HBO Yapımı I Know This Much Is True Dizi İncelemesi

HBO’nun en kaliteli mini dizi serilerinden bir tanesi olan I Know This Much Is True adlı yapımı sizler için araştırarak dizi hakkında bilinmesi gerekenler başlığı altında içerik oluşturduk.
HBO Yapımı I Know This Much Is True Dizi İncelemesi

HBO Yapımı I Know This Much Is True Hakkında Bilinmesi Gerekenler

TCA Dramada Bireysel Başarı Ödülü adaylığı bulunan bu dram dizisi 2020’nin yarısına gelmeden yayına girdi bizde NeOldu.com okurları için dizinin konusunu, oyuncu kadrosunu, yapımcılarını ve izleyici yorumlarını derledik. İşte Detaylar.


1. 10 Mayıs 2020’de ekranlara yansıyan dizi 1 sezondan oluşuyor. 1 sezon içerisinde 6 bölüm bulunan dizinin ortalama bölüm süresi ise 1 saat. Türkiye içinde beyazperde’de ve Rotten Tomatoes’te yüksek bir beğeni puanına ulaşan diziyi izlerken sıkılmayacaksınız.

I Know This


2. 31 Mart 2020’de HBO’nun resmi YouTube kanalından yayınlanan fragmanı 622.879 kişi tarafından izlendi.

I Know This1


3. Diziyi yöneten isim Amerikalı bir direktör olan ve Blue Valentine, The Place Beyond The Pines, The Light Between Oceans gibi yapımlarla ismini duyuran Derek Cianfrance iken, yapımcılığını Gregg Fienberg, Lynette Howell ve Çamur, Kurye gibi yapımlarında yapımcılığını yapmış olan Glen Basner üstleniyor.

I Know This2


4. Mini seri olan trajedi, dram dizisinin oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu şekilde; Mark Ruffalo (Dominick Birdsey), John Procaccino (Ray Birdsey), Rob Huebel (Leo), Gabe Fazio (Shawn Tudesco), Kathryn Hahn (Dessa Constantine), Melissa Leo (Ma), Rosie O’Donnell (Lisa Sheffer).

I Know This3


5. Bu mini dizi Yazar Wally Lamb’in 1998’de kaleme aldığı aynı isme sahip olan romandan uyarlanmıştır. 20. Yüzyılın sonlarında geçer ve ikiz kardeşten bahseder.

I Know This4


6. Dizinin odak noktası ise İkiz kardeş olan Dominick ve Thomas Birdsey’in yaşadıkları problemler ve olaylar sebebiyle birinin geçirdiği psikolojik rahatsızlığın ailesinin ve kardeşinin yaşamına etkisi ve iyileşmeye doğru giden hayatlarıdır.

I Know This5


7. Dizi IMDB’de 8.728 kişinin verdiği oy ile 8,2 puan almayı başarmıştır. Bizimde izlediğimiz bir dizi olan I Know This Much Is True asla kaçırmamanız gereken yapımlardan bir tanesi.

I Know This6


HBO Yapımı I Know This Much Is True Hakkında İzleyici Yorumları;

👤 İş yapmayın. Telefonunuzla oynamayın. Bu diziyi bir sinemadaymış gibi izleyin. Bu dizi, aile travması üzerine güzel, yavaş bir meditasyon niteliğinde resmen. Mark Ruffalo, ikizlerin ikili rollerinde mükemmeldir. Rosie O'Donnell, kariyerinin en iyi performanslarından birini veriyor. Sinematografisi ise tek kelime ile büyüleyici.


👤 Şizofreni popülasyonu ile harcanan zaman da dahil olmak üzere ruh sağlığı alanında çalışan biri olarak, size bu nüfusu VE onların bakıcılarını etkileyen denemelerin ve sıkıntıların anlatılması gereken bir hikaye olduğunu söyleyebilirim. Bu dizi sadece bazı gerçeklere değinmekle kalmaz, bunu bütünlük içinde yapar. İzlemesi her zaman kolay değil ama bu dizinin burada biraz dikkat çekmesini umuyorum. Bay Ruffalo'nun basit eğlenceler yaparak (pek çok meslektaşı gibi) hızlı bir dolar kazanmanın tuzağına düşmediğini ve kültürümüzde anlatılması gereken hikayeleri ele almaya ilgi gösterdiğini takdir ediyorum. 


👤 Dizi biçiminde mükemmel film draması. İleriye doğru hareketi asla engellemeyen derinlikle ilgi çekici. Huebel, Hahn, O'Donnell ve Lewis gibi oyunculara mükemmel bir şekilde onlar için yazılmış gibi görünen rolleri vermeyi başarmışız. Diyaloglar ustaca, diğer pek çok yapımdan çok iyi tanıdığımız aktörleri sanki sadece bu karakterlermiş gibi lanse ediyor. Dikkatli, özenli yönlendirme ve fotoğrafçılık, her sahneyi önemli bir an haline getirir. Ve sonra Ruffalo'nun hepsi bir arada performansı. Akış hizmetlerinin seri formu üzerindeki muazzam kalite artırıcı etkisine bir başka örnek.


