Hande Altaylı Kimdir

Kahperengi isimli romanıyla dikkatleri üzerine çeken Hande Altaylı, 1971’de Edremit’te dünyaya geldi.
Hande Altaylı Kimdir

Hande Altaylı Biyografisi

İlkokulu Balıkesir’e okuyan Hande Altaylı, lise eğitimini ise Galatasaray Lisesi’nde yatılı olarak okudu. Ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra ise çeşitli reklam ajanslarında çalıştı. 1995’te Fatih Altaylı ile hayatını birleştirdi. Bu evlilikten bir çocuğu dünyaya geldi. 

2006’da ilk romanı Aşka Şeytan Karışır isimli kitabını çıkardı. Kitap toplumsal kuralları umursamadan içinden geldiği gibi hareket eden genç bir kızın yaşadıklarını anlatıyor. Remzi Kitapevi’nden çıkan kitap akıcılığıyla okurların beğenisini kazandı. 2009’da ise Maraz isimli kitabını çıkardı. Kitap hayatı bir anda alt üst olan bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. 2012’de ise Kahperengi isimli romanını çıkardı. Çıkardığı kitaplar arasında en çok beğenilen oldu. 

2013’te yönetmen Kahperengi isimli romanı yönetmen Mahinur Ergun tarafından Merhamet isimli dizi şeklinde uyarladı. Narin genç, güzel ve başarılı bir avukattır. En yakın arkadaşı Deniz ile birlikte tüm geçmişini rafa kaldırmıştır fakat bir gün geçmişine ait olan Fırat’la karşılaşmasıyla tüm hayatı değişir ve geçmişiyle ilgili problemleri yeniden gün yüzüne çıkmaya başlar. Dostluk ve aşk arasında kalan Narin’in yaşadıklarını anlatan dizinin başrollerinde ise Özgü Namal, İbrahim Çelikkol, Yasemin Allen, Mustafa Üstündağ, Ahmet Rıfat Şungar ve Burçin Terzioğlu yer aldı. 

Yazdığı Kitaplar: 

  • 2015 - Delice
  • 2012 - Kahperengi 
  • 2009 - Maraz 
  • 2006 - Aşka Şeytan Karışır

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.