Saçları Her Gün Yıkamanın Zararları ve 10 Bakım Önerisi

Güzel görünmenin başlıca koşullarından olan saç bakımı sırasında yapılan yanlışlar nelerdir? Her gün saç yıkamak zararlı mı? diyorsanız cevabı haberimizde.
Saçları Her Gün Yıkamanın Zararları ve 10 Bakım Önerisi

Her Gün Yıkanan Saçların Bakımı Nasıl Olur?

Saçlarınızı her gün yıkamak durumunda kalıyorsanız, öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken unsur kullandığınız şampuandır. Kullanılan şampuanın kalitesini köpürme oranı belirlemez. Yapısı ve içeriği gereği az köpüren bir şampuanın da temizleme oranı çok köpüren şampuana oranla aynı olabilir. Ayrıca şampuanı durularken su ısısının soğuğa yakın ılık olmasına özen gösterin.

1. Nemlendirici Etkili Şampuanlar Tercih Edin

Her Gün Yıkanan Saçların Bakımı

Şampuan seçiminde önemli olan nemlendirici özelliğine sahip olmasıdır. Saçların her gün yıkanması nedeniyle doğal yağ dengesinin bozulması saçlarınızın kurumasına neden olur. Bu nedenle içeriğinde nemlendirici bulunan şampuanları tercih etmeniz daha uygun olacaktır.

2. Saç Nemlendirici Kullanın

Her Gün Yıkanan Saçların Bakımı

Kullandığınız şampuandan memnunsanız ve çok sık şampuan değiştirmekten hoşlanmıyorsanız, duş öncesinde, esnasında veya sonrasında saç nemlendiricisi kullanabilirsiniz. Kullandığınız şampuanın nemlendirici özelliğinin yanında pH değerinin 5.5 olmasına dikkat edin. Kıvırcık saçlı kadınların ekstra nemlendirici kullanırken dikkat etmeleri gereken unsur; saçlarının orta kısımlarına uyguladıkları nemlendiriciyi saç diplerine doğru yayarak dağıtmalarıdır. Aksi halde saç uçlarına sürdükleri nemlendirici gün içerisinde saçlarda ağırlık yaparak saçların sönmesine neden olabilir.

3. Sıcak Maskeleri Deneyin

Her Gün Yıkanan Saçların Bakımı

Yıpranmış saçlara önerilen ve çok sık tercih edilen bir diğer bakım türü ise sıcak maske uygulamasıdır. Hafifçe ısıtılan zeytinyağı saç diplerine parmak ucuyla masaj yapılarak uygulanır. Daha sonra saç diplerine doğru eşit bir şekilde dağıtılan zeytinyağı, saçlara tamamen yayılması ve saçların iyice emmesi için bir streç film yardımıyla sarılarak sabaha kadar bekletilir. Sabah ise hafif bir şampuan ile saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

4. Kıl Taraklarını Tercih Edin

Her Gün Yıkanan Saçların Bakımı

Yıkama sonrasında saçlarınız nemliyken tarayın ve kıl tarakları tercih edin. Sık ve sert taraklar saçlarınıza zarar verebilir. Kıl tarakları saçlarınızı daha yumuşak yapar, hacimlendirir ve yoğunlaştırır. İnce kıllı taraklar sayesinde saçlarınız daha dolgun gözükür.

5. Kurutma için Havluları Deneyin

Her Gün Yıkanan Saçların Bakımı

İmkan buldukça saçınızın doğal haliyle kurumasını sağlayın. Yüksek ısılı cihazlar saçlarınızın yıpranmasına neden olur. Havluları kullanırken de çok fazla sert davranmayın, yavaşça ve nazikçe saçlarınızı kurulamayı deneyin.

6. Saç Şekillendirici Spreyleri Saçınızda Uzun Süre Tutmayın

Her Gün Yıkanan Saçların Bakımı

Saçlarınıza uyguladığınız şekil ve modellerin uzun süre dayanması adına kullanılan sprey gibi ürünleri uzun süre saçlarınızda tutmayın. Akşam yatmadan önce mutlaka yıkayın. Saçı şekillendiren spreyler saçlara çok fazla zarar verir.

