Heidelberg Gezilecek Yerler

Almanya'nın güneybatısında yer alan Heidelberg ülkenin tarihi açıdan en önemli kentlerinden biridir. Heidelberg seyahatlerinize rehber olabilmek adına şehrin gezilecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Heidelberg Gezilecek Yerler

Heidelberg Hakkında Bilgi

  • Heidelberg, Almanya'nın eski üniversitesinin bulunduğu şehirdir.
  • Heidelberg Üniversitesi 1386 yılında kurulmuştur.
  • Şehri ikiye bölen Neckar nehri ve sarayı ile birlikte tablo güzelliğinde olan kent aynı zamanda Almanya'nın en romantik kenti (Wege der Romantik) diye de anılmaktadır.
  • Bugün şehir nüfusunun çoğunluğunu öğrenciler oluşturmaktadır.
  • Heidelberg, Mannheim'dan yaklaşık 20 dakika kadar bir uzaklıkta yer alır.
  • Aynı zamanda kentin adıyla da anılan matbaa ve baskı makineleri ünlüdür.
  • Goethe'nin kendisi de belirttiği gibi, ondokuzuncu yüzyılda, bütün bu, Heidelberg'in şiir, müzik ve sanatta ölümsüzleştirdiği Alman romantistleri cezbetti. Bugün Eski Heidelberg'in cazibesi geleceğe odaklı ve uluslararası bir odakla birleştirilmiştir.

Heidelberg Gezilecek Yerler

  1. Heidelberg'teki gezilecek yerler listesi
  2. Heidelberg'te ne yenir?
  3. Heidelberg'teki müzeler
  4. Heidelberg'te yer alan tarihi mekanlar
  5. Heidelberg'teki turistik noktalar
  6. Heidelberg otel önerileri

Heidelberg Kalesi

Şu anda Heidelberg’de harabe haline dönüşen tarihi yapı yaklaşık 800 yıllık dev bir tarihin ürünüdür. Kuzey Alplerinin en önemli yapısı olarak gösterilen Heidelberg Kalesi 1214 yılında inşa edilmiştir. Buram buram tarih kokan yapıda Gotik ve Rönesans mimari tarzları uygulanmıştır. Şehre en hakim tepelerden birine konuşlandırılan kale, her geçen yıl daha da genişletilmiştir. Doğal afetlerden olumsuz etkilenen kale birçok kez tamir edilmiştir.

heidelberg-kalesi.jpg


Holy Spirit Kilisesi (Kutsal Ruh Kilisesi)

Almanya’nın en popüler kiliselerinden biri olarak anılmaktadır. 13. yüzyıldan kalma bu nadide Gotik yapı, Romanesk eklemelerle birlikte mükemmel bir görüntü oluşturmaktadır. Yapımının tam 150 yıl sürdüğü belirtilen kilise şehrin sembol yapılarından biridir. Ayrıca çan kulesi kilisenin en görülmeye değer yeridir. Kuleye çıkarak etrafı izlemeyi bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın.

holy-spirit-kilisesi.jpg


Heidelberg Botanik Bahçesi

Şehrin botanik bahçesi Neckar Nehri’nin kuzey kıyısında bulunmaktadır. 1593 yılında kurulan bahçe Almanya’nın en eski üçüncü botanik bahçesidir. Bu bahçe Heidelberg Üniversitesi’ne ait olup burada organizma çalışmaları yürütülmektedir. Şu anda bahçede onlarca farklı bitki yetişmektedir. Birçok yaş grubundan ziyaretçiyi bünyesine çeken mekanda evlilik törenleri yapılmakta, muhteşem katalog çekimleri gerçekleştirilmektedir. Neckar Nehriyle beraber mükemmel bir görüntü oluşturan Heidelberg Botanik Bahçesi’ni muhakkak ziyaret edin.

heidelberg-botanik-bahcesi.jpg


Neuburg Manastırı

Beuronese cemaatine ait ve Aziz Bartholomew’e ithaf edilen bir manevi yapıdır. 1130 yılında inşa edilen yapıt 1195 tarihinde Hohenstaufen Conrad’ın emriyle manastıra dönüştürülmüştür. Ormanlık bir alanın ortasında yer alan manastır ülkedeki birçok yapı gibi II. Dünya Savaşı’nda ağır yaralar almıştır. Savaştan sonra restorasyon sürecine giren manastır 1960’da aslına uygun biçimde tamir edildi. Şehrin en eski ve değerli manevi yapılarından biri olan Neuburg Manastırı’nı kesinlikle keşfetmelisiniz.

