Hazar Ergüçlü Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Gölgeler ve Suretler isimli film ile geçen Hazar Ergüçlü, 1992’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde dünyaya geldi.
Hazar Ergüçlü Kimdir

Hazar Ergüçlü Biyografisi

Tiyatroyla Lefkoşa Belediyesi’nin kursları ile tanışan Hazar Ergüçlü, kamera karşısına ilk kez yönetmenliğini Derviş Zaim’in yaptığı Gölgeler ve Suretler isimli film ile geçti. Ardından pek çok dizi ve film ile kamera karşısına geçmeye devam etti. Gölgeler ve Suretler’den sonra Kuzey Güney’de canlandırdığı Simay karakteri ile yıldızı parladı. 

2012’de ikinci uzun metraj filmi için kamera karşısına geçen Hazar Ergüçlü, Açlığa Doymak isimli filmde Sena karakterini canlandırdı. Film, farklı hayatların aynı sıkıntılar nedeniyle kesişmesini anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Mete Horozoğlu, Didem Balçın ve Hazar Ergüçlü yer aldı. 2013’te ise Benim Dünyam isimli filmde yer aldı. Yönetmenliğini Uğur Yücel’in yaptığı film, vücudunun engellerine rağmen yaşamaya çalışan Ela isimli bir kızın, Mahir isimli bir hoca ile karşılaştıktan sonra değişen hayatını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Beren Saat, Uğur Yücel, Ayça Bingöl ve Hazar Ergüçlü yer aldı. 

hazar-erguclu3.jpg

2013’te ise Medcezir isimli dizide Eylül karakterini canlandırdı. Dizi, kötü hayat şartlarından kalburüstü kesimin arasına evlat edinilerek katılan Yaman isimli genç bir çocuğun yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya, Barış Falay ve Mine Tugay yer aldı. 2015’te ise Analar ve Anneler isimli dizide canlandırdığı Kader karakteri ile kamera karşısına geçti. Dizi, farklı dünyalarda yaşayan iki genç kızın yollarının bir bebek nedeniyle kesişmesini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Okan Yalabık, Sinem Kobal, Hazar Ergüçlü ve Binnur Kaya yer aldı. 

hazar-erguclu4.jpeg

Hazar Ergüçlü, 2016’da ise Dar Elbise isimli film beyaz perdede yer alacak. Kadınların toplumdaki yerini ve üstlerinde sürekli olan baskıyı anlatacak filmin başrollerinde ise Tuba Büyüküstün, Canan Ergüden, İnanç Konukçu, Hazar Ergüçlü, Caner Cindoruk ve Weronique Wuthrich yer aldı. Filmin yönetmenliğini ise Iraklı Hiner Saleem üstlendi. 

Hazar Ergüçlü, Yüksek Sosyete’nin tanınmış ailelerinden birinin kızı olan Cansu karakterini canlandırdı.


Yer Aldığı Dizi ve Filmler

  • Yüksek Sosyete- 2016
  • Dar Elbise-2016
  • Analar ve Anneler -2015
  • Medcezir -2013
  • Benim Dünyam -2013
  • Açlığa Doymak -2012
  • Kuzey Güney -2011
  • Gölgeler ve Suretler -2010

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.