Hatay'da Nerede Kalınır? - Hatay'ın En İyi 10 Oteli

Tarihin izlerini taşıyan Hatay'a gittiğinizde kalabileceğiniz en iyi otelleri sizin için liste haline getirdik. İşte Hatay'ın en iyi otelleri...
Hatay'da Nerede Kalınır? - Hatay'ın En İyi 10 Oteli

Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra, UNESCO Yaratıcı Şehirler Listesi'nde yer alan mutfağıyla da ilgi gören Hatay, Dünya'nın birçok yerinden kendisine turist çekiyor. Birbirinden farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığından dolayı rengarenk bir kültüre sahip olan Hatay, günümüzde hala insanların barış içinde yaşadığı şehirlerimiz arasında bulunuyor.

Bu sebeple Hatay'a gidip hem tarihi, hem de doğal güzellikleri görmek istiyorsanız eğer sizin için konaklayabileceğiniz şehrin en iyi otellerini liste haline getirdik.

Hatay'ın En İyi Otelleri Listesi

SıraOtelBölgeneoldu Puanı
1The Museum HotelAntakya10/9.9
2Güngör Ottoman Palace OtelAntakya10/9.9
3Savon HotelAntakya10/9.8
4Hattusa Vacation Thermal ClubErzin10/9.9
5Anemon İskenderun Otelİskenderun10/9.8
6La Perla Premium Hotelİskenderun10/9.9
7Teras Aqua Park Otel & SpaDefne10/9.8
8Ramada İskenderun Harbourİskenderun10/9.8
9Diva Turka Hotel & BeachArsuz10/9.8
10Fourway HotelDörtyol10/9.8

Hatay'ın En İyi 10 Oteli

İşte Hatay'a gittiğinizde kalabileceğiniz en iyi oteller...

1. The Museum Hotel Antakya

Hatay'ın En İyi Otelleri

ARTILAREKSİLER
Müze Olması
Konfor
Hizmet Kalitesi

Hatay'ın en lüks konaklama yerleri arasında bulunan The Museum Hotel, Dünya'nın ilk müze oteli olmasıyla dikkat çekiyor. Alt katı mozaik müzesi üst katı ise otel olan The Museum Hotel, sıra dışı konaklama deneyimiyle özellikle yurt dışından gelen turistlerin yoğun ilgisini görüyor. Konfor ve lüksü bir arada sunan bu otel, Hatay'ın en büyük SPA merkeziyle de beğeni topluyor.

Telefon(0326) 290 00 00
AdresHaraparası, St. Pierre Mevkii, Hacılar Sk. No: 26/1, 31060 Antakya/Hatay

Google Müşteri Yorumları

👤 Uzun zamandır gitmek istediğim bir oteldi. Mayıs 2022 de gittik. Hizmet kalitesi çok yüksek. Antik çağdan günümüze görsel bir Show sunan mozaiklerin alt katlarınızda olduğunu bilerek uyumak, ya da mozaiklere karşı bir çay, kahve yudumlamak muhteşem bir deneyimdi.

👤 Büyüleyici, Otele girince etkilenmemek mümkün değil. Lobideki karşılamadan Antakya konukseverliğini hissediyorsunuz, lobiden odanıza geçerken mozaik ve Roma şehrini görünce şaşkınlık yaşanabilir.

2. Güngör Ottoman Palace Otel

Hatay'ın En İyi Otelleri

ARTILAREKSİLER
Çalışan İlgisi
Konfor
Kapalı Havuz/Termal Havuz

Hatay'ın 5 yıldızlı otelleri arasında yer alan Güngör Ottoman Palace Otel, içeri girdiğiniz andan itibaren kendinizi Osmanlı'da bir sarayda gibi hissetmenizi sağlıyor. Standart oda, suit oda ve kral dairesi olmak üzere üç farklı oda seçeneği sunan bu otel, havuz, sauna, jakuzi, termal havuz, cilt bakım alanları ve masaj hizmeti sunuyor. Hatay'da kalabileceğiniz en iyi oteller arasında bulunan Güngör Ottoman, kongre ve organizasyonlar içinde ilk tercih edilen yer oluyor.

