Hastalara Özel Oy Verme Hattı Kuruldu

Sağlık Bakanlığı tarafından çağrı merkezi oluşturularak, 16 Nisan’da yapılacak referandumda oy kullanmak isteyen hastalar sandıklara götürülecek.
Hastalara Özel Oy Verme Hattı Kuruldu

Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan uygulama ile 16 Nisan referandumunda sandığa gitmekte zorlanan hastalar sandıklara ulaştırılacak. Uygulama kapsamında başta yatalak hastalar ve tüm hastaların rahatça oy kullanmaları için ambulanslar hazır bekletilecek.

Oy kullanma talebinde bulunan hastalar ambulanslar ile 16 Nisan referandumunda sandıklara ulaştırılacak.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Anadolu Yakası 112 Komuta Merkezi’ndeki koordinasyon toplantısına katılarak çalışmaları inceledi. İnceleme sırasında sağlık alanında son 15 yıldır önemli gelişmelerinin olduğunu ifade eden Memişoğlu, referandumun önemli olduğunu, buna göre hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

Memişoğlu, “16 Nisan referandumu sırasında vatandaşlarımızın oy kullanma imkanını sağlamak için çalışacağız. Özellikle yatalak hasta ve hastanede yatan hastalarımız için sistemimizi oluşturduk. Talep edildiği taktirde Türkiye’nin her yerinde sandıklara oy atmaları için ulaştıracağız. Üniversitesi, kamu hastanelerinde yatan hastalar tüm vatandaşlarımız için ekiplerimiz ve araçlarımız hazır olacak.” diyerek sistemi anlattı.

“40 BİNDEN FAZLA HASTANEDE KAYITLI HASTALAR”

İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Abdullah Emre Güner, 78 bini halk sağlığı müdürlüğü tarafından kontrol edilen, 40 binden fazla hastanelerde kayıtlı ve evde sağlık hizmeti alan hastalara mesaj yoluyla ulaştıklarını açıkladı. Güner, 145 tane binek araç ve 25 tane nakil aracıyla hazır olduklarını belirtti.

Çağrı merkezinin sabah 08.00’dan gece 24.00’e kadar açık ve randevuları verdiği anlatan Güner, “Bütün hastalarımıza randevular organize edildi. Referandum başlamasına kadar bütün randevular ayarlanacak. Tüm hastaları evinden alıp, sandığa götüreceğiz, oyunu rahat bir şekilde kullandıktan sonra tekrardan evine bırakacağız." diyerek konuştu.

“BÜYÜK BİR GÖREV OLARAK GÖRÜYORUZ”

Demokraside vatandaşın en önemli temel bir hak oy kullanmak olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Kendi başlarına oy kullanamayacak hastalarımıza yardımcı olmayı büyük bir görev olarak görüyoruz.” dedi. Bakan Akdağ, 16 Nisan Referandumunda bu görevi organize şekilde yapacaklarını belirtti. Akdağ, evde sağlık hizmetleri kapsamında hizmet alan ve hastanelerde yatan oy kullanmak isteyen hastaların Sağlık Bakanlığı olarak sandıklara taşınacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.