👤 Bu aile, aşk, pişmanlıklar, akıl hastalığı hakkında yürek burkan bir hikaye ... duygularla dolu ve bazen kalbinizin patlayacağını hissettiğinizde ara vermeniz gerekiyor. Kesin olan bir şey, bu şovdaki her bir aktör kendi rolünü yaptığı için bu şovun seçilmesi harikaydı. Mark Ruffalo, her iki Birdsey kardeşin portresiyle aklınızı başınızdan alacak. Ruffalo'dan iyi performans görmeye alışkınız, ancak bu başka bir oyunculuk seviyesi. Benzer ama çok farklı İkizler ... O zamanlar kendime her iki rolü de oynayan tek bir oyuncu olduğunu hatırlatmak zorunda kaldım. Mark Ruffalo, bunun için ayakta alkışlanmayı hak ediyor !!! Bravo Bay Ruffalo !!! Bravo


👤 Bu dizi hiç şüphesiz yürek burkan, ama büyüleyici, büyüleyici ve hepsinden önemlisi, şimdiye kadar gördüğüm en güçlü dizi. Kitabın sadece özetini okudum ki bu aslında diziden çok daha yıkıcı ve iç karartıcı görünüyor. Bunu söyledikten sonra, final beni kesinlikle mahvetti - ilk beş bölüm, hiçbir filmde veya dizide hiç yaşamadığım mutlak bir duygu patlaması yarattı. Bu seriye dahil olan herkes, mesleğinin zirvesinde çalışıyor ve Mark liderlik ediyor - eğer bu adam Emmy'yi kazanmazsa, büyük bir rezalet olacak. 


👤 Evet, hikaye sert ve soğuk. Hayır, dizide neredeyse hiç olumlu not yok. Evet, oyunculuk üst rafın ötesinde. Evet, müzik ve partisyon iç karartıcı hikayeyi güçlendiriyor. Hayır, neredeyse hiçbir iyileştirme kalitesi yok. Ama hayat böyle! Hayat her zaman mükemmel ve mutlu değildir ve gökkuşakları ve köpek yavruları. Burada travma üzerine travma ile uğraşan birden fazla neslin sonuçlarını görüyoruz, gerçek insanlar hayatta bir adım ileri gitmeye çalışıyorlar, ancak iki adım geri atmaları gerekeceğini görüyorlar. Bu hayat, acı ve zor ama aynı zamanda amansız ve güçlü. Bu en iyi haliyle TV. Elbette, herkes için değil, ama yokmuş gibi yaparak gerçekliği ortadan kaldıramazsınız.
 


👤 Hiç böyle bir şizofreni ile tanışmadım. Tamam bu bir Hollywood kurgusu, ama şizofreni, depresifler, iki kutuplu kişiler, OKB insanlar vb. İle dolu bir medya dünyasında tamamen yetersiz temsil ediliyor. Bu başrol canavarını yaratmadan önce bir nebze araştırma yapmak güzel olabilirdi .. baş karakter canavar. Gerçeklikten oldukça uzak izlemeyin puanım 10 üzerinden 1.


👤 Bay Ruffalo'nun olağanüstü oyunculuğu, hikaye ilgi çekici ve büyüleyiciydi. Bu bölümleri sürekli tekrar tekrar izleyeceğim. Vücudunun kilo alıp vermesiyle ve birden çok duygu düzeyiyle geçirdiği dönüşümler, aşırı öfke düzeylerine karşı şefkati, nazikliği, olsun. Zihinsel ve fiziksel durumunu ikili karakterlere dönüştürme yeteneğini gösterdi - özellikle bu pandemi döneminde izlemesi çok çekici bir şey. Bana her hafta bu bölümleri izlemeyi dört gözle beklemenin hırsını verdi. İşini sadece Hulk karakteriyle biliyordum ama şimdi onun diğer çalışmalarına ve gelecekteki performanslarına da dikkat ediyorum.


HBO Yapımı I Know This Much Is True Dizisinin Oyuncuları ve Başrolü

Mark Ruffalo – Dominick Birdsey – Thomas Birdsey

Avangers Serilerindeki HULK olarak tanıdığımız Amerikalı aktör En İyi Yardımcı Oyuncu ödülleri ile kariyerine devam ediyor. Günümüze kadar 50’den fazla yapımda bulundu ve Karaklık Sular, Thor: Ragnarok filmlerindeki üstün performansı ile oldukça büyük bir hayran kitlesine ulaştı.

Rob Huebel


John Procaccino – Ray Birdsey

68 yaşındaki tecrübeli aktör Oyunda En İyi Öne Çıkan Erkek Oyuncu Ödülüne aday olmakla beraber kendini Three Fugitives, Born to Be Wild ve A Most Violent Year adlı kült yapımlarla tanıttı. 20’den fazla yapımda rol aldı.

Mark Ruffalo


Rob Huebel – Leo

50’den fazla prodüksiyonda görev alan ünlü oyuncu en çok Childrens Hospital, Medical Police ve Human Giant yapımlarında kendini tanıttı. Şu an 51 yaşında.

John Procaccino


Çıkış Tarihi: 10 Mayıs 2020 – 14 Haziran 2020
Kategori: Trajedi – Dram 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.