Harbin Buz ve Kar Heykeli Festivali (Harbin Ice & Snow Sculpture Festival)

Çin'in Heilongjiang şehrinin merkezi olan Harbin'de gerçekleşecek Buz ve Kar Heykeli Festivali'nin göz zevkinizi doyurmasına hazır olun.
Harbin Buz ve Kar Heykeli Festivali (Harbin Ice & Snow Sculpture Festival)

Çin'in genelinde Buz Şehri olarak bilinen Heilongjiang'ın merkezinde, Harbin'de gerçekleşen Buz ve Kar Heykeli Festivali bu yıl Ocak 2016'da yapılacak. Yapılan tüm heykellerin buzdan olduğu Buz ve Kar Heykeli Festivali, 1985'ten beri her yıl ocak ve şubat aylarında düzenleniyor. Festivalde birçok etkinlik yer alıyor:

  • Yabuli Dağ Kayakları
  • Songhua Nehri'nde Yüzme
  • Zhaolin Bahçesi'nde Buz Feneri Sergisi

harbin-buz-ve-kar-heykeli-festivali.jpg

Dünyanın en büyük buz ve kar festivallerinden biri olan Harbin Buz ve Kar Festivali'nde şehirdeki pek çok parkta ve Songhua Nehri'nin kıyısında çok büyük boyutlarda buz ve karlar kullanılarak büyük heykel ve yapılar oluşturuluyor. Işıklar yerleştirilen heykeller gece olduğunda aydınlatılarak beyazlığın içinde muhteşem bir ışık şovuna ev sahipliği yapıyor. Tüm karanlığın içinde rengarenk ışıklarla aydınlatılmış buzdan heykellerin arasında olduğunuzu düşünün.

ice-and-snow-festival.jpg

En soğuk zamanlarında Harbin'i sımsıcak görüntülerle kuşatan bu festivalde sınırlarınızı zorlamaya hazır olun. Soğuk nehir suyuna atlarken ve atladıktan sonra mutlaka fotoğraf çekinin. Daha sonra bu fotoğraflara baktığınızda siz de güleceksiniz.

songhua-nehri.jpg

Çin'in kuzeydoğusunda, Harbin'de gerçekleşen Buz ve Kar Heykeli Festivali'nde buzlardan yapılan heykeller, devasa binalar, kaydıraklar ve şatolar hayal gücünüzü harekete geçirecek. Festival 1985 yılından beri kesintisiz olarak devam etse de aslında kökeni 1963'e kadar uzanmaktadır. 

Buzdan yapılmış büyük tapınaklar ve portreler ilginizi çekebilir. Havai fişek gösteri ile heykellerin rengarenk ışıkları arasında güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

mao-zedong.jpg

harbin-buz-ve-kar-heykeli-festivali-002.jpg

 

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.