberi yetkilileri harekete geçirdi. Birçok telefon alan Hesna nine, şimdi elektriğinin bağlanacağı günü sevinçle bekliyor.
Hesna Nine Sonunda Elektriğe Kavuşuyor!

Eskişehir’de 1967 yılında taşındığı evine o gün bugündür elektrik alamayan 91 yaşındaki Hesna Usu ile ilgili yapılan haberler sonucu yetkililer harekete geçti. Bugüne kadar ilkel yöntemlerle evini aydınlatan ve buzdolabı olmadığından dolayı yiyecekleri bozulan Hesna nenenin en büyük isteği elektriğinin olabilmesiydi. Kapısındaki tulumbadan su çekerek işlerini yapan Hesna nene, tek varlığı olan keçilerinin geceleri çalınmasından korktuğunu belirterek, “Can güvenliğimiz de yok. Karanlıkta kimseyi göremiyoruz” şeklinde konuşmıştu.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ!

Artık umudu olduğunu belirten Hesna nene, “Gelenler duymuşlar, görmüşler. Yardım etmek isteyenler oluyor. Umudum var. Umudum sizlerden var. Yolunuza bakıyorum. Sağollun Allah razı olsun. Işıksız artık olmuyor. Çıkıyorum, yürüyemiyorum” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından konu hakkında bir telefon aldıklarını söyleyen Hesna Usu’nun oğlu Durmuş Usu ise, “Bakanlıktan aradılar. Müracaatta bulunup bulunmadığımızı sordu. Bende ‘Bulunduk, ancak aradan zaman geçti’ dedim. Yardımcı olacaklarını söylediler. Geri dönüş yapacaklarmış. Haber sonrasında gelip ziyaret ediyorlar. Haberden sonra umudumuz oldu. Haberden önce umudumuz yoktu. Tek isteğimiz elektrik. Benim için de değil, anneme zor oluyor” şeklinde konuştu.

 

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum