Haşmet Babaoğlu Kimdir

Deneyimli yazar ve gazeteci Haşmet Babaoğlu, 1955 yılında Bursa’da dünyaya geldi.
Haşmet Babaoğlu Kimdir

Haşmet Babaoğlu Biyografisi

Haşmet Babaoğlu, Bursa’da dünyaya geldi ancak kısa süre bu şehirde yaşadı. Henüz genç yaşlarındayken ailesi ile beraber İstanbul’a taşındı. Liseyi İstanbul’da okuyup mezun olduktan sonra üniversite sınavlarına giriş yaptı ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nü kazandı. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisans çalışmalarına başladı ve aynı bölüm üzerinden yüksek lisansını da bitirdi.

 

Haşmet Babaoğlu’nun Kariyeri

Haşmet Babaoğlu’nun kariyerinde dönüm noktası dönemin önemli dergisi Nokta’ya girişi oldu. Aklında hiçbir zaman gazetecilik yokken, bu mesleğe girişiyle beraber kariyerini burada devam ettirdi. Sonraki yıllarda farklı yerlerde editörlük ve muhabirlik görevlerinde yer aldı.

Gazetelerde çalışmaya başlayan Haşmet Babaoğlu, spora ilgi duymaya başladı ve bu alanda ilk yazılarına Yeni Yüzyıl Gazetesi’nde başladı. Bu gazetede köşe yazısı paylaşan Babaoğlu, gazetenin kapanışına kadar burada görev aldı. Spor alanında yazdığı köşe yazılarıyla büyük beğeni topladı ve Yeni Yüzyıl Gazetesi’nden sonra Yeni Binyıl, Sabah ve Vatan gazetelerinde yazılarına devam etti.

haşmet babaoğlu gazeteci

Gazetenin dışında televizyon ekranlarında da spor alanında faaliyet gösterdi ve NTV'de "90 Dakika" programında Fuat Akdağ, Mehmet Y. Yılmaz ve Hıncal Uluç ile birlikte spor yorumculuğu yaptı.

Sporun dışında ATV'de yayınlanan "Yaşamdan Dakikalar" adlı söyleşi programında Hıncal Uluç, Sunay Akın, Nebil Özgentürk ile birlikte yorumculuk yaptı.

2015 yılı itibarıyla yazılarına Sabah Gazetesi’nde devam eden Haşmet Babaoğlu, televizyon ekranlarında ise Selahattin Yusuf ve İsmail Kılıçarslan ile birlikte TVNET kanalında Bize Müsaade programında kariyerine devam etmektedir.

 

Haşmet Babaoğlu’nun Kitapları

  • Herkes Birbirine Sevgi Herkese Karşı (1998)
  • Bekle Beni Gelmeyeceğim (2001)
  • Rüyalarını Ver Bana (2003)
  • Haydi Kıralım Hayallerimizi (2004)

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.