Hasan Murat Mercan Kimdir? & Hakkında Bilgi

1959 yılında Ağrı'da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Endüstri Mühendisliği mezunu olan Hasan Murat Mercan hakkında tüm merak edilenleri bu içeriğimizde derledik.
Hasan Murat Mercan Kimdir? & Hakkında Bilgi

Hasan Murat Mercan Biyografisi

14 Ağustos 2001 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın kuruculuğunu yürüttüğü Adalet ve Kalkınma Partisinin kurucu üyelerinin başında gelen Hasan Murat Mercan şu anda, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış İşleri Komisyonu Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

hasan-murat-mercan-biyografisi.jpg


Hasan Murat Mercan Kimdir, Nerelidir ve Kaç Yaşındadır?

1959 yılının ilk ayında ve 14. gününde Ağrı ilinin Tutak ilçesinde dünyaya gözlerini açan Hasan Murat Mercan'ın baba adı Yaşar Nafiz, anne adı Ümmü olarak bilinmektedir. 60 yaşına Ocak ayında girecek olan Hasan Murat Mercan, halen daha özenli bir biçimde devlete ve halka karşı olan görevlerini yerine getirmektedir.


Hasan Murat Mercan'ın Ailesi Hakkındaki Bilgiler

Hasan Murat Mercan evlidir ve eşiyle 3 güzel çocuk dünyaya getirmişlerdir ve aynı zamanda baba olan Hasan Murat Mercan çocuklarına ve eşine, en az işine verdiği kadar değer vermektedir.


Hasan Murat Mercan'ın Eğitim ve Siyasetçilik Durumu

Hasan Murat Mercan; ilk, orta ve lise öğrenimini Ağrı ilinde tamamlamıştır. Sonrasında hayallerinin peşinden koşmak ve üniversite okumak için İstanbul'a göç ederek Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Endüstri Mühendisliği okuyarak lisans hayatını tamamladıktan sonra Hasan Murat Mercan, aynı bölüm üzerinde yüksek lisans yapmaya karar vermiştir.  Sonrasında ona tanınan imkanlarla Amerika Florida Üniversitesinde Enformatik Bilimler bölümü üzerine yüksek lisans eğitimi tamamlamıştır. İngilizce dilini ana dilinden daha iyi bilen ve bunun sağlamış olduğu kolaylıkla Doçent olmaya karar veren Hasan Murat Mercan, Cleveland State Üniversitesinde de gerekli Doçentlik eğitimlerini aldıktan sonra Doçent olmuştur.  Endüstri mühendisliği ve öğretim üyesi olarak görevler alan Hasan Murat Mercan, 2001 yılında kurulan AK Partinin kurucu üyeleri arasında bulunmuştur. 22, 23 ve 24. seçim dönemlerinde büyük rol üstlenmiş ve 23. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış İşleri Komisyonu başkanlığı görevine atanmıştır.

hasan-murat-mercan.jpg

Önerilen İçerik;
 Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.