Harun Karaca Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili olan Harun Karaca, 1962 yılında Tokat Zile'de doğmuştur. Babasının adı Osman, Annesinin adı Dudu'dur.
Harun Karaca Kimdir

Harun Karaca Biyografisi

Harun Karaca’nın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Zile Ticaret Lisesini bitirdi. Özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalıştıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı ve Fatih Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Asbaşkanı, Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkan Vekili,  Futbol Federasyonu Genel Kurul Delegesi, Voleybol Federasyonu Genel Kurul Delegesi, Türkiye Karate Federasyonu, Türkiye Judo Federasyonu, Türkiye İzcilik Federasyonu Divan Kurulu Başkanı ve Türkiye Güreş Federasyonu Divan Kurulu gibi çeşitli sivil toplum kuruluşları ve kurumlarında görev almıştır. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki teşebbüslerinde yönetim kurulu başkanı ve üyesi olarak bulunmuştur. 

Harun Karaca’nın Siyasi Hayatı

24. Dönem İstanbul Milletvekili olan Karaca,  Dışişleri Komisyonu Katip Üyesi, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi, Türkiye - Avusturya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı olarak görev almıştır.
25. ve 26.  Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili olarak yeniden meclise girmiştir.  

Karaca, evli ve 5 çocuk babasıdır. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.