Hamile ve Emziren Köpekler İçin En İyi 10 Köpek Maması

Gebe köpeklerin enerji ihtiyacını karşılayan, yavru köpeklerin ise gelişimine yardımcı olan en iyi köpek maması markaları, çeşitleri, fiyatları incelemesi.
Hamile ve Emziren Köpekler İçin En İyi 10 Köpek Maması

Hamile ve emziren köpekler ne yer?

Hamile ve emziren köpeklerin çok özel beslenmeye ihtiyaçları vardır. Bu nedenle, bu köpekleri beslerken ve bakım yaparken ayrı bir dikkat göstermeniz gerekmektedir. Köpekler tipik olarak yaklaşık dokuz hafta hamile kalırlar. İlk altı veya yedi hafta boyunca, gıda alımı normalden çok daha yüksek olmamalıdır. Altı ve yedi hafta arasında, hamile köpeğin ağırlığı artacaktır. Dokuzuncu haftada iştahı kayabilir veya kaybolabilir. Bu genellikle bebeklerin bir iki gün içinde doğacağının bir işaretidir.

Hamile veya emziren köpekler için yiyecekler, süt üretimi ve yavruların büyümesi için artan enerji ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli kalori içermelidir. Artan yağ, yüksek kalori talebini karşılamaya yardımcı olur. Yüksek sindirilebilir, daha az miktarda gıdadan alınan kalori alımını en üst düzeye çıkartmak için önemlidir.

Annenin süt üretimi ve yavrularının kemik büyümesi daha fazla kalsiyum ve fosfor gerektirir. Yavru köpeklerin sağlıklı gelişimini beslemek için daha fazla protein gerekir. Hamilelik veya emzirme döneminde olan yavru ve yetişkin köpekler için en iyi mama seçeneklerini sıraladım.

En İyi Emziren ve Hamile Köpek Maması Listesi

SıraMarkaİçeriğineoldu Puanı
1BozitaGeyik10/9.9
2FeliciaKuzu10/9.9
3Royal CaninKümes Hayvanları10/9.5
4MeraHindi10/9.7
5GolosiTavuk10/9.6
6LaVitalKuzu10/9.5
7HillsHindi10/9.7
8 N&DTavuk/Nar10/9.9
9 AcanaTavuk/Balık10/9.9
10OrijenTavuk10/9.7
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
HepsiBurada 
Fiyatlarını Gör

Hamile ve Emziren Köpekler İçin Mama Tavsiyesi

İşte en iyi 10 hamile ve emziren köpek maması:

1. Bozita

hamile-emziren-kopek-mamasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Bozita Tahılsız Yavru ve Emziren Büyük Irk Yavru Köpek Maması, daha uzun büyüme dönemine sahip büyük cins yavru köpekler için özel olarak tasarlanmış tahılsız bir mama çeşididir. İçeriğinde tamamen doğal malzemeler barındıran bu hamile köpek maması, %84 hayvansal protein oranıyla anne köpeklerin ihtiyaç duyduğu tüm temel besin değerlerini karşılamasına yardımcı olmaktadır.

Hiçbir köpeğin asla hayır diyemeyeceği taze ren geyiği ve tavuk kombinasyonundan oluşan Bozita Tahılsız Yavru ve Emziren Büyük Irk Yavru Köpek Maması omega 3, omega 6 ve C vitamini dengesiyle yavrular ve daha büyük cins köpekler, hamile ve emziren köpekler için kullanıma uygundur.

2. Felicia

hamile-emziren-kopek-mamasi-002.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Felicia Düşük Tahıllı Kuzu Etli Küçük Irk Yavru Köpek Maması, yeni doğan köpeklerin anne sütünden mamaya geçiş dönemi ve yetişkinlik döneminde kullanabileceği eşsiz bir besin değerine sahiptir. Köpeklerin günlük besin ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olan bu mama gıda hassasiyetine karşı özel olarak formüle edilmiştir.

İçeriğindeki kuzu eti bileşeni sayesinde optimum seviyede protein desteği sağlayan Felicia Düşük Tahıllı Kuzu Etli Küçük Irk Yavru Köpek Maması aynı zamanda EPA (Eikozapentaenoik) ve DHA (Dokozahekzanoik) yağ asitleri sayesinde köpeğinizin daha sağlıklı bir beyin, kalp ve sinir sistemine sahip olmasını destekler.

3. Royal Canin

hamile-emziren-kopek-mamasi-003.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Royal Canin Mini Starter Anne ve Yavru Köpek Maması: gebelik, doğum, emzirme, sütten kesme ve 2 aya kadar olan anne ve yavru köpeklerin yaşamın ilk 5 evresindeki besin ihtiyacının karşılanması için özel olarak formülize edilmiş eşsiz bir içeriğe sahiptir. Dişi köpeklerin gebeliğik sonu ve emzirme dönemindeki enerji ihtiyaçları göz önüne alınarak üretilen bu mama yavru köpeklerin anne sütünden kuru mamaya geçiş dönemini kolaylaştırmaktadır.