Telefon(0326) 255 16 16
AdresAlaattin Güngör Uydu Kent Sitesi 38. Ada Sok, 31030 Antakya/Hatay

Google Müşteri Yorumları

👤 Yemekler gayet güzel ve doyurucu. Çalışanlar ilgili ve çok saygılı. Odalar temiz ve her gün bakımı yapılıyor. Havuzlar sauna hamam termal havuz gayet güzel

👤 Çalışanları ilgili ve güler yüzlü, odalar çok geniş ve ferah, saray odası gibi. Yemekleri güzel ve lezzetli.

3. Savon Hotel

Hatay'ın En İyi Otelleri

ARTILAREKSİLER
Tarihi Mekan
Konfor
Kahvaltı Dahil

Hatay'ın en iyi otellerinden biri olan Savon Hotel, 1860'lı yıllarda zeytinyağı ve sabun imalathanesi olarak kurulmuş. Kahvaltı dahil seçeneğiyle hizmet veren bu otel, modern odalarıyla konfor sunuyor. Geniş bir avluya sahip olan bu otel, tarihi atmosferiyle gelen misafirlerini memnun ediyor.

Telefon(0326) 214 63 55
AdresOrhanlı, Meydan, Kurtuluş Cd. No:192, 31060 Antakya/Hatay

Google Müşteri Yorumları

👤 Tatlı bir otel. Temiz ve düzenliydi. Yatakları yumuşacık, akşamları loş ışıkları ile tarihi yapı sıcacık oluyor.

👤 3 gece konakladığım otelin odaları ferah, temiz, yatakları konforlu. Kahvaltı çeşitleri yeterli ve ürünler lezzetli. Personel güleryüzlü ve ilgili. Ambiyans son derece keyifli. Kesinlikle öneririm.

4. Hattusa Vacation Thermal Club

Hatay'ın En İyi Otelleri

ARTILAREKSİLER
Termal Havuz
Aquapark
Hizmet Çeşidi

Hatay'da kalabileceğiniz en iyi otellerden biri olan Hattusa Vacation Thermal Club, Erzin ilçesinde yer alıyor. Özel plaja sahip olan bu otel, kapalı ve açık olmak üzere toplam 4 farklı havuzuyla da keyifli bir tatil sunuyor. Aquapark'da çocuklar eğlenirken ailelerinde SPA, hamam, tuz odası, ayak bakım odası ve buhar banyosu hizmetleriyle rahatlamaları sağlanıyor.

Telefon0850 885 1589
AdresBaşlamış, İçmeler Sok No:71, 31960 Erzin/Hatay

Google Müşteri Yorumları

👤 Çok güzel her şey. Tatil yapan biri olarak hem güzel hem de gayet ucuz herkese tavsiye ederim. :)

👤 Tam anlamıyla çok güzel bir tatil yaşadık. Termal suyu rahatsızlığıma da çok iyi geldi. Hatta geçirdi diyebilirim. Aqua parkı tertemiz, odaları, spa merkezleri, termal havuzları kaliteli.

5. Anemon İskenderun Otel

Hatay'ın En İyi Otelleri

ARTILAREKSİLER
Manzara
Konfor
Konum

Hatay'da kalabileceğiniz yerler arasında bulunan Anemon İskenderun Otel, havaalanına 40 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Her biri birbirinden konforlu 144 odaya sahip olan bu otel, deniz manzarasıyla misafirlerinden beğeni topluyor. İçeride yer alan restoranıyla her gün açık büfe kahvaltı sunan bu otel, şehre 5 kilometre uzaklıkta yer aldığı içinde birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

Telefon(0326) 618 99 66
AdresKaraağaç, Nesli Mahallesi 216 Sokak No:17 Nardüzü, 31000 İskenderun

Google Müşteri Yorumları

👤 Otel yüksek konumda bir yer. Manzara güzel. Odalar güzel ve temiz. Servis güzel. Bir tek banyoda duvar yerine ayna konmuş. Yan kısımları yarı şeffaf bu hoş olmamış.

👤 Konum ve temizlik açısından iş seyahati yapanlar için gayet güzel otel.

