Hayati Yazıcı Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili olan Hayati Yazıcı, 1952 yılında Rize Çayeli’nde doğmuştur.
Hayati Yazıcı Kimdir

Hayati Yazıcı Biyografisi

Hayati Yazıcı'nın Eğitim ve Çalışma Hayatı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1976 yılında hâkim adayı olarak İstanbul Adliyesi'nde kamu görevine başladı. Sırasıyla Çayırlı, Mihallıççık ve Kargı hâkimliklerinde bulundu. 1984 yılında kamudaki görevinden ayrılarak İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat olarak serbest çalışmaya başladı. Yazıcı, bu süreçte Tayyip Erdoğan’ın avukatı ve hukuk müşaviri olarak görev yaptı.

 

Hayati Yazıcı'nın Siyasi Hayatı


Yazıcı, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kurucu üyelerinden biri olup 2002 seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. AK Parti’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

2007 yılında yapılan genel seçimlerde yeniden İstanbul milletvekili seçilerek Parlamentoya giren Yazıcı, 60’ıncı Hükümet’te Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi. Hayati Yazıcı, 26. Dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili olarak yeniden meclise girmiştir. 

Yazıcı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.