Ayrıca Royal Canin Mini Starter Anne ve Yavru Köpek Maması, anne sütünün içinde bulunan ve sindirim sistemini aktif bir şekilde destekleyen ve yavru köpeklerin doğal savunmasının korumaya yardımcı olan benzersiz bir üründür.

4. Mera

hamile-emziren-kopek-mamasi-004.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Mera Pure Sensitive Puppy Hindili Yavru Köpek Maması, özellikle hassas köpeklerin büyümesi için özel olarak formüle edilmiş eşsiz bileşenlere sahiptir. Tek hayvansal protein kaynağı ve kolay sindirilebilir pirinç ve beraberinde hindi kombinasyonuna sahip bu mama, intoleransı ve alerji riskini en aza indirgemeyi hedeflemektedir.

5. Golosi

hamile-emziren-kopek-mamasi-005.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Golosi Baby Medium Orta Irk Yavru Köpek Maması, sütten kesilme aşamasında olan orta ırk köpeklerin 1 ile 12 aylık yavruları için özel olarak formüle edilmiştir. İçeriğindeki tavuk bileşeni sayesinde kolay sindirilebilirliği destekleyen temel aminoasitler açısından zengin olan bu mama, fosfor içeriği sayesinde dengeli kalsiyum alımı ve yüksek protein değeri sayesinde köpeğinizin erişkinlik dönemine sağlıklı bir şekilde girmesine destek olur.

Golosi Baby Maxi Tavuklu Büyük Irk Yavru Köpek Maması, sütten kesilme ve büyüme aşamasında olan büyük ırk köpeklerin 1 ile 16 aylık yavruların gelişimine katkıda bulunmak için özel olarak formüle edilmiştir. Mama içerisindeki kalsiyum ve forfor bileşenleri, yavruların kemik gelişimini, tavuk bileşeni ise sindirim sistemini desteklemektedir. Aynı zamanda vitamin ve mineral açısından da zengin olan bu mama, antioksidan özelliklere sahiptir.

6. LaVital

hamile-emziren-kopek-mamasi-006.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Lavital Büyük Irk Kuzu Etli Yavru Köpek Maması, yavru ve büyüme dönemindeki (2-15 ay) büyük ırk köpekler için özel olarak üretilmiştir. Büyük ırk köpeklerin uygun kilo ve güçlü eklemlere sahip olabilmesi için kuzu etli ve tam dengeli besinlere sahiptir. Hamilelik veya emziren köpekler için 2. aydan 15. aya kadarki dönemde, büyük ırk yavru köpeklerin sağlıklı bir büyüme periyodu geçirmesi ve tüm besinsel ihtiyaçlarının karşılanması için özel olarak formüle edilmiştir.

Bağırsak aktivitesini destekleyen ve bağırsak florasını dengeleyen içeriğiyle sağlıklı bir sindirime katkıda bulunur. LaVital Maxi Puppy Lamb Formula özel içeriğiyle yavru köpeğinizin büyümesine ve bağışıklık sisteminin gelişmesine yardımcı olur.

7. Hills

hamile-emziren-kopek-mamasi-007.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Hills Tavuk ve Hindili Mini Irk Yavru Köpek Maması, dünyaya yeni gelmiş küçük ırk yavru köpeklerin gelişimsel ihtiyaçları için özel olarak formüle edilmiştir. Köpeğinizin 10 aylık dönemine kadar rahatlıkla kullanabileceği bu ürün, küçük mama tanecikleriyle küçük dostunuzun sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesine katkı sağlamaktadır. Hayatta her daim güçlü bir vücuda sahip olması gereken küçük ırk yavru köpeklerin ilk zamanlardan itibaren doğru beslenmesi gerektiğini ön gören Hills, güçlü kemikler ve dişler için dengeli mineralle köpeğinizin hassas midesi için yüksek kaliteli malzemeler ve hassas lifler içermektedir.

Öte yandan yaşam boyu bağışıklık desteği için özel Small & Mini antioksidan karışımına sahip Hills Tavuk ve Hindili Mini Irk Yavru Köpek Maması, sağlıklı beyin ve göz gelişimi için balık yağından elde edilen DHA içermektedir.

8. N&D

hamile-emziren-kopek-mamasi-008.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

N&D Prime Tavuk ve Narlı Küçük ve Orta Irk Yavru Köpek Maması , doğru miktarda protein, yağ, sınırlı karbonhidrat ve gelişmiş uzun ömürlü vitamin ve minerallere sahip en iyi malzemelerden üretilmiştir. % 70 hayvansal içeriklerden (pişirme öncesi ağırlık) ve % 30 sebze, meyve, vitamin ve minerallerden oluşan bu ürün, hamile ve emziren köpeklerle küçük ve orta ırk yavru köpekler için özel olarak üretilmiştir.

