Hassas Saç Derisi İçin 10 Bakım Önerisi

İçeriğimizde yer alan bakım önerilerini uygulayarak saç derisinde yaşadığınız birçok sorunu çözebilirsiniz. İşte hassas saç derisi için bakım önerileri.
Hassas Saç Derisi İçin 10 Bakım Önerisi

Hassas Saç Derisi Nasıl Sağlıklı Kalır?

Hassas saç derisi, saçların cansız ve sağlıksız kalmasına neden olmanın ötesinde başka sorunlara da neden olabilmektedir. Kepek, baş ağrısı, pul pul deri dökülmeleri gibi birçok problemin ana nedeni, saç derisinin hassas olmasından kaynaklanabilmektedir. Buna yönelik geliştirilen çözümleri değerlendirerek saç derinizin daha sağlıklı kalmasını sağlayabilir, böylelikle yaşadığınız sorunları kısa sürede sonlandırabilirsiniz.

Bu yazımızda, hassas saç derisine sahip olanlar için 10 öneride bulunarak yaşadıkları sorunlardan kısa sürede kurtulmalarına yardımcı olacağız.

İşte hassas saç derisi için 10 bakım önerisi...

1. Kepeklerden Kurtulun

hassas saç derisi bakımı

Kepek problemi, saç problemleri arasında en sık görülen problemlerden biri olup zararsız bir problemdir. Saçlarda gri ya da beyaz döküntüler şeklinde görülen kepeklenme, dikkat edilmediğinde zararsız olsa da saçlarda kaşıntıya neden olur. Aslında bir tip deri problemi olan kepek sorununa karşı çözüm olarak şampuan ya da farklı saç bakım ürünlerini kullanabilirsiniz. Bu şekilde kepek probleminden kurtulabilirsiniz. Böylelikle saç derisinin hassaslaşmasının da önüne geçmiş olursunuz. Bu şampuanlara "Kepek Karşıtı Şampuan Önerisi" adlı içeriğimize göz atarak ulaşabilirsiniz.

2. Mevsim Değişikliklerine Hazırlıklı Olun

hassas saç derisi bakımı

Hassas saç derisinin oluşmasının bir diğer nedeni ise mevsimlerin değişmesidir. Yaz mevsiminden kışa, kış mevsiminden yaza geçiş dönemleri, saç problemlerinin en sık görüldüğü dönemlerdir. Bu dönemlere özel saç bakım kürleri uygulamanız veya alacağınız diğer tedbirler sayesinde hassas saç derisi probleminden kurtulabilirsiniz. Mevsimlerin değiştiği bu günlerde saçlarınıza hak ettiği değeri vererek hassas saç derisi probleminden kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz.

3. Saç Şekillendiricileri Daha Az Kullanın

hassas saç derisi bakımı

Saçların güzel görünmesi herkes için önemlidir. Özellikle kadınlar bu konuda çok daha hassas davranırlar. Alımlı saçlara sahip olabilmek için kullandıkları saç şekillendiriciler her ne kadar isteklerinin yerine getirilmesi konusunda mahir aletler olsalar da saç derisine zaman içinde ciddi zararlar verebiliyorlar. Saç bakım uzmanları gereksiz yere saç şekillendirici kullanmanın zararlı olduğunu bildiriyor. Buna karşı alınabilecek en iyi tedbir, saç şekillendiricileri sıklıkla kullanmak yerine sadece ihtiyaç duyulduğunda kullanmaktır. Buna ek olarak saç bakımında saç koruyucu ürünleri kullanmanın gerekli olduğunu da bilmek gerekir.

4. Alerjik Reaksiyonlara Karşı Tedbir Alın

hassas saç derisi bakımı

Saç derisi, vücudun en hassas bölgelerinden biridir ve dış etkenlerden çok çabuk etkilenir. Bu da zaman içerisinde saçlarda ve saç derisinde bazı problemlerin görülmesine neden olmaktadır. Saç derisinin hassaslaşması alerjik reaksiyonlara bağlı olarak da kendini gösterebilen bir durumdur. Saç derisinde kızarıklık ve buna ek olarak saç derisinde egzama varsa, kullandığınız saç bakım ürünlerine son derece dikkat etmeniz gerekir. Mümkün mertebe kimyasal içerikli ürünlerden uzak durup bitkisel saç bakım ürünleri kullanmak, saç derisi hassaslaşmasına karşı alınabilecek en iyi önlemdir.

5. Enfeksiyon Sorununu Çözün

hassas saç derisi bakımı

Hassas saç derisine sahip olanların yakındıkları birçok konu vardır. Yağlanma, kaşıntı gibi durumlar başta olmak üzere birçok farklı sonuç, yaşanılan durumun daha da ağırlaşmasına neden olabilir. Saç foliküllerinde meydana gelebilen enfeksiyon, saç derisinin hassaslaşmasına neden olabilir. Bu sorunun önüne geçmek için de doğru saç bakım maskelerini ve saç bakım ürünlerini kullanmanız gerekir. Saç bakım uzmanınıza ya da doktorunuza danışarak sizin için en iyi saç bakım ürünlerini alabilirsiniz. Böylelikle saç derisinin hassaslaşması sorununu kolay bir şekilde çözüme ulaştırabilirsiniz.

