Hazımsızlığa İyi Gelen Yiyecekler, İlaçlar ve Hareketler

Hazımsızlığı gideren bitki çaylarını, içecekleri, çorbaları, meyveleri, yiyecekleri, ilaçları ve hareketleri içeriğimizde detaylıca inceledik.
Hazımsızlığa İyi Gelen Yiyecekler, İlaçlar ve Hareketler

Hazımsızlığa İyi Gelen Besinler

Hazımsızlığa ne iyi gelir sorusunun cevabını yemeklerden sonra çok fazla merak ederiz. Çok fazla sebepten dolayı meydana gelen hazımsızlığın belirtileri karın ağrısı, aşırı tokluk hissi, ağız yoluyla gaz çıkarma, mide yanması, reflü, mide bulantısı ve kusmadır. Hazımsızlığa iyi gelen şeyler yiyecekler, bitki çayları, içecekler, çorbalar, meyveler, egzersizler ve ilaçlardır. Hazımsızlığa gidermek için yiyeceklerden tarçın, bitki çaylarından zencefil çayı, çorbalardan domatesli şehriye çorbası, ilaçlardan esomeprazol, hareketlerden mekiği öneriyoruz.

Hazımsızlığa İyi Gelen Yiyecekler

hazımsızlığa ne iyi gelir

Hazımsızlığı gideren yiyecekler arasında tarçın, nane, papatya, zencefil, rezene, ananas suyu, karanfil, toz kimyon ve narenciye meyveler bulunuyor.

Yukarıda saymış olduğumuz yiyecekleri yemeklerinizin içinde ya da yanında tüketirseniz büyük fayda getireceğinden emin olabilirsiniz. Kısa sürede içerisinde hazımsızlık problemini ortadan kaldıran bu yiyecekler aynı zamanda sindirim sistemini de düzenlemektedir. Bu sayede hazımsızlık gibi diğer mide problemleri de ortadan kalkar.

Hazımsızlığı Gideren Bitki Çayları ve İçecekler

hazımsızlığa ne iyi gelir

Hazımsızlığa iyi gelen çaylar tarçın çayı, zencefil çayı, rezene çayı, yeşil çay, papatya çayı, zencefilli limon çayı, ananas çayı, karbonatlı su ve limonlu sudur. 

Kısa süre içerisinde hazımsızlığı gidermek istiyorsanız bu çaylar ve içecekleri tüketebilirsiniz. Anında etkisini göstererek midenizi rahatlatan bu içecekler sizi hazımsızlık probleminden kurtaracaktır. Ayrıca bu çayları düzenli olarak tüketmeniz durumunda hazımsızlık ve şişkinlik problemlerine daha az maruz kalacağınızı söyleyebiliriz.

Hazımsızlığa İyi Gelen Çorbalar

hazımsızlığa ne iyi gelir

Hazımsızlık probleminden kurtulmanızı sağlayacak çorbalar arasında domatesli şehriye çorbası, tarhana çorbası, şehriyeli yoğurt çorbası, mercimek çorbası, brokoli çorbası ve tavuk çorbası bulunuyor.

Sürekli olarak hazımsızlık problemi yaşıyorsanız yemeklerinizde çorba olarak saymış olduklarımızı tüketmenizi öneririz. Bu çorbalar sindirim sisteminizi rahatlatarak hazımsızlık probleminizi giderecektir. Anında etki göstermesi sayesinde kısa süre içerisinde tüm problemlerinizi çözen bu çorbaların şişkinliği de giderdiğini söyleyelim.

Şişkinliği Gideren İlaçlar

hazımsızlığa ne iyi gelir

Hazımsızlığa iyi gelen ilaçlar esomeprazol, lansoprazol, pantoprazol, omeprazol, famotidin, nizatidin, metoklopramid, amoksisilin ve klaritromisindir.

Yukarıda saymış olduğumuz ilaçlar genel olarak mideyi rahatlatmaktadır. Bu ilaçları kullanarak çoğu mide probleminizden kurtulabilirsiniz. Hazımsızlık problemine de iyi gelen bu ilaçları doktor gözetiminden kullanmanız gerekmektedir. Bu ilaçların yanında hazımsızlığa iyi gelen çay ya da bitki gibi şeyleri kullanmak isterseniz ise doktorunuzdan izin almanız gerektiğini hatırlatalım.

Hazımsızlığa İyi Gelen Meyveler

hazımsızlığa ne iyi gelir

Şişkinliği gideren meyveler arasında limon, üzüm, incir, hurma, ananas, portakal, mandalina, greyfurt ve bergamot bulunuyor.

Genel olarak hazımsızlığa iyi gelen meyveler arasında en çok narenciye meyveleri yer alıyor. Bu meyveleri düzenli olarak tüketirseniz hazımsızlık problemi yaşamayacağınızdan emin olabilirsiniz. Sindirim sistemini rahatlatan bu meyveler anında etkisini göstererek tüm mide problemlerinize iyi geliyor.

Midede Şişkinliği Azaltan Hareketler ve Egzersizler

hazımsızlığa ne iyi gelir

Hazımsızlığa iyi gelen egzersizler arasında mekik, yürümek, koşmak, masaj yapmak ve yoga yapmak bulunuyor.