6. La Perla Premium Hotel Ve Restaurant Şarap Evi

Hatay'ın En İyi Otelleri

ARTILAREKSİLER
Dekorasyon
Konfor

Hem şarap evi hem de otel olan La Perla Premium Hotel, lüks alanlarıyla gelen herkesin memnun ayrılmasını sağlıyor. Odalarda Osmanlı dekorasyonun hakim olduğu bu otel, içeri girdiğiniz anda sizi karşılayan ihtişamla çıkmak istemeyeceğiniz bir yere dönüşüyor. 115 yıllık bir yapıda konaklarken aynı zamanda enfes şaraplar da tadabileceğiniz bu otel, güler yüzlü çalışanlarıyla da dikkat çekiyor.

Telefon(0326) 616 66 68
AdresSavaş, 47. Sk. No:47/A, 31300 İskenderun/Hatay

Google Müşteri Yorumları

👤 İskenderun'daki tarihi bir mekan, bütün ayrıntılar mekana yakışacak şekilde titizlikle dizayn edilmiş. Çalışanlar Güler yüzlü ve candan, yemekler harika, merkezi bir yerde olması ayrı bir güzel.

👤 Hatay’ın en güzel ve en prestijli oteli diyebilirim. Çalışanların ilgi ve alakasından temizliğe kadar her şeye 5 yıldız..

7. Teras Aqua Park Otel & Spa

Hatay'ın En İyi Otelleri

ARTILAREKSİLER
Manzara
Konfor
Açık/Kapalı Havuz

Şehirden uzak konforlu ve sakin bir tatil yapmak isteyenler için oldukça uygun olan Teras Aqua Park Otel & Spa, manzaralı odalarıyla beğeni topluyor. Açık Aqua parklı havuz ve kapalı havuzuyla dikkat çeken bu otel, hijyeni ve güler yüzlü çalışanlarıyla misafirlerinin memnun ayrılmasını sağlıyor.

Telefon(0326) 231 30 00
AdresDarmaşta Mah Çiftlik Sk, Yaşar Doğu Cd. No:43 D:No:43, 31060 Defne

Google Müşteri Yorumları

👤 Gerek manzarası, gerek kahvaltısı, gerek odanın temizliği, gerekse personelin ilgisi muhteşemdi. Hatay'a gelince şehirden biraz uzak kalabilirim diyorsanız tercih etmelisiniz.

👤 Doğa ile iç içe ve şehir manzaralı bir otel, kafa dinlemek isteyenler için özellikle tavsiyemdir. Gün içerisinde kullanabileceğiniz aqua havuzu ile keyifli anlar geçirebilirsiniz

8. Ramada İskenderun Harbour

Hatay'ın En İyi Otelleri

ARTILAREKSİLER
Manzara
Konfor
Kapalı Havuz

Deniz manzaralı odalarıyla beğenilen Ramada İskenderun Harbour, Hatay'da kalabileceğiniz iyi yerler arasında bulunuyor. Güler yüzlü çalışanlarıyla misafirlerinin memnun eden bu otel, kapalı havuzuyla dinlenmelerini sağlıyor. Havaalanına yakın konumuyla da iş seyahati için gelenlerin ilk tercihi olan otel, ücretsiz açık büfe kahvaltı sunuyor.

Telefon(0326) 617 81 81
AdresÇay, Temmuz Caddesi No:5, 31200 İskenderun/Hatay

Google Müşteri Yorumları

👤 Yıllardır otelinizin misafiriyim çok temiz ve güler yüzlü personeliniz var. Ayrıca SPA'daki hizmet çok kaliteli.

👤 Otelde bir gece konakladık. Her anlamda muhteşemdi. Personel ilgisi, hijyen, oda kalitesi...

9. Diva Turka Hotel & Beach

Hatay'ın En İyi Otelleri

ARTILAREKSİLER
Manzara
Konfor
Özel Plaj

Kendisine özel plajı ve aqua parka sahip olan Diva Turka Hotel & Beach, standart odalardan suit odalara, deluxe odalardan balayı odalarına kadar birçok farklı seçenek sunuyor. 7/24 oda servisiyle konforlu bir konaklama deneyimi sunan bu otel, hamam bölümüyle de rahatlama sunuyor.

Telefon(0326) 641 20 22
AdresKarahüseyinli, İskenderun - Arsuz Yolu No:77, 31285 Arsuz/Hatay

Google Müşteri Yorumları

👤 Personelin ilgi alakası mükemmel. Yemekler lezzetli. Denize sıfır olması ayrı bir güzellik katmış. Odalar geniş ferah ve çok temiz.

