Hashtag Filmi Hakkında Tüm Merak Edilenler

Yönetmenliğini Başaran Şimşek’in üstlendiği, korku sinemasına bambaşka bir açıdan baktıracak Hashtag filmini inceledik. İşte detaylar...
Hashtag Filmi Hakkında Tüm Merak Edilenler

Hashtag Filmi Hakkında Tüm Merak Edilenler

24 Nisan 2020 tarihinde CGV Mars dağıtımıyla vizyona girecek Hashtag filmi, fragmanının yayınlanmasının ardından konusu ve türünü anlatış şekliyle oldukça dikkat çekmeyi başardı. Gerilimli ve korku dolu sahnelere yer veren Hashtag filmini bu inceleme film içeriğimizde yakından inceleyeceğiz. İşte sosyal medya fenomenliğini farklı bir bakış açısıyla beyazperdeye aktaran film Hashtag hakkında tüm merak edilenler!

Fragman

Bir zamanlar sosyal medya fenomeni olan Damla, Balaban, Öner, Gülben, Yaman ve Eylem’in başına gelenlerin anlatıldığı Hashtag filminin senaryosunu, Özden Uçar ve Onur Böber birlikte kaleme aldı. Korku türünde bir senaryoya sahip bu yenilikçi film, hayatlarında çıkış arayan ve zamana yenik düşmüş altı influencer’ın bir dağ evinde yaşadıkları gerilim dolu anlara odaklanıyor. 

hashtag-.jpg


Filmin karakterlerinden Damla, Balaban, Öner, Gülben, Yaman ve Eylem zamanında internet videoları çekerek kariyerlerinde bir noktaya ulaşmış fakat 20’li yaşların ikinci yarısında kendilerini ve hayatlarını sorguladıkları bir döneme girmişlerdir. Çok iyi kazançlar elde ettikleri bir dönemden, kendilerini yenileyemedikleri ve motivasyonlarını kaybettikleri bir döneme sürüklenen bu gençler azalan kazançlarının verdiği çaresizlikle bir çıkış yolu arama halindelerdir. 

hashtag-filmi-hakkinda-tum-merak-edilenler.jpg


Uzun zaman önce yaşadıkları bir olaydan ötürü bir süredir görüşmeyen bu grup, bir yapım şirketinden gelen teklif üzerine tekrar bir araya gelir. Hayatlarının çıkmaza girdiği bu dönemde maddi anlamda tekrar yükselişe geçme umuduyla şirketten aldıkları ilginç film teklifine evet diyen fenomenler, daha önce tanımadıkları yönetmenin filmi için görkemli bir dağ evine giderler.

hashtag-filmi-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.jpg


İlginç bir korku teması işleyen Hashtag filminde, kendilerini deneysel bir filmin içinde bulan ve gerçeklikle bağları kopan bu gençlerin neyin içinde olduklarını anlama süreçlerine ve bir nevi kaçış planlarına şahit olacaksınız. 24 Nisan’da seyirciyle buluşacak Hashtag filminin oyuncu kadrosunda ise Özüm Çakır, Ela  Yörüklü, Gülderen Güler, Burak Çoban, Ergülcan Akıncıoğlu,İrem Diri, Eren Emingil ve Elif İlkim Katmerci gibi genç isimler yer alıyor. 

korku-temasi-isleyen-hashtag-filmi.jpg


Biraz da filmdeki karakterlere değinmemiz gerekirse; Damla, kendini beğenmiş ve ukala olarak tanımlayabileceğimiz bir karakterdir. Her anlamda birinciliği kimseye kaptırmaya niyeti olmayan Damla, bu filme haddinden fazla önem verir ve bir gün istediği şöhrete ulaşacağına inanmaktadır. Gülben karakteri ise Damla’dan çekinen ve ona yakın davranmaya çalışan bir makyaj fenomenidir. Diğerleri gibi bu filmin kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu düşünen Gülben filmde, korkaklık özelliğiyle ön plana çıkıyor. Macera peşinde koşan ve görüntüsüyle adından söz ettirmek isteyen Balaban ise bu altılının kameralara oynayanı diyebiliriz. 

ozum-cakir.jpg


Her korku filminde mutlaka bulunan şaka makinesi karakterin Hashtag filminde vücut bulmuş hali ise Öner! Gereksiz şakaları ve iyi niyetiyle filmde kendine yer bulan bu karakter, başına ne geleceğini en çok merak ettiğiniz isim olacak. Para için her şeyi yapabilecek olan Yaman karakteri, ün, para ve şöhret için çabalarken, gösterişten uzak yogacı Eylem karakterinin bu grupta ne işi olduğunu sıkça sorgulayacağız. 

ela -yoruklu.jpg

Önerilen İçerik; Türk Korku Filmleri – Tek Başına İzlememen Gereken 20 Yerli Korku Filmi

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum