Hayal Gücünüzü Kaybetmeyin

Hayal gücünüzün farkında mı olmak istiyorsunuz, yoksa siz de hayalleri elinizin tersiyle bir kenara itme gafletine mi düşüyorsunuz?
Hayal Gücünüzü Kaybetmeyin

Hayal kurmanın çocukluk olarak görüldüğü bir dünyada bu yazının başlığı pek uygun durmasa da bu yazıyı okuduğuna göre, senin hayal gücünü kaybetmediğini düşünüyorum. Bu yüzden bu başlık senin için.

Eserlerinde sürekli hayal gücüne değinen Doğu Yücel'in Hayalperest adlı öyküsünden bir kısım:

"Yetişkinlerin eğlence dedikleri saçmalıkların hepsi çocukken yaşadıkları zevkleri tekrar yaşayabileceğini umutsuzca düşlemelerinden kaynaklanır.

Hayalperest adı, hayalleri kurana mı, hazır hayalleri gerçekleştirene mi yakışır?"

Yetişkinler neden hiç çocuk olmamış gibi davranıyor? Belli bir yaşı geçtikten sonra neden hayal gücü olanlara laflarını keserek saygısızca "Saçmalama" diyorlar? Bu soruların cevabını veren güzel bir cümle aslında. Sadece zevkleri ve eğlenceleri değişiyor ama temelinde yatan şey değişmiyor. Kabul etmeseler de hayal kuruyorlar. Belki de hayal kurmanın hayalini kuruyorlar.

Hâlâ bunu yapabilenleri kazanmak zor değil ama büyümek gerektiğini savunanlar ve herkese "Büyü!" diye emredenler çoktan kaybedilmiştir. Büyümek için hayal gücümüzü çıkarıp bir köşeye koymamız gerekirmiş gibi.

Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Hayal gücü ise her yere.

Einstein'ın bu sözüyle hayal gücünüzü neden kullanmanız gerektiğine değinelim. Unutmayın ki etrafınızda olan şeyler, kullandığınız bütün o teknolojik aletler birinin düşünmesi üzerine ortaya çıktı. Hayal gücü olmasaydı gerçeklik de olmazdı. Belki de hayal gücü olduğu için evrende bu dünyadayız. Panspermia hipotezinin ortaya çıkışı gibi.

Hayal gücünüzü kullanın! Yazın, konuştuğunuzdan çok yazın. Okuyun, yazdığınızdan çok okuyun. Çizin ve izletin. Hayal gücünüzü hayata geçirmenin en iyi yolu. Kalemlerinizi bileyin. Hayal gücünüzü törpüleyin.

Hayal ediyorsunuz, öyleyse varsınız.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.