Hastalıkları Tespit Edebilen Çipler Geliyor

Teknoloji her geçen hastalıklara karşı daha büyük bir darbe vuruyor. Geliştirilen yeni bir çip ile artık doktorunuz her zaman yanınızda olacak.
Hastalıkları Tespit Edebilen Çipler Geliyor

Teknoloji artık her alanın başını çekmeye başladı. Özellikle sağlık alanında teknoloji birbirinden çığır açacak nitelikte cihazlar üretti. Son olarak da Xerox PARC adındaki bir araştırma şirketi, çeşitli hastalıkları önceden tespit edip, erken müdahale eden çipler üretmek için harekete geçti. Araştırma şirketi, özel olarak tasarlanan bu çipler üzerinde hala çalışmalar yaptıklarını belirtti. Eğer bu çipler tam anlamıyla hayata geçirilebilirse sağlık alanı çok farklı bir boyuta adım atmış olacak.

Hastalıklara Karşı Önceden Müdahale Edilecek

Sağlık sektörünü heyecanlandıran gelişme  PARC araştırma şirketi tarafından duyuruldu. Üzerinde çalışma yapılan çipler, hastaların üzerine takıldıktan sonra nabız, tansiyon, şeker gibi önemli durumlara hastanın doktorunun ulaşması sağlanacak. Böylece acil müdahale gerektiğinde hemen müdahale edilebilecek. Ayrıca erken müdahale şansı da tanıyan bu çip, hastaların ciddi bir rahatsızlık geçirmesini önlemek için hastayı yönlendirebilecek.

tedavi-003.jpg

Eczanelerden Alınabilecek

Büyük rahatsızlıkları olan kişiler için bu çip mucize bir gelişme olarak görülüyor. Sürekli hastanelerde doktor gözetiminde olmaya gerek olmadan rahatlıkla evinizde dolaşabileceksiniz. Bu çipler gerektiği takdirde insülin gibi günlük gerekli olan ilaçları enjekte edebilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan şirket yöneticileri, çipleri kullanıma göre 3D yazıcılarla üreteceklerini belirtti. Gerekli görüldüğü takdirde eczanelerden rahatlıkla alınabileceğini, böylece hem doktorların işini hafiflemiş hem de hastalar sürekli kontrol altında tutularak oluşabilecek kötü durumlara karşı önlem alınmış olacağını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.