Havadaki Karbondioksitten Karbon Lifi Üretildi

Sanayide kullanılan karbon nono-lifi üretimi için mucize bir yöntem bulundu.
Havadaki Karbondioksitten Karbon Lifi Üretildi

ABD’li bilim adamları sanayi için kullanılan karbon nono-lifini havadaki karbondioksitten üretmeyi başardı. Oldukça pahalı bir imalat malzemesi olan karbon nono-lifini güneş enerjisiyle çalışan sistem kullanılarak üretildi. Bu sistem karbon nono-lifini, sıcak erimiş tuzla karbondioksiti emerek meydana gelen lifin elektrot üzerinde toplanmasını sağlayarak oluşturuyor. Şu an saatte sadece 10 gr lif üretebilen sistem üzerinde yapılan çalışmalar devam ediyor.

Sistem Uzmanları İkiye Ayırdı

Sanayi için bir devrim niteliğinde olan sistemin karbon nono-lifi üretimiyle birlikte daha ucuza karbon nono-lifi elde edilecek. Ancak bu sistemle ilgili uzmanlar ikiye ayrılmış durumda. Bazı uzmanlar bu sistemle elde edilecek karbon nono-lifinin atmosferdeki karbondioksit seviyesini düşüreceğini ve bunun da oldukça zararlı olduğunu savunuyor. Bazı uzmanlar ise bu sistemin daha da geliştirilerek maliyeti düşürülüp diğer sektörlerde de kullanılması gerektiğini söylüyor. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.