👤 Güler yüzlü personeli, temiz odaları, yöresel yemeklerinin olduğu güzel bir hotel.👍

10. Fourway Hotel

Hatay'ın En İyi Otelleri

ARTILAREKSİLER
Hizmet Çeşidi
Konfor
Güler Yüzlü Çalışan

Hatay'ın en iyi otellerinden biri olan Fourway Hotel, modern çizgilere sahip konforlu odalarıyla misafirlerinden tam not alıyor. Hamam, sauna, buhar odası, masaj salonu, SPA ve fitness gibi hizmetler sunan bu otel, tatilden dönüşte tamamen stresten arınmış olmanızı sağlıyor. Ayrıca Türk ve Dünya mutfağından lezzetler sunan restoranıyla da ilgi gören bu otel, seminer ve kongre içinde tercih ediliyor.

Telefon(0326) 712 74 74
AdresSanayi Mahallesi Ali İhsan Bölükbaşı Bulvarı No:14/a Dörtyol/Hatay

Google Müşteri Yorumları

👤 Açıldığından beri iş seyahatlerimde tercih ettiğim bölgenin tartışmasız tek oteli.

👤 Dörtyol’da nezih ve rahat ettiğim tek yer ayrıca restoran ekibine ve Melek Gülfidan hanıma ayrıca teşekkür ediyorum her zaman ilgili ve nazik karşıladıkları için 🙏🤗

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Hatay'ın Meşhur LezzetleriHatay'da Gezilecek Yerler

Hatay'da hangi otelde kalınır?

Hatay'da kalabileceğiniz oteller arasında; The Museum Hotel Antakya, Güngör Ottoman Palace Otel, Savon Hotel, Hattusa Vacation Thermal Club Erzin, Anemon İskenderun Otel, La Perla Premium Hotel Ve Restaurant Şarap Evi, Teras Aqua Park Otel & Spa, Ramada İskenderun Harbour, Diva Turka Hotel&Beach ve Fourway Hotel Hatay'ın en iyi otelleridir.

Hatay'da nerede yüzülür?

Hatay'da yüzebileceğiniz plajlar arasında Çevlik Plajı, Samandağ Sahil, Arsuz Plajı, Gözcüler Plajı, Payas Plajı, Burnaz plajı ve Dörtyol Belediyesi Halk Plajı yer alıyor.

Hatay kaç günde gezilir?

Tarih dolu Hatay'ı gezebilmek için en az 2-3 gün ayırmanız gerekiyor.

Hatay'ın neyi güzel?

Hatay'ın en güzel lezzetleri arasında; tepsi kebabı, künefe, oruk, öcce, içli köfte, kabak borani, zeytinyağı ve biber salçası en meşhur lezzetleridir.

Hatay'da ne yenir?

Hatay'a gittiğinizde yemeniz gereken lezzetler arasında; Hatay Tepsi Kebabı, Künefe, Fellah Köftesi, Hatay İçli Köftesi, Hatay Usulü Kağıt Kebabı, Kaytaz Böreği, Katıklı Ekmek, Belen Tava, Muhammara, Firik Pilavı, Ispanak Borani, Şeyh Mualla, Kumbursiye Çorbası, Humus, Antakya Kömbesi, Nar Ekşisi, Zahter Salatası, Oruk, Mütebbel, Kireçte Kabak Tatlısı, Tuzda Tavuk, Antakya Döneri, Sürk, Zeytin Üfelemesi ve Ekşi Aşı Hatay'ın meşhur yemekleridir.

Hatay'ın en güzel yeri neresi?

Hatay'da gezebileceğiniz en güzel yerleri merak ediyorsanız eğer; Aziz Pierre Kilisesi, Antakya Uzun Çarşı, Harbiye Şelalesi, Hatay Arkeoloji Müzesi, Vespasianus - Titus Tüneli, Habib-i Neccar Camii, Beşikli Mağara, Payas Kalesi, İskenderun Sahili, Musa Ağacı, St. Simon Manastırı, Çevlik Plajı, Eski Antakya, Asi Nehri, Cin Kule, Meryem Ana Havuzu, Vakıflı Köyü ve Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi Hatay'ın görülmesi gereken meşhur yerleridir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.