6. Baş Ağrısı ve Anksiyete Sebeplerini Ortadan Kaldırın

hassas saç derisi bakımı

Genellikle çok daha stresli iş hayatına sahip olanlarda daha fazla görülen baş ağrısı ve anksiyetenin önüne geçmek için kişinin kendisinin dikkat etmesi gerekir. Her şeyi stres haline getirmekten ve “dünyanın kurtarıcısı” modundan çıkarak daha sakin bir hayatın sürdürülmesi, saç sorunları ile birlikte strese bağlı yaşanan diğer sağlık sorunlarının da önüne geçmede yardımcı olabilir. Tabi bu madde diğer maddelere göre biraz daha hassas ve dikkat edilmesi gereken bir durum olduğu için destek almanız gerektiğinde bundan çekinmemenizi öneririz.

7. Saç Derisi Yatıştırıcı Şampuan Kullanın

hassas saç derisi bakımı

İnsan vücudunun en hassas bölgelerinden biri saçlardır. Saçlar, dış etkenlerden çok çabuk etkilenen bir bölümdür. Aynı şekilde saç derisi de dikkat edilmediğinde ciddi sorunların kendini gösterdiği bir bölge olabiliyor. Saç derisinin hassaslaşması problemi, saçlarda birçok sıkıcı durumun yaşanmasına neden olabilir. Bu yüzden bir süreliğine kullandığınız şekillendiricileri bir kenara bırakarak saçlarınızın dinlenmesine izin vermeniz, yaşadığınız sorunun önüne geçmek adına iyi bir fikir olabilir. Vücudunuzun olduğu kadar saç ve saç derinizin de dinlenmeye ihtiyacı olduğunu unutmayın.

8. Sıcak Yağ Terapisi Uygulayın

hassas saç derisi bakımı

Saçlarınızda yaşadığınız problemin büyüklüğünü anlamak için öncelikle bir uzmana görünmeniz ve gerekli analizlerin yapılmasını talep etmeniz gerekir. Hassas saç derisine sahip olanlara 10 öneri arasında yer alan sıcak yağ terapisi, uzmandan onay aldıktan sonra uygulayabileceğiniz yöntemlerden biridir. Bu yöntem sayesinde saçlarınızın daha sağlıklı olmasını ve saç derinizin ise hassaslaşma probleminden kurtulmasını sağlayabilirsiniz.

9. Saçlarınızı Arada Bir Kestirin

hassas saç derisi bakımı

Uzun saçlı kişilerde saç derisi problemi daha sık görülür. Bunun birçok nedeni olmakla birlikte uzun saçlara bakım yapmanın zor olması, en büyük nedenlerin başında gelmektedir. Saçlarınızı periyodik olarak belli dönemlerde kısaltmanız, saç derisi ile ilgili yaşadığınız problemlerin daha kısa sürede çözülmesine yardımcı olacaktır.

10. Bitkisel Saç Bakım Yağları Kullanın

hassas saç derisi bakımı

Saç sorunları ile başa çıkabilmenin en kolay yollarından biri de kullanılan ürünlerin kalitesine dikkat etmektir. Aslında çoğu insan bu konuda hassas olduğunu düşünür ve bazı ürünler kullanır. Ama saç derisinin hassaslaşması durumuna karşı alınabilecek en iyi önlemlerden birinin bitkisel saç bakım yağı kullanmak olduğunu unutmayın. Jojoba yağı, Hindistan cevizi yağı, avokado yağı gibi saç ve saç derisini besleyen ürünleri kullanarak saçlarınızla ilgili yaşadığınız sorunları kısa sürede çözüme ulaştırabilirsiniz. Saç derisine iyi gelen ve rahatlıkla bulabileceğiniz bitkilerle de bu probleminizi çözebilirsiniz. Bu bitkileri incelemek isterseniz "Saç ve Saç Derisine İyi Gelen Bitkiler" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Derisine İyi Gelen Bitkisel YağlarSaç Derisi Kaşıntı Tedavisi

Hassas Saç Derisine Özel Şampuan Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair Saç SerumuDeriyi Besler10/9.8
2Mecitefendi Sarımsak ŞampuanıDeriyi Derinlemesine Temizler10/9.7
3Ducray Kelual DsSaça Parlaklık Katar10/9.8
4Prosenin Saç Derisi ŞampuanıSaçı Canlı Tutar10/9.6
5Alpecin Hybrid Kafein ŞampuanSaç Derisi Sağlıklı Kalır10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Hassas
Saçlar İçin Şampaun
Aradığın
Fiyatları Gör

Hassas Saç Derisi İçin Şampuan Önerileri

Yukarıdaki kısımda hassas saç derisi için 10 önerimizi verdik. Bu kısımda ise hassas saç derisi için kullanabileceğiniz şampuanları bir araya getirdik. İşte hassas saç derisin için şampuan önerileri.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

Hassas saç derisi için şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Diamond Hair markasını çıkarttığı saç bakım ürünleri sayesinde çoğu problemimizi çözmesiyle biliyoruz. 12 farklı bitki özünün bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bakım seti, ilk kullanımdan itibaren saçların daha hızlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı oluyor. Saç diplerinden ucuna kadar bakım yaparak saç derisinin rahatlamasını sağlayan ürün, bu sayede kepek, egzema ve mantar gibi sorunların oluşmasını engelliyor. Son olarak saç dökülmelerini önleyen bu ürünün düzenli kullanımlarda yeni saç oluşumunu desteklediğini ekleyelim.