7. Saç Maskelerini Deneyin

Her Gün Yıkanan Saçların Bakımı

Haftada iki kere bakım maskesi uygulayın. Böylece saçlarınız güçlü ve sağlıklı bir görünüm kazanır. Saç maskelerinin içermiş olduğu bileşenler saçların daha hızlı uzamasına da yardımcı olur. Ayrıca kişinin saç dökülmesi, kepek gibi saç sorunları varsa ortadan kalkar.

8. Saç Bakım Yağlarını Saçınıza Sürün

Her Gün Yıkanan Saçların Bakımı

Saça iyi gelen bir diğer yöntem ise saç bakım yağlarıdır. Saç bakım yağları sayesinde saçlarınızı parlatmanız, hacimlendirmeniz, dökülmeleri önlemeniz ve uzamasını hızlandırmanız mümkündür.

9. Duş Sonrası Köpük Kullanın

Her Gün Yıkanan Saçların Bakımı

Duştan sonra saçlarınızı nemlendiren köpükler sayesinde hacim ve dolgun bir görünüm kazanabilirsiniz. Saçlarınız yumuşacık olur, saç derisi nemlenir, ferahlatıcı yapısı sayesinde deride oluşabilecek hastalıklar önlenir.

10. Saç Bakım Kürlerine Yönelin

Her Gün Yıkanan Saçların Bakımı

Saça iyi gelen besinlerden elde edilen kürler sayesinde parlak bir görünüme kavuşabilirsiniz. Besinler ile çeşitli yağlar karıştırıldığında ortaya çıkan saça faydalı kürler maske olarak sürülür, saçta 1 saat bekletilir, ardında yıkanır.

Saç bakımında dikkat edilmesi gereken noktalar bu kadardı. Dilerseniz aşağıdaki içeriğimize giderek saç bakım yapılmaması gereken hatalara bakabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saç Bakımında Yapılan Hatalar

Her Gün Saç Yıkamanın Saça Olan Zararları

Gerek iş hayatı gerek sosyal hayatınızda bakımlı görünmek adına sık sık fön çekmek, saçları boyamak ve yüksek ısılı cihazlar ile şekil vermek aslında saçların yıpranmasına neden olan başlıca faktörlerdendir. Gün içerisindeki kirli hava, kullanılan şekillendiriciler ve saçlarla sık sık oynanması saçların kısa sürede yağlanmasına neden olur.

1. Doğal Yağ Yok Olur

Her Gün Saç Yıkamanın Saça Olan Zararları

Sık sık yağlanmaya başlayan saçlarla bakımlı görünmek ve bu yağlı saçlara şekil vermek çok zordur. Bu nedenle özellikle kadınlar hemen hemen her gün saçlarını yıkamak zorunda kalırlar. Her gün saçlarını yıkayarak saçlarındaki yağların arındığını ve temizlendiğini düşünürler. Ancak durum onların düşündüğü gibi değildir. Her gün yıkanan saçlar temizliğin aksine saçların beslenmesini ve sağlıklı görünümünü sağlayan doğal yağın saç diplerinden zamanla yok olmasına neden olur.

2. Saçlar Mat ve Cansız Görünür

Her Gün Saç Yıkamanın Saça Olan Zararları

Saçların beslenmesini sağlayan bu doğal yağ dengesinin bozulması saçların daha mat, cansız ve sağlıksız görünmesine neden olur. Aynı zamanda saçlardaki doğal yağ dengesinin bozulması normale oranla saçların daha çabuk yağlanmasına neden olur.

