Harun Tekin Kimdir

Harun Tekin, 17 Haziran 1989’da İzmir’in Menemen ilçesinde doğan, Türk Milli Takımı ve kulüp takımlarında kalecilik pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Harun Tekin Kimdir

Harun Tekin’in Kulüp Başarıları

Harun Tekin, profesyonel futbol yaşantısına ilk olarak doğduğu şehrin takımı olan Menemen Belediyespor’da başladı. 2002 yılında başladığı kariyerine 2007 yılına kadar devam etti ve 2007-2008 sezonunun başında İstanbul takımlarından Güngören Belediyespor’a geçiş yaptı.

Kariyerinin ilk profesyonel sözleşmesini de burada imzalayan Harun Tekin, ilk sezonunda takımı ile sadece 11 maça çıktı. Takımı ile o sene şampiyonluk yaşadıktan sonra 2008-2009 sezonunda, o dönemki adıyla Bank Asya’ya ( PTT 1. Lig) yükseldi.

Performans olarak her geçen sezon kendini geliştiren kaleci, o sezon takımı ile 22 maçta forma giydi. 2 sezon forma giydiği takımında toplamda 48 maça çıkan genç keleci, 2010 yılında performansında gösterdiği artış ile Bursaspor teknik ekibinin dikkatini çekti ve 3 yıllık sözleşme imzalayarak kendini yeşil beyazlı ekine bağladı.

İlk sezonunda sadece Türkiye Kupası’nda forma giydi. 2013-2014 sezonunda bir dönem Bursaspor A2 takımı ile maçlara çıksa da  ligde 8 maçta forma giyme şansını elde etti. Son sezonunda ise takımın birinci kaleci görevine yükseltildi.

2017 yılı itibariyle de kariyerine Bursapor forması altında devam etmektedir.

Harun Tekin’in Milli Takım Kariyeri

Harun Tekin, ilk olarak 2015yılında Bulgaristan Milli Takımı ile oynanan maçta Türk Milli Takım kadrosuna davet edildi. Fatih Terim tarafından davet edildi ancak maçta Volkan Babacan’ın arkasında ikinci kaleci pozisyonunda kaldı.

Harun Tekin’in Başarıları

Güngören Belediyespor

  • Türkiye 2.Ligi Yükselme Grubu Şampiyonu : 2009-2010

Bursaspor

  • Türkiye Kupası: Finalist 2014-2015

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.