Bu hareketleri hazımsızlık yaşadığınız zamanlarda yaparsanız kısa süre içerisinde rahatlayacağınızın garantisini verebiliriz. Düzenli olarak bu egzersizleri yapmanız durumunda ise hem daha az mide problemi yaşarsınız hem de daha sağlıklı bir yaşamınız olur. Bu sebeple düzenli olarak spor yapmayı hayatınızın bir rutini haline getirmenizi öneriyoruz.


İlginizi Çekebilir
Mide Şişkinliğine ÇözümlerMide Yanması Nedenleri ve Tedavisi

Hazımsızlık nedir?

Çoğunlukla yemek yedikten sonra karın boşluğunda ortaya çıkan ağrı, basınç, mide yanması, şişkinlik, gerginlik gibi şikayetlerle kendini belli eden bir rahatsızlıktır. Hazımsızlığın net bir nedeni olmayıp, genellikle kişinin psikolojisiyle alakalı bir durum olduğu bilinmektedir. Yani kişinin psikolojik sorunları bu rahatsızlığı ortaya çıkarabilir.

Maden suyu hazımsızlığa iyi gelir mi?

Uzmanların yaptığı araştırmalara göre maden suları içeriğindeki bikarbonat sayesinde mide asidini nötralize etmektedir. Bu da hazımsızlığın giderilmesini sağlamaktadır. Dolayısıyla maden suyu hazımsızlığı giderir diyebiliriz.

Hazımsızlık belirtileri nelerdir?

Hazımsızlığın belirtileri arasında kısa sürede gelen doygunluk hissi, doygunluk hissinin uzun süre geçmemesi, gaz çıkarma, yediğiniz yemeklerin ağza geri gelmesi, şişkinlik, bulantı, kusma, asitli bir tat hissetme, karın guruldaması, midede yanma hissi ve göbekte ağrı gerçekleşmesidir.

Hazımsızlık için ne zaman doktora gidilmelidir?

Hazımsızlık normalde doktora gidecek kadar ciddi bir problem değildir. Normalde hastalık da değildir. Ancak hazımsızlık şikayetiniz sürekli oluyorsa ve hiç geçmiyorsa mutlaka bir doktora gitmeniz gerekiyor.

Hazımsızlığı önlemek için yapılması gerekenler nelerdir?

Hazımsızlığı engellemenin en önemli yolu, size dokunduğunu bildiğiniz yiyeceklerden uzak durmanızdır. Hangi yiyeceğin dokunduğunu anlamak için de günlük aldığınız gıdaların listesini hazırlayabilirsiniz. Bunun dışında yemekleri küçük porsiyonlar halinde yavaş yavaş yiyebilir, asitli gıdalardan uzak durabilir, kafein tüketmeyi kesebilir, yemek yerken konuşmayabilir ve geç saatte yemek yemeyebilirsiniz.

Hazımsızlığa ne iyi gelir?

Hazımsızlık problemini doğal yollarla tedavi etmek için bitki çaylarını kullanabilirsiniz. Hazımsızlığa iyi gelen başlıca bitki çayları ise nane, rezene, zencefil, papatya çayı, anason çayı ve limon çayıdır.

Mide ve karın şişkinliğine ne iyi gelir evde çözüm?

Mide ve karın şişkinliği genelde gaz problemi sebebiyle meydana gelir. Hazımsızlık giderici doğal besinleri sizler için bu içeriğimizde listeledik. Bu besinleri kullanarak mide ve karın şişkinliği problemlerini geçirebilirsiniz.

Uzun süren hazımsızlık probleminin nedenleri nelerdir?

Uzun süreli hazımsızlık problemleri genellikle mide ve bağırsak rahatsızlıkları sebebiyle ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple uzun süreli bir hazımsızlık sorunu yaşıyorsanız öncelikle hangi mide hastalığına yakalandığınızı öğrenmeniz gerekiyor.

Bağırsaklarda hazımsızlık problemi nedir?

Birtakım enfeksiyonlar sebebiyle bağırsaklarda gaz sıkışması problemleri yaşanabilmektedir. Bu durum bağırsak hazımsızlığı olarak adlandırılmaktadır. Bağırsakları temizleyen ve gaz sıkışmasını önleyen yöntemleri incelemek için "Mide Gazına İyi Gelen Besinler, Yemekler ve Bitki Çayları" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Hazımsızlık ve mide bulantısına ne iyi gelir?

Hazımsızlık ve mide bulantısı sorunu için kabartma tozu kürü önerilmektedir. Mide asidini dengeleyici özelliği sayesinde hazımsızlık problemini gideren kabartma tozu mide bulantısı sorununa da iyi gelmektedir. Bu kürü hazırlamak için yarım bardak ılık su içerisine yarım çay kaşığı kabartma tozu ekleyip karıştırın.

Hazımsızlığa ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu?

Birçok hastalığı doğal tedavi yöntemleri ile iyileştirmeyi başaran Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu hazımsızlık sorunu için limon suyu ve limon - melisa çayı karışımını öneriyor. Bu kürlerden birini düzenli olarak tüketmeniz durumunda hazımsızlık probleminin hayatınızdan çıkacağını söyleyelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.