3. Saç Kırıklarınız Artar

Her Gün Saç Yıkamanın Saça Olan Zararları

Saçınızı her gün yıkamanız durumunda kendi yağı azalacağı için eskisi gibi beslenemez, kırıklarınız artmaya başlar. Saçlarınız normalden daha hızlı dökülür, kırıklar yüzünden uzayamaz. Cansızlaşır, parlaklığını kaybeder.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç KremiŞampuan

En İyi Şampuan Listesi

SıraÜrünHacimEtkiEditör Puanı
1Restorex Direnç Şampuanı1000 mlFerahlatıcı, Dökülme Karşıtı10/10
2Farmasi DR. C. TUNA Vitalizing500 mlKepek Karşıtı, Onarıcı10/9.8
3DIAMOND HAIR Daily350 mlBesleyici, Onarıcı10/9.9
4Revox Biotin & Collagen Şampuan400 mlDolgunlaştırıcı, Besleyici10/9.8
5Urban Care Biotin ve Kafein Şampuan350 mlGüçlendirici, Ferahlatıcı10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Şampuan
Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Yukarıdaki kısımda saç bakımında dikkat edilmesi gereken unsurlardan bahsettik. Bu kısımda ise saçınızın en güzel bir şekilde beslenmesini sağlayan şampuanları anlatacağız. Öyleyse günlük kullanıma uygun en iyi 5 şampuanı sıralayalım.

1. Restorex Saç Dökülmesine Karşı Ekstra Direnç Şampuanı

günlük kullanıma uygun şampuanlar

Amazon
Fiyatını Gör
Restorex
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Bitki özlü içeriği sayesinde saç tellerini güçlendirerek daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzamalarına yardımcı olan şampuan, ilk kullanımdan itibaren etkisini gösteriyor. İçeriğindeki sarmaşık ekstresinden gelen Beta-Sitosterol ve Quercetin sayesinde saç dökülmelerini azaltan ürün aynı zamanda saç derisinin ferahlamasını sağlıyor. Bu sayede kepek ve deri gibi oluşumların çıkması engelleniyor.

2. Farmasi DR. C. TUNA Vitalizing

günlük kullanıma uygun şampuanlar

Amazon
Fiyatlarını Gör
Farmasi
Şampuan
Aradığın
Fiyatları Gör

En iyi şampuanlar listemize Farmasi markasının bu ürünüyle devam ediyoruz. Capixyl ile geliştirilen formülü sayesinde saçı besleyen ve hasara uğramış noktaları onaran şampuan, bu sayede saçınızın daha sağlıklı bir şekilde yeniden yapılanmasını sağlıyor. Zengin içeriği sayesinde koparak dökülmelere kesin çözüm sunan ürün aynı zamanda yeni saç oluşumunu destekliyor. Son olarak kepeğe karşı etkin mücadele veren şampuanın tüm saç tipleri için uygun olduğunu belirtelim.

3. DIAMOND HAIR Daily

günlük kullanıma uygun şampuanlar

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond
Hair Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Diamond Hair markasının şampuanın ne kadar kaliteli olduğunu çevrenizden duymuş olmanız mümkün. Özel formülü sayesinde ince ve kırılgan saç tellerinin kalınlaşmasına destek olan şampuan, ilk kullanımdan itibaren saçınızın ihtiyaç duyduğu tüm besinleri karşılıyor. Ferahlatıcı yapısı sayesinde saç derisini rahatlatan ürün, bu sayede kepek ve ölü deri gibi oluşumları engelliyor. Son olarak saçınızın uzama hızını arttıran şampuanın düzenli kullanımlarda saçınızın daha canlı, yumuşak ve hacimli olmasını sağlayacağını ekleyelim.

4. Revox Biotin & Collagen At Kuyruğu Bitki Özlü Saç Bakım Şampuanı

günlük kullanıma uygun şampuanlar

Amazon
Fiyatını Gör
Revox
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

At kuyruğu şampuanlarının saçın uzamasındaki etkisini anlatmamıza gerek yok. İçeriğindeki Biotin sayesinde saçınızın kökten uca kadar beslenmesini sağlayan şampuanı yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmasıyla biliyoruz. Formülündeki E vitamini sayesinde saç ve derisini yoğun bir şekilde nemlendirerek daha yumuşak olmalarını sağlayan ürün, ilk kullanımdan itibaren saçlarınızdaki kırıkları ve yıpranmaları ortadan kaldırıyor. Düzenli kullanımlarda ise saçlarınızın daha parlak ve dolgun olmasını sağlayacak olan bu ürünün tamamen organik bileşenlerden üretildiğini belirtelim.

