Hazine Vatandaşa Altın Tahvili Fırsatı Veriyor

Yastık altının, ekonomiye kazandırılması daima istenmiştir. Şimdi de vatandaşa altın tahvili fırsatı verilerek yastık altının ekonomiye kazandırılması çalışmaları sürüyor. İşte, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in açıklamaları…
Hazine Vatandaşa Altın Tahvili Fırsatı Veriyor

Yastık altı ekonomi ile ilgili şimdiki çalışma ise Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından açıklandı. Yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırmak amacıyla 'altın tahvili' ve 'altına dayalı kira sertifikası' olmak üzere iki yeni güvenli yatırım aracını finansal sisteme katacaklarını bildiren Şimşek’in açıklaması şu şekilde:

"Finansal sistemin derinlik kazanmasını sağlayacak bu önemli adımla vatandaşlarımız yastık altında atıl duran altınlardan ilave getiri sağlayacak, tasarruflar artacak ve ekonomiye ivme kazandırılacak"

Başbakan Yardımcı Şimşek tarafından, Türkiye'de yastık altı altın miktarının en az 2 bin 200 ton ve yaklaşık 100 milyar dolar değerinde olduğunun tahmin edildiği ifade edildi. Şimşek, bunların ekonomiye kazandırılması amacıyla çeşitli adımlar atıldığını belirtti.

Dünyada Bir İlk

Bankaların altın hesap uygulamaları sayesinde bir miktar yastık altı altının ekonomiye kazandırıldığını ancak bunun henüz istenilen seviyede olmadığını vurgulayan Şimşek, Hindistan ve Güney Afrika'da da altına yönelik benzer yatırım araçları olduğuna dikkat çekti. Şimşek, Hazine'nin geliştirdiği araçların Türkiye'ye özgü bir yapıda olduğunu, bu bakımdan dünyada bir ilk özelliği taşıdığını ifade etti.

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.