2. Mecitefendi Sarımsak Şampuanı

Hassas saç derisi için şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Mecitefendi
Sarımsak Şampuanı
Aradığın
Fiyatı Gör

Hassas saç derisi için şampuan önerilerini verirken Mecitefendi markasının bu ürününü atlasak büyük hata olurdu. Dökülen, zayıf, cansız ve kepekli saçlar için özel olarak geliştirilen Mecitefendi sarımsak şampuanı, ilk kullanımdan itibaren saça etkin bakım uygulayarak bu tarz sorunların çözülmesine yardımcı oluyor. Tamamen doğal içeriğe sahip olması sayesinde saça zarar verebilecek herhangi bir maddeyi içermeyen ürün, bu sayede çoğu kişinin favorisi olmuş durumda. Ayrıca bu şampuanın düzenli kullanımlarda egzema ve mantar gibi saç derisi problemlerini de ortadan kaldırdığını belirtelim.

3. Ducray Kelual Ds

Hassas saç derisi için şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Durcay
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Tekrar eden şiddetli kepek durumları için özel olarak geliştirilen Ducray Kelual Ds, ilk kullanımdan itibaren kepek oluşumunu engellemesiyle biliniyor. Düzenli kullanımlarda kepeğin oluşmasını geciktiren ve en sonunda ortadan kaldıran şampuan, bu özelliği sayesinde çok beğeniliyor. Son olarak ilk kullanımdan itibaren saç derisinin yatışmasını destekleyen ürünün tamamen organik olduğunu ekleyelim.

4. Prosenin Saç Derisi Şampuanı

Hassas saç derisi için şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Prosenin
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Hassas saç derisi için şampuan tavsiyelerini verdiğimiz içeriğimize Prosenin markasının bu ürünüyle devam ediyoruz. Pullanmaların oluştuğu saç tipleri için özel olarak geliştirilen şampuan, ilk kullanımdan itibaren kepekleri azaltıyor. Düzenli kullanımlarda ise kepek problemini kökten çözen şampuan aynı zamanda saça bakım yapıyor. Ek olarak içeriğindeki bitki özleri sayesinde saç derisinin konforunu arttıran şampuanı saçları yağlı olan okurlarımıza öneriyoruz.

5. Alpecin Hybrid Kafein Şampuan

Hassas saç derisi için şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Alpecin
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki kafein sayesinde saç derisini sakinleştiren Alpecin Hybrid, ilk kullanımdan itibaren kalıtsal saç kaybını önlüyor. Kaşıntı, kızarıklık ve gerginlik hissini düzenli kullanımlarda ortadan kaldıran şampuan, bu sayede saç derisini sakinleştiriyor. Son olarak anti alerjik olması sayesinde herkesin gönül rahatlığıyla kullanabileceği ürünün nemlendirici etkiye de sahip olduğunu söyleyelim.

Hassas saç derisi için en iyi ürünler hangisi?

Hassas saç derisini sağlıklı bir şekilde korumak için çözüm önerileri dışında en iyi hassas saç derisi ürünleri arasında; Diamond Hair Saç Serumu, Mecitefendi Sarımsak Şampuanı, Ducray, Kelual Ds, Prosenin Saç Derisi Şampuanı, Alpecin Hybrid Kafein Şampuan deriyi koruyan ürünler olarak biliniyor.

Hassas saç derisi nasıl sağlıklı kalır?

Saç derinizi sağlıklı bir şekilde tutmak istiyorsanız; 

Kepeklerden kurtulun, mevsim değişikliklerine hazırlıklı olun, saç şekillendiricileri daha az kullanın, alerjik reaksiyonlara karşı tedbir alın, enfeksiyon sorununu çözün, baş ağrısı ve anksiyete sebeplerini ortadan kaldırın, saç derisi yatıştırıcı şampuan kullanın, sıcak yağ terapisi uygulayın, saçlarınızı arada bir kestirin, bitkisel saç bakım yağları kullanın.

Hassas saç derisi için ne yapılmalı?

Eğer hassas saç derisi problemi yaşıyorsanız, saçlarınızı çok sık yıkamamanızı öneririz. Sık saç yıkamak, saçın doğal neminin akıtılmasına, saç derinizin kurumasına ve sorunun kötüleşmesine yol açar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.