5. Urban Care Biotin ve Kafein İçeren Şampuan

günlük kullanıma uygun şampuanlar

Amazon
Fiyatını Gör
Urban Care
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Urban Care Biotin ve Kafein İçeren Şampuan ile bitiriyoruz. İçeriğindeki kafein sayesinde saçı ve derisini ferahlatarak canlanmasını sağlayan şampuan, bu sayede saçın daha hızlı uzamasına yardımcı oluyor. Formülündeki Biotin bileşeniyle kepek ve ölü deri problemini ortadan kaldıran ürün, zayıf, güçsüz ve dökülmeye eğimli saçları ise kökten uca kadar onarıyor. Ayrıca yeni kök oluşumunu destekleyen bu şampuanı herkesin gönül rahatlığıyla kullanabileceğini ekleyelim.

En iyi şampuan hangisi?

Saç şeklinize ve yapınıza göre bu cevap değişmektedir. Ancak besleyici ve onarıcı etkisiyle öne çıkan en iyi şampuanlar arasında yer alan Restorex Direnç Şampuanı, Farmasi DR. C. TUNA Vitalizing, DIAMOND HAIR Daily, Revox Biotin & Collagen Şampuan, Urban Care Biotin ve Kafein Şampuan ürünlerini günlük olarak her saç tipindeki kullanıcının kullanabildiğini söyleyebiliriz. Bu şampuanları kullanarak daha güçlü ve sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.

Saç her gün yıkanmalı mı?

Bu durum sizin saç yapınızla yakından ilgilidir. Eğer saçlarınız aşırı kuruysa nemlendirici etkili şampuanlar kullanmak şartıyla her gün saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Kısacası uygun bir şampuan kullanırsanız saçlarınızı her gün yıkamakta bir zarar yoktur.

Saçı çok yıkarsak ne olur?

Saçı aşırı yıkamak saçlı derinin koruyucu florasını bozmaktadır. Bu yüzden de derideki koruyucu bakteriler yok olur. Bu da kepeklenmeye ve saç dökülmesine yol açabilir. Bu yüzden uzmanlar saçları gün aşırı yıkamak yerine 2 günde bir yıkamanın daha doğru olduğunu söylüyor. 

Saçı çok yıkarsak uzar mı?

Eğer saçlarınızı her gün yıkarsanız saçın üzerindeki yararlı yağların azalmasına neden olursunuz. Bu da saçların kurumasına ve hatta kırılıp kopmasına sebebiyet verebilir. Bu yüzden saçlarınızın hızlı uzamasını istiyorsanız haftada 2 ya da 3 defa saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Aksi takdirde tam tersi etki göstermesi kaçınılmaz olacaktır.

Saç en fazla kaç günde bir yıkanmalı?

Saçları her gün yıkamak çok fazla zararlıdır. Haftada 3 kere saçlarınızı yıkamak daha mantıklı olacaktır. Eğer saçlarınız çok fazla yağlanıyorsa haftada 2 kere yıkamayı deneyerek daha etkili bir sonuç elde edebilirsiniz.

Yaz aylarında saçlar haftada kaç gün yıkanmalı?

Yaz aylarında sıcağın verdiği etkiyle günde 1 kez veya daha fazla saçlarımızı yıkadığımız oluyor. Her gün duş almak saçlara büyük oranda zarar verir. Saçlarınızı yıkamak yerine sadece vücudunuzu yıkayabilirsiniz. Yaz aylarında saçlarınızı haftada 3 kez yıkamanız daha sağlıklı olacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum