Haşimato Hastalığına İyi Gelen Taş, Bitki ve Yiyecekler

Haşimatoya iyi gelen vitaminleri, meyveleri, yiyecekleri, besinleri, sebzeleri, ilaçları ve bitkileri içeriğimizde detaylıca inceledik.
Haşimato Hastalığına İyi Gelen Taş, Bitki ve Yiyecekler

Haşimatoya İyi Gelen Şeyler

Haşimatoya ne iyi gelir sorusunun cevabını arıyorsak önümüzde uzun bir yol var demektir. Özellikle sigara içenlerde, hamilelerde, ailede haşimato geçmişi olanlarda, Tip 1 diyabet ve çölyak rahatsızlığı olanlarda görülebilen Haşimato hastalığının bir an önce tedavi edilmesi gerekiyor. Haşimatonun belirtileri ise halsizlik, çabuk yorulma, depresif bir hal, mutsuzluk, üşüme, terlemenin azalması, ses kısıklığı ve kabızlıktır.

Haşimatoya iyi gelen şeyler ise taşlar, bitkiler, vitaminler, bitki çayları, yiyecekler ve ilaçlardır. Haşimatodan kurtulmak için taşlardan kehribar taşını, bitkilerden zencefili, vitaminlerden B12'yi, yiyeceklerden tam buğday unlu ekmekleri, bitki çaylarından yeşil çayı, ilaçlardan ise Levotiron'u öneriyoruz.

Haşimatoya İyi Gelen Taş

Haşimatoya İyi Gelen Şeyler

Haşimato hastalığı için kullanabileceğiniz taş kehribar taşıdır. Boyun bölgesinde bulunduracağınız kehribar taşı sayesinde tiroid bezi ve boğaz enfeksiyonlarını engelleyebilirsiniz.

Ciddi bir otoimmün hastalık olan haşimatoda bağışıklık sistemi sağlıklı hücrelere saldırır. Bu da tiroid bezinin daha az salgı yapmasına neden olur. Bunu engellemek için kullanabileceğiniz kehribar taşı, tiroid bezi enfeksiyonlarını engellemektedir. Ayrıca guatr hastalığının oluşmasını önler ve migren ağrılarını keser.

Haşimato Tedavisinde Kullanılan Bitkiler

Haşimatoya İyi Gelen Şeyler

Haşimato hastalığının tedavisi için kullanabileceğiniz bitkiler zencefil, dereotu, mayasıl otu ve limon otudur. Bu bitkileri tüketerek haşimato hastalığının tedavi sürecine katkıda bulunabilirsiniz.

Doğanın sunmuş olduğu mucizevi ilaçlardan olan bitkiler, neredeyse her hastalığa olduğu gibi haşimatoya da iyi gelmektedir. Yukarıda saymış olduğumuz bitkileri tüketerek haşimato hastalığının etkilerini azaltabilirsiniz. Ayrıca beslenme alışkanlıklarınızı değiştirerek tedavi sürecini hızlandırabilirsiniz.

Haşimatoya İyi Gelen Vitaminler

Haşimatoya İyi Gelen Şeyler

Haşimato hastalığını geçirmek için Selenyum, Demir, B12, Çinko ve D Vitamini takviyelerini yapabilirsiniz. Bu hastalık yukarıdaki vitamin ve minerallerin eksilmesine neden olduğu için takviye etmeniz gerekir.

Saymış olduğumuz bu vitamin ve mineralleri takviye ederek hastalığın etkilerini azaltabilirsiniz. Kısa süre içerisinde vücudunuzun bağışıklık sistemini etkileyen bu takviyeler, sistemlerinizin olması gerektiği gibi çalışmasını sağlayacak. Bu da haşimatoya neden olan etkenlerin ortadan kaldırılmasını sağlar.

Haşimatoya Tedavisinde Kullanılan Yiyecekler

Haşimatoya İyi Gelen Şeyler

Haşimatoya iyi gelen yiyecekler tam buğday unlu ekmekler, arpa, yulaf, kepekli ürünler, zeytinyağı, ton balığı, somon balığı, mantar, yumurta, hindi eti, tavuk göğsü, dana eti, zerdeçal ve zencefildir. Bu besinleri tüketerek haşimato hastalığı belirtilerini azaltabilirsiniz.

Haşimato hastalığından kurtulmak istiyorsanız yukarıda saymış olduğumuz besinlerin tüketimini arttırmanız gerekiyor. Bu besinler tiroid bezlerine iyi geldikleri için bu hastalığın da çözümü olacaklar. Haşimato hastalarının yememesi gereken yiyecekler ise margarin, kızartma, brokoli, lahana, turp, salam, sosis ve sucuktur.

Haşimatoya İyi Gelen Bitki Çayları

Haşimatoya İyi Gelen Şeyler

Haşimato hastalığı için kullanabileceğiniz bitki çayları zencefil, dereotu, yeşil çay, mayasıl otu ve limon otu çaylarıdır. Bu çayları tüketerek tiroid bezlerinizin çalışmasını sağlayabilir, Haşimato hastalığından kurtulabilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz bitki çayları tiroid bezlerinin çalışmasına yardımcı olacaktır. Bu sayede Haşimato hastalığının ortaya çıkma nedeni yok olacaktır. Düzenli olarak bu bitki çaylarını tüketmeniz halinde kısa süre içerisinde bu hastalıktan kurtulacağınızın garantisini verebiliriz.

Haşimatoya Tedavisinde Kullanılan İlaçlar

Haşimatoya İyi Gelen Şeyler

Haşimato hastalığını tedavi etmek için kullanılan ilaçlar Levotiron ve Euthyrox'tur. Bu ilaçlar genelde tiroid hormonu olan Levothroxin adı verilen maddedir ve eksik olan hormonları takviye eder.

Tiroid hormonlarının çalışmasını engelleyen Haşimato hastalığı, doğal yollarla tedavi edilebildiği gibi ilaç takviyesiyle de geçirilebilir. Doğal yolların işe yaramadığı zamanlarda kullanacağınız bu ilaçlar kısa süre içerisinde tiroid hormonlarınızı takviye edecektir. Bu sayede oldukça ciddi bir hastalık olan Haşimato'dan kurtulabilirsiniz.

Doktorunuz durumunuza ve özelliklerinize göre sizlere ilaç reçete edecektir. Bu ilaçlar saymış olduğumuz ilaçlar olabileceği gibi daha farklı da olabilir. Bu ilaçları kullanırken doğal yöntemlere başvurmak istiyorsanız doktorunuza danışmanız gerektiğini hatırlatalım. Çünkü bu ilaçlarla aynı etkiye neden olabilen farklı yöntemler hastalığı geçirmek yerine olumsuz etkilerde bulunabilir.


İlginizi Çekebilir
Tiroid Kanseri Nedir?Hipoparatiroidi Nedir?

Haşimato hastaları ne yememeli?

Her hastalıkta olduğu gibi haşimato hastalığında da beslenme büyük öneme sahiptir. Haşimato hastaları salam, sosis, sucuk, brokoli, lahana, turp ve kızartma gibi yiyeceklerden uzak durmalıdır. Bu yiyecekleri tüketmediğiniz takdirde haşimato hastalığının etkilerini azaltabilirsiniz.

Haşimato hastalığına hangi bitki iyi gelir?

Haşimato hastalığına iyi gelen bazı bitkiler bulunuyor. Bu bitkiler arasında zencefil, dereotu, mayasıl otu ve limon otu bulunuyor. Bu bitkileri tüketerek haşimato hastalığının tedavi sürecine katkıda bulunabilirsiniz.

Haşimato hastaları ne yemeli?

Haşimato hastalarının beslenme programında dikkat etmesi gereken birçok nokta bulunuyor. Tuz kullanımını azaltarak, yeşil yapraklı sebzeler tüketerek, selenyum takviyesi yaparak, yeterli proteini alarak, yeşil çay tüketerek ve tam tahıllı yiyecekleri tüketerek haşimato hastalığını geçirebilirsiniz.

Haşimato hastaları nelere dikkat etmeli?

Haşimato hastalığında beslenme doğal ve mevsimsel olmalıdır. Hastaların tarım ilaçlarından mümkün mertebe uzak durması öneriliyor. Bol miktarda halis tereyağını, Hindistan cevizi yağını ve soğuk sıkma zeytinyağını haşimato hastalarına öneriyoruz. 

Haşimato hangi organlara zarar verir?

Haşimato tedavi edilmezse hastalık ilerleyerek ciddi sıkıntılara sebebiyet verebilir. Kısırlık, düşük, doğuş kusurları olan bebek doğurma, kalp problemleri, ruh sağlığı, tiroid kanseri ve yüksek kolestrole neden olabilen haşimato hastalığının bir an önce tedavi edilmesi gerekir.

Haşimato hastaları yoğurt yiyebilir mi?

Haşimato hastalarının tiroid inflamasyonunu azaltan probiyotik yoğurt ve kefir tüketmesi önerilmektedir. Dolayısıyla haşimato hastalarının yoğurt yiyebileceğini söyleyebiliriz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.