Hande Soral Kimdir

Komedi Dükkanı isimli televizyon programında misafir olarak sahneye çıkmasıyla hayatı değişen Hande Soral, 2 Şubat 1987’de Bursa’da dünyaya geldi.
Hande Soral Kimdir

Hande Soral Biyografisi

Profesyonel olarak ilk televizyon deneyimini Küçük Kadınlar isimli dizi ile yaşadı. Bir kız kardeşi olan Hande Soral İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Psikoloji eğitimi aldı. En son Yılanların Öcü isimli dizide Fatma karakterini canlandıran Soral, Birleşen Gönüller isimli film ile 2014’te sinemaya adım attı.

2008’de yayınlanmaya başlayan dizide Armağan Gezici karakterini canlandıran Hande Soral’a Ekin Türkmen, Fulya Zenginer,Özge Borak ve Ali İl eşlik etti. Dizide anne ve babalarını kaybeden 5 kız kardeşin yaşam mücadelesi anlatılmaktıldı. Dizi 3 sezon sonra bitti. Daha sonra ise Alev Alev isimli dizide Ümran karakterini canlandırdı. Yeşilçam’ın Alev Alev isimli filminden uyarlanan dizide Soral’ın yanı sıra Berk Oktay, Rojda Demirer ve İlker İnanoğlu yer almaktadır. Ardında beğenlerek izlenen Çalıkuşu isimli dizi rol alan Soral, Azelya karakterini canlandırdı. Soral, derdi Kamran’dan intkam almak olan Azelya karakterini başarılı bir şekilde canlandırdı.

Son olarak ise Fakir Baykurt’un Yılanların Öcü isimli kitabından uyarlanan aynı adlı dizide Fatma karakterini canlandıran Hande Soral başrolü Cemal Toktaş ile paylaşıyor. Dizi anne ve babası öldükten sonra amcalarının yanına yerleşen Ömer ve Fatma’nın hayatını anlatıyor. Dizide aynı zamanda Rüçhan Çalışkur, Nail Kırmızıgül ve Mehmet Atay gibi başarılı oyuncular yer alıyor. 2014’te vizyon giren Birleşen Gönüller’de Cennet karakterini canlandıran Soral Başrolü Serkan Şenalp’le paylaşıyor. Film İkinci Dünya Savaşı’nda birbirini çok seven iki gencin ayrılmasını anlatıyor. 

Mart 2017'de Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayan Evlat Kokusu isimli dizide Zeynep karakteriyle başrol oynamaktadır. 

Rol Aldığı Film ve Diziler

  • 2008 – 2011 – Küçük Kadınlar 
  • 2011 – Bir Günah Gibi 
  • 2012 – 2013 – Alev Alev 
  • 2013 – Fatih 
  • 2014 – Çalıkuşu 
  • 2014 – Yılanların Öcü
  • 2016 - Kalbim Yangın Yeri
  • 2017 - Evlat Kokusu


NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.