Hamza Dağ Kimdir? & Hakkında Bilgi

Adalet ve Kalkınma Partisi 2. Bölge İzmir Milletvekili olan Hamza Dağ, 1980 yılında Manisa’nın Demirci ilçesinde doğmuştur. Bu içeriğimizde Hamza Dağ hakkında merak edilenleri derliyoruz.
Hamza Dağ Kimdir? & Hakkında Bilgi

Hamza Dağ Biyografisi

1980 tarihinde Manisa’nın Demirci ilçesinde doğdu. Aslen Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesinin Derecikören köyünden olan Dağ, 1990 yılında Simav Atatürk İlkokulu’ndan, 1996 yılında ise Simav İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Evli ve 3 çocuk babası olan Dağ, orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.

hamza-dag-biyografisi.jpg


Hamza Dağ’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Avukatlık stajını tamamladı. Halen Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku ana bilim dalında yüksek lisansına devam etmektedir. Üniversite yıllarında Milli Gençlik Vakfı öğrenci kollarında aktif görev alan Hamza Dağ, burada Fakülte, kampüs ve üniversite başkanlıkları yapmış, bu dönemde hukuk bülteni adında dergi çalışmasında aktif görev almıştır. 2004 yılında İzmir Barosu’na bağlı Avukatlık Bürosu açtı ve serbest Avukatlık yapmaktadır. Meslek hayatına atıldıktan sonrada sosyal ve siyasi çalışmalarına devam eden Dağ, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldı, burada insan hakları üzerine çalışmalarda bulundu.

hamza-dag’in-egitim-ve-calisma-hayati.jpeg


Hamza Dağ’ın Siyasi Hayatı

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Yön. Kur. Üyeliği, İzmir İl Gençlik Kolları Seçim İşlerinden Sor. İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, ardından 3 Şubat 2008 tarihinde AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresinde, İl Gençlik Kolları Başkanı seçilmiştir. 12 Haziran 2011 seçimleri ile birlikte 24.Dönem İzmir Milletvekili Seçilen Dağ, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliği görevini sürdürmüştür. Hamza Dağ, 25. ve 26.  Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi 2. Bölge İzmir Milletvekili olarak meclise yeniden girmiştir.

hamza-dag’in-siyasi-hayati.jpg

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.