Yüksek protein, sınırlı karbonhidrat ve düşük lifli ND köpek maması, aynı zamanda tahıl ve glüten içermemektedir. Proteinin %98'ini kaliteli hayvan kaynaklarından alan bu mama, içeriğindeki omega yağ asitleri sayesinde cild sağlığının korunmasına yardımcı olurken nar ve meyveler serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olmak için çok sayıda antioksidana sahiptir.

9. Acana

hamile-emziren-kopek-mamasi-009.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Acana Puppy Tahılsız Tavuk ve Balıklı Yavru Köpek Maması, 10.ayına ulaşmamış yavru köpekler için besin açısından yoğun ve protein bakımından zengin özel bir içeriğe sahiptir. Yavru köpekler için biyolojik olarak uygun, tahıl içermeyen köpek maması olarak üretilen bu ürün, % 60 et, % 40 sebze ve botanik, % 0 tahıl içermektedir.

Yavru köpeğinize besleyici, biyolojik olarak uygun bir diyet vermek için premium serbest dolaşan hindi ve tavuk, vahşi yakalanmış pisi balığı ve kafessiz yumurtaları sebze, meyve içeren Acana köpek maması, patili dostunuzun doğal olarak ihtiyaç duyduğu besin maddelerini sağlamaktadır.

10. Orijen

hamile-emziren-kopek-mamasi-010.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Orijen Puppy Tahılsız Tavuklu Yavru Köpek Maması, en iyi büyümeyi ve gelişmeyi desteklemek için tüm hayvansal içeriklerden protein ve yağ bakımından zengin bir diyette en kaliteli köpek mamalarından bir tanesidir.

Serbest çalışan tavuk ve hindi, vahşi yakalanan balıklar ve kafessiz yumurtalardan taze ve bütün hayvansal içerikler bakımından zengin ve çeşitli bir diyet sunan Orijen, orta ve küçük cins yavruları evrimsel ve biyolojik ihtiyaçlarına göre beslemek için% 38 zengin besleyici protein ve % 16 karbonhidrat içermektedir.


Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Köpek Maması MarkalarıYavru Köpek Eğitim İpuçları

Hamile ve emziren köpekler nasıl beslenmeli?

Hamilelik ve emzirme dönemindeki anne köpeklerin beslenme düzeni dünyaya gelecek yeni yavruların sağlığı açısından son derece önemlidir. Hamile ve emziren köpekleri yüksek kaliteli bir köpek maması beslemek yeterli olabilir, ancak birçok veteriner hekim yeni doğum yapan köpekler için özel olarak formüle edilmiş köpek mamalarını önermektedir. Bu, köpeğin daha fazla süt üretmesi için ihtiyaç duyduğu ekstra kaloriyi sağlayabilir. Köpeğinizin mama kabının her zaman dolu olduğundan emin olun.

Hamile köpekler için en iyi mama hangisi?

Hem hamilelik hem de emzirme döneminde besin açısından zengin hamile, emziren ve yavru köpek mamaları önerilmektedir. Hamilelik sırasında köpeklerin kalitesiz yiyeceklerden, dengesiz beslenmeden veya çok az kalorili gıdalarla yetersiz beslenmesi, zayıf yavrulara ve hatta soluk kitten sendromuna yol açabilir.

Yavru köpekler ne zaman anne sütünden kesilir?

Yavru köpeklerde sütten kesilme genellikle yavruların katı yiyecekler yemeyi öğrenmesi ve süt emmekten uzaklaşmasıyla başlamaktadır.Bu öğrenme süreci yavru köpeklerde yaklaşık 3 haftalıkken başlar ve bazıları için biraz daha uzun sürse de yaklaşık 4 haftayı bulabilir.

Hamile köpeklere süt verilir mi?

Birçok evcil hayvanda olduğu gibi, köpeğinize sadece ölçülü olarak süt verilmelidir. Ayrıca birçok yavrunun laktoz intoleransı olduğunu ve süt içmenin bağırsak rahatsızlığına neden olabileceğini unutmamak gerek. Köpeğinize hamileliğinin 6. haftasından itibaren yavru köpek maması vermek, onun güçlü kalmasına yardımcı olur ve ayrıca besinleri süt yoluyla yavrularına geçirmesine olanak sağlar.

Köpekler hamileyken ne kadar mama yer?

Hamile köpeğin yeme ihtiyacı normalin yaklaşık bir buçuk katı kadar artacaktır, bu nedenle hamile köpekler için daha fazla mama satın almanız gerekebilir. Güçlü ve sağlıklı yavrular için ekstra beslenmeye ihtiyaç duyacağı için hamile bir köpekten mama esirgemeyin.

Anne köpek ne zaman süt verir?

Gebelik dönemindeki köpeklerde ilk 5 haftada gözle görülür çok az değişiklik meydana gelir. 5. haftadan sonra, yavruların boyutlarına ve sayısına bağlı olarak kilo artışı fark edebilirsiniz. Meme bezleri genellikle 45. güne kadar genişlemez ve genellikle doğumdan birkaç gün öncesine kadar süt üretmez.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum