Hasan Sert Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 1. Bölge Milletvekili olan Hasan Sert, 1961 yılında Akşehir'de doğmuştur.
Hasan Sert Kimdir

Hasan Sert Biyografisi

Hasan Sert’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

1981 yılında Gazi Üniversitesi'nde, lisans eğitimini tamamladıktan sonra 1990 yılında Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde Yüksek Lisans çalışmasını, 1997 yılında ise aynı uzmanlık alanında Erciyes Üniversitesi’nde Doktora eğitimini tamamladı. Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversiteleri’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2005-2006 yıllarında arasında ABD’de Michigan Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı.

Değişik sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerde danışmanlıklar yaptı. Kendine ait şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanlıklarını da yürüttü.

Hasan Sert’in Siyasi Hayatı

2004 yılında AK Parti Ankara-Altındağ semtinde Belediye Başkanı aday adayı oldu fakat seçilemedi. 2009 yılında ise TÜMSİAD Genel Başkanı oldu. Genel Başkanlığı döneminde TÜMSİAD, Avrupa Birliği Sanayi ve İşletme Komisyonu Genel Direktörlüğü tarafından 3 yıl üst üste “En Etkin Sivil Toplum Kuruluşu” seçildi. Ayrıca, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın “Girişimcilik Konseyi Üyeliğine”  ve “Kümelenme Destek Programı Seçici Kurul Üyeliklerine” seçildi.

2010 yılında, Milli Verimlilik Merkezi tarafından, ‘11 Altın Türk’ ödülüne layık görüldü. Aynı yıl içerisinde Dünya Verimlilik Bilim Konfederasyonu tarafından ‘Dünya Verimlilik Oscarı’ aldı.Ayrıca 2012 ve 2014 yıllarında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu “Yönetim Kurulu Üyeliğine” seçildi.

Hasan Sert, 25. ve 26.  Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Sert, evli, bir çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.