Hayvanlar Tarafından Büyütülen İnsanlar!

Bazı filmlerin konusunu hayvanlar tarafından büyütülen insanlar oluşturur. Gerçek hayatta maalesef ki bu şekilde yetişen şansız kişiler vardır. İşte hayvanlar tarafından büyütülen insanlar…
Hayvanlar Tarafından Büyütülen İnsanlar!

Hayvanlar tarafından büyütülen insanlar denince aklımıza Kartal Tibet’in canlandırdığı ve kurtlar tarafından yetiştirilen “Tarkan” filmi gelir. Aynı zamanda Kemal Sunal’ın başrolünü oynadığı Hanzo isimli film de hayvanlar tarafından yetiştirilen insanı konu almıştır.

Hayvanlar tarafından yetiştirilen insanlar bilim adamları arasında “insanlık genetik mi yoksa çevreye bağlı etkenlerle gelişen bir durumu mu?” sorularının da bir nevi cevabı niteliğinde. Bulunan bu insanların hepsi hayvanlar tarafından yetiştirilmiş ve bulunduktan sonra bazı psikolojik tedavi görmüşlerdir. Kimileri bu tedaviye cevap vermiş ancak kimileri ise tedaviye cevap vermeyerek insanlar arasındaki ortama alışamamıştır. İşte hayvanlar tarafından büyütülen 10 insan;

Bello
Şempamzelerin Büyüttüğü Çocuk - Bello
Nijerya ormanlarında zihinsel ve bedensel engelli olarak bulundu. Tek başına hayatta kalması imkansız olan Bello ormanlardaki şempanzeler tarafından büyütüldü. Çocuk 2002 yılında bulunduğunda şempanze davranışları gösteriyor, atlıyor ve zıplıyordu. 6 sene boyunca tedavi gören Bello insanoğlunun ortamına uyum sağlayamadığı için öldü.


John Ssebunya

Maymunların Büyüttüğü Çocuk - John Ssebunya
1988 yılında Ugandalı bir köylü tarafından bulundu. Köylü maymunların arasında gördüğü John Ssebunya’ya yardıma gittiğinde çocuk hızlıca ağaca tırmandı. Yardım çağrısının ardından yakalanan Ssebunya iki ayakları üzerinde yürüyemiyordu. Ayrıca dişleri çok sivri ve tırnakları çok uzundu. Tedavi görmesinin ardından okumayı ve konuşmayı söktü.


Vanya Yudin

Kuşlarla Büyüyen Çocuk - Vanya Yudin
Vanya Yudin annesi tarafından evde onlarca kuş arasında kapalı tutulmuştur. Annesi ona tıpkı bir kuş gibi davranmış ve onlardan ayırt etmemiştir. Bulunduğunda kuş gibi kanat çırpmaya çalışan ve yemeklerini tıpkı kuşlar gibi yemeye çalışan Vanya Yudin gördüğü tedavi sonrası bazı insan davranışları sergilemeye başlamıştır.


Dina Sanichar

Kurtların Büyüttüğü Çocuk - Dina Sanichar
Bilinen ilk hayvanlar tarafından büyütülen kişidir. 1867’de avcılar tarafından kurt sürüsü etrafında bulunmuştur. Kurtları öldüren avcılar Dina’yı şehre götürmüşlerdir. O tarihlerde tedavi yöntemler fazla gelişmediğinden ancak pişmiş yemek yemeyi öğrenebilmiştir.


Rochom Pn’gieng

Rochom Pn’gieng
Ormanda yemek yiyen bir kişinin yemek paketini çalmasıyla birlikte bulunmuştur. Bulan kişinin yardım çağırması sonucu gelen polisin kızı çıkmıştır. Babası onı sırtındaki yara izinden tanımıştır. Ev ortamına alındıktan sonra sürekli olarak ormana kaçmıştır. Kıyafet giymeyi ve insani davranışlar sergilemeyi reddeden Rochom Pn’gieng'in, anne, baba ve yemek dışında söyleyebildiği kelime yoktur.


Traian Caldarar

Traian Caldarar
Romanya’da ailesi tarafından dışarı atılan Traian Caldarar, bulunduğunda yanında yemek için ölü bir köpek bulunuyordu. Dedesine ulaşılan çocuk şu anda bakım altında ve okula gidiyor.


Bursalı Ayı Kız

Ayıların Büyüttüğü Kız
1937 yılında avcılar tarafından vurulan dişi ayıyı korumak için bir yaratık avcılara saldırır. Yaratığın etkisiz hale getiren avcılar bunun bir kız çocuğu olduğunu anlarlar. Bakım altına kız çocuğu tedaviye yanıt vermemiş ve akıl hastanesinde ölmüştür.


Kamala ve Amala

Kurtların Büyüttüğü Kızlar - Kamala ve Amala
1920’lerde ormanda gezen papaz 8 ve 1.5 yaşlarında iki kız çocuğunun kurtlarla birlikte mağaraya girdiğini görür. Köylülerden yardım isteyen papaz kurtları etkisiz hale getirerek kızları alır. Henüz gelişmeyen rehabilitasyon sistemleriyle onlara yardım etmeye çalışır. Tedaviye cevap vermeyen ve yaşı küçük olan kız kısa süre sonra ölür. Ancak büyük olan konuşmaya ve insan davranışları sergilemeye başlar. Başarılı bir tedavi geçirir ancak kısa zaman sonra karaciğer yetmezliğinden ölür.


Oxana Malaya

Köpeklerin Büyüttüğü Kız - Oxana Malaya
3 yaşından 8 yaşına kadar köpekler tarafından büyütülen Oxana Malaya bulunduğunda bütün köpek davranışlarını sergiliyordu. Gördüğü insanları ısırmaya dahi teşebbüs eden kız tedavi altına alındı. Şu anda bir klinikte yaşayan Oxana Malaya koyunlara çobanlık yapıyor ve “köpekler mi yoksa insanlar mı?” diye sorulduğunda tercihini halen köpeklerden yana kullanıyor.


Wild Peter

Wild Peter
Bulan kişi onu kahverengi tenli, kıllı ve çıplak olarak betimlemiş ve dönemin İngiltere kralına götürmüştür. Kral, bilim adamlarına inceletmiştir ve Wild Peter tedavi görmüştür. Gördüğü tedaviyle pek iyileşemese de 60 yıl kadar insanların içerisinde yaşamıştır. Bu süre boyunca çiğ et yerine sadece meyve ve sebze yemiştir. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.