Hande Doğandemir Kimdir

Kamera arkasında başladığı kariyerine kamera önünde devam eden genç oyuncu 22 Kasım 1985’te Ankara’da dünyaya geldi.
Hande Doğandemir Kimdir

Hande Doğandemir Biyografisi

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde Sosyoloji eğitimi alan Hande Doğandemir, üniversite eğitiminin son senesinde öğrenci değişim programı Erasmus’la Fransa’da eğitimine devam etmiştir. Üniversiteden mezun olduktan sonra farklı bir alanda çalışmak istediği için ekran arkasında çalışmıştır. İletişim Sosyolojisi üzerine çalışan Doğan Demir, Akademi 35 Buçuk’ta oyunculuk üzerine eğitim almıştır. 
Çeşitli reklam filmlerinde ve müzik kliplerinde yer alan Hande Doğandemir’in yıldızı Güneşi Beklerken isimli dizi ile parladı. Dizide Doğandemir’in yanı sıra Emre Kınay, Kerem Bursin, Yağmur Tanrısevsin ve Ebru Aykaç gibi isimler yer almıştır. Dizi birbirlerinden habersiz anne-kız ve babanın İstanbul’da bir okulda eski ve suçlu bir dost tarafında biraraya getirilmelerini anlatır. Yayınlandığı dönemn sevilen gençlik dizilerinden olan Güneşi Beklerken, bir çok ödül almıştır.  
Güzel oyuncu Hande Doğandemir son olarak ise Bana Masal Anlatma isimli filmin başrolünde rol almıştır. Yönetmen ve senaristliğini Burak Aksak’ın yaptığı filmde Doğandemir’in yanı sıra Fatih Artman, Cengiz Bozkurt, Sadi Celil Cengiz ve Yılmaz Erdoğan rol almıştır. Film dolmuş şoförü olan Rıza’nın Ayperi ile tanışması sonucu değişen hayatını konu alıyor. 


Rol Aldığı Film ve Diziler

  • Hayatımın Aşkı
  • Güneşi Beklerken
  • Şubat
  • İbreti Alem
  • Sen De Gitme
  • Kahramanlar

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.