Haro Şarap Festivali (Haro Wine Festival)

Şarap savaşı yapan katılımcıların gerçekleştirdiği Haro Şarap Festivali, insanların lekelendiği ama eğlendiği bir festival olarak karşımıza çıkıyor.
Haro Şarap Festivali (Haro Wine Festival)

Festivalde katılımcılar beyaz giyiniyor ve festival bitiminde şaraba bulanmış ve renk değiştirmiş oluyorlar. Bu festivalin tarihinde yüzlerce yıl önce yaşanan bir arsa kavgasında tarafların birbirine şarap atmasının yattığı düşünülüyor.

haro-sarap-festivali.jpg

Kuzey İspanya'daki bu küçük kasabada her yıl halk ve turistler üzüm suyuna bulanmış mor kıyafetler giyiyor. Bu savaştaki silah, geleneksel deri şarap çantası. 

haro-sarap-festivali-002.jpg

Bu savaşta kaybeden yok. Herkes eğleniyor ve herkes birbirine şarap atıyor. Savaşın bitişi insanların yorgun düşmesiyle gerçekleşiyor. İspanya'daki diğer şarap festivalleri olan Cava Treni, Rioja Bağbozumu Festivali'nden farklı bir boyutta olan Haro Şarap Festivali bu yıl Haziran 2016'da katılımcıları serinletmek için hazırlanıyor.

haro-sarap-festivali-005.jpg

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.