neuburg-manastiri.jpg


Carl Theodor Köprüsü

Yaygın olarak ‘Old Bridge’ yani eski köprü olarak da anılan yapı Charles Theodore tarafından 1788 yılında inşa edilmiştir. Köprünün giriş kapısı Ortaçağ’dan kalmadır. Uzunluğu 200 metre olan köprünün yüksekliği ise 7 metredir. Heidelberg’in en bilindik yapılarından biri olan köprü Heidelberg’in Old Town olarak tabir edilen kısmında yer almaktadır.

carl-theodore-koprusu.jpg


Heiligenberg Dağı

Bu Heidelberg Neuenheim ve Handschuhsheim bölgelerinin doğusunda yükselen 440 metre yüksekliğe sahip bir dağdır. Yaklaşık 4 yıl önce koruma altına alınan dağ tarihi açıdan da önemlidir. Burada 13. yüzyıldan kalma iki manastır bulunmaktadır. Bu yüzden bölge koruma altına alınmıştır. Eşsiz güzellikteki ovalara ve vadilere bakan Heiligenberg’den Neckar Nehri’nin görünümü de bir başkadır.

heiligenberg-dagi.jpg


Heiligenberg Nerede Kalınır - Otel Tavsiyesi

Heilingenberg'e gittiğinizde nerede kalacağınızı mı arıyorsunuz, biz sizler için araştırdık bile İşte Heiligenberg kalınacak yerler listemiz..


Hip Hotel

Kumlu koy, odunsu Kanadalı bir avcı kulübesi ya da her şeyin baş aşağı olduğu bir alt bölüm olan Down Under odası ile Fijian plajında ​​bir barajıyla karşılaşın. Şehirlerin "tema otelleri" nde çalkalandığı bir çağda, 27 odalı bu mekan, hem yaratıcı hem de eğlencelidir. Amsterdam odası tekerlekli sandalye erişimine uygundur. Kahvaltı ücreti 12 EUR'dur.

hip-otel-.jpg

Adres: Hauptstraße 115, 69117 Heidelberg, Almanya

Telefon: +49 6221 20879


Arthotel Heidelberg

Bu büyücü, tarihi ortamın ve şık çağdaş tasarımın bir karışımıdır. Büyük banyolar (küvetler!) İle donatılmıştır. Kahvaltı ücreti 13,50 €'dur.

arthotel-heidelberg.jpg

Adres: Grabengasse 7, 69117 Heidelberg, Almanya

Telefon: +49 6221 650060


Hotel Villa Marstall

Doğrudan Neckar Nehri'ne bakan ve 19.yüzyıldan kalma olan neoklasik bir otel olan Hotel Villa Marstall, kiraz ağacından zeminleriyle, masif ahşap mobilyalarıyla ve asansör gibi olanaklarıyla dikkat çekmektedir. 18 zarif odasıyla beyaz, krem ve bronzlarla dekore edilmiştir. Ve oda içi buzdolaplarına sahiptir. Kahvaltı ise 12€ karşılığında servis edilir.

hotel-villa-marstall.jpg

Adres: Lauerstraße 1, 69117 Heidelberg, Almanya

Telefon: +49 6221 655570


Heiligenberg Nerede Ne Yenir? - Restoran Tavsiyesi

Heiligenberg'e gittiğinizde nerede ne yiyeceğinizi düşünmeyin diye biz sizler için araştırdık. İşte Heiligenberg'deki restoran listemiz.


Bayerischer Hof

Konstanz Gölü yakınlarındaki Höhenluftkurort Heiligenberg'in ortasında, bakımlı misafirperverlik ve güler yüzlü hizmet sunmamızı sağlayan aile işletmesi restoranı bulacaksınız. Gittiğinize asla pişman olmayacağınız bu restoran gayet ilgili kadrosuyla dikkat çekmektedir.

bayerischer-hof.jpg

Adres: Röhrenbacher Str. 1, 88633 Heiligenberg, Almanya

Telefon: +49 7554 217


Das Bootshaus

Aynı zamanda binada bulunan kürek firması mevcut kürek kayığı DAS BOOTSHAUS'un sloganıydı. Kafatasları ve kemerleri ile birlikte çok sayıda kürek amblemi ve sekiz metre uzunluğundaki bir cam masa ile karşılaşacaksınız. Ve bu sizi çok şaşırtacaktır.

das-bootshaus.jpg

Adres: Schurmanstraße 2, 69115 Heidelberg, Almanya

Telefon: +49 6221 25396

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum