Hamburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Almanya'nın Hamburg şehri Orta Avrupa'nın en önemli merkezlerinden biridir. Yaklaşık 1 milyon 750 bin nüfusun yaşadığı Hamburg'un gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Hamburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Hamburg Gezilecek Yerler

  1. Hamburg'daki gezilecek yerler listesi
  2. Hamburg'da ne yenir?
  3. Hamburg'daki müzeler
  4. Hamburg'da yer alan tarihi mekanlar
  5. Hamburg'daki turistik noktalar
  6. Hamburg otel önerileri
  7. Hamburg restoran önerileri

Hamburg Hakkında Bilgi

  • Hamburg Almanya'nın en önemli liman kentidir.
  • Almanya'nın en büyük limanına da sahiptir.
  • Avrupa Birliği'ndeki en büyük 7. metropoldür. 
  • Almanya'nın dünyaya açılan kapısı denilen kent olarak bilinir.
  • Hamburgerin ismi de bu şehirden gelmiştir. 
  • Hamburg gerek ticari,gerekse hizmet sektörü açısından kuzey Almanya'nın en büyük sanayi kentidir.
  • Almanya'nın medya sektöründe en gelişmiş kentlerinden birisidir.
  • Almanya'nın ilk özel Hukuk Yüksekokulu Bucerius Law School burada kurulmuştur. Hamburg Teknik Üniversitesi'de vardır.

Miniatur Wunderland (Alman Minyatür Harikaları)

Burası Alman mühendisliğinin en uç noktalarından biri olarak değerlendirilmektedir. Mekanda dünyanın birçok ülkesinin meşhur alanlarının minyatürleri sergileniyor. Proje Alman ikiz kardeşler Frederik ve Gerrit Braun tarafından hayata geçirilmiştir. Şu anda sergide 14 binden fazla araç, 228 bin ağaç, 930 tren vs. bulunuyor. 2000 yılında kurulan minyatür sergisi 15 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen Hamburg’un en önemli turistik mekanlarından biri haline gelmeyi başarmıştır.miniatur-wunderland.jpg


Aziz Michael Kilisesi

Alster Kuzey Almanya’da Elbe Nehri’nin sağ kolunun adıdır. Birkaç merkezden akarak Hamburg’a ulaşan ve kentin merkezinde Elbe Nehri’ne katılan nehir mükemmel bir görüntü oluşturmaktadır. 53 km uzunluğundaki bu nehir, şehrin ikinci önemli ırmağı olarak bilinmektedir. Nehir Hamburg merkezinde bir göl oluşturmaktadır.

aziz-michael-kilisesi.jpg


Alster

Kuzey Almanya’da Elbe Nehri’nin sağ kolunun adıdır. Birkaç merkezden akarak Hamburg’a ulaşan ve kentin merkezinde Elbe Nehri’ne katılan nehir mükemmel bir görüntü oluşturmaktadır. 53 km uzunluğundaki bu nehir, şehrin ikinci önemli ırmağı olarak bilinmektedir. Nehir Hamburg merkezinde bir göl oluşturmaktadır.

alster.jpg


Hamburg Belediye Sarayı

Kentin eski belediye binasının 1842 yılında çıkan büyük yangında ağır hasar görmesi sonucu yapılmıştır. 1897 yılında yapılarak hizmete açılan belediye sarayı, Hamburg’un en önemli sembollerinden biridir. 647 odası bulunan dev yapı tam 112 metre yüksekliğe sahiptir. Hamburg’a gelen yabancı turistlerin en önemli rotaları arasında yer almaktadır.

hamburg-belediye-sarayi.jpeg


Planten un Blomen

Hamburg şehir içinde bulunan 47 hektarlık bir alanı kapsayan mükemmel bir parktır. Anlamı ‘Bitkiler ve Çiçekler’ demektir. Parka ilk bitki dikimi 1821 yılında start almıştır. Daha sonra dev bir dinlenme alanını süsleyen yüzlerce bitki ve ağaç türüne ev sahipliği yapmıştır. Bunun yanı sıra park su ve ışık gösterisi, konserler, tiyatro, müzik performansları ile meşhurlaşmıştır. Hamburgluların gözdesi haline gelen park tüm yıl boyunca açıktır.

planten-un-blomen-001.jpg

Almanya'da Gezilecek Yerler


Binnenalster ve Aubenalster

Her ikisi de şehrin en merkezi yerinde bulunan ve Elbe ve Alster Nehri’nin oluşturduğu harika göllerdir. Bu yapay göller Hamburg’un en görülmeye değer alanları içerisinde yer almaktadır. Binnenalster tam 20 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Aubenalster de 160 hektarlık bir bölgeyi kapsar ve yaklaşık 3 km uzunluğa sahiptir.

binnenalster-ve-aussenalster.jpg


Balık Pazarı

300 yıllık tarihi bir geçmişi olan balık pazarı, pazar günleri halka açılmaktadır. Reeperbahn sokağında bulunmaktadır. Pazarın ismine aldanmayın bu pazarda sadece balık satılmıyor, sebze meyve ve kıyafet satışları da yapılmaktadır. Pazarın sonunda yer alan galeride ise şehir halkının ve turistlerin eğlenebileceği canlı müzik eğlenceleri yapılmaktadır.

balik-pazari.jpg


Uluslararası Denizcilik Müzesi

1934 yılında Peter Tamm'ın liderliğinde inşasına başlanan Uluslararası Denizcilik Müzesi, şehrin denizciliğe ait tarihsel önemine vurgu yapıyor. Hamburg gezilecek yerler listemizde yer alan bu müzede 40.000'den fazla eser segilenmektedir. Ziyaret saatleri sürecince dilediğiniz zaman görebilirsiniz.

uluslararasi-denizcilik-muzesi.jpg


Mönckebergstrasse

Aşırı nufüs popülasyonu ile sizleri karşılamakta olan Mönckebergstrasse caddesi, çevresinde yer alan dünyaca ünlü mağazaları sayesinde seçkin bir alışveriş imkanı sunmaktadır. Genellikle modaseverlerin akınına uğrayan bu cadde; küçük işletmeleriyle, seçkin moda evleriyle ve birçok iş merkezleri ile her dönem canlılığını korumaktadır. Cadde üzerinde arka arkaya gelen alışveriş noktalarından sevdiğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz ürünleri satın alabilirsiniz.

monckebergstrasse-resmi.jpg


Elbphilharmonie

İsviçre'nin mimarlarının yönetiminde tasarlanan Elbphilharmonie çok bilinen NDR Senfoni Orkestrası ile önce çıkmayı başarıyor. 2017 yılından bu yana resmi açılışını gerçekleştiren konser salonunun alt katının otopark, restoran, otel ve stüdyo olarak kullanılması planlanmaktadır. Kültürel bir kimliğe sahip olan bu binanın 2150 kişilik büyük salonunda, Flomarmoni Orkestrası'nın 550 kişilik olan küçük salonunda da caz konserleri verilmektedir.

elbphilharmonie.jpg


Hamburg Nerede Kalınır? - Otel Tavsiyesi

Hamburg'a gittiğinizde nerede kalacağınızı mı düşünüyorsunuz? Böyle düşündüğünüzü tahmin edip sizden önce araştırdık ve Hamburg'da kalınacak yerler listesi yaptık İşte Hamburg'un en kaliteli ve konforlu otelleri...


Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten

Sir Peter Ustinov'un da dahil olduğu eski misafirlerinin bir kısmı tarafından onaylandığı gibi lüksün içinde bulucaksınız kendinizi. Odalar son derece iyi tasarlanmış olup, en yeni elektronik aletlere ve suya bakan balkonlara bakan akıllı ahşap dolaplarla donatılmıştır. Bunun tipik bir otel olmadığını gösteren başka bir işaret, yerel halkın kreması tarafından günlük olarak sunulan tesis içi bar ve restoranlara sahiptir.

fairmont-hotel-vier-jahreszeiten.jpg

Adres: Neuer Jungfernstieg 9-14, 20354 Hamburg, Almanya

Telefon: +49 40 34940


Steigenberger Hotel Hamburg 

Steigenberger Hotel Hamburg, şehrin kalbinde yer almakta olup tipik Hansa mimarisi ve Alsterfleet manzarasına sahiptir. Yakındaki alışveriş caddelerinde gezintiye çıkabilir. Tarihi belediye binası, Speicherstadt ve HafenCity'ye birkaç dakika içinde kolayca ulaşılabilirsiniz.Toplam 233 adet birinci sınıf, tam donanımlı oda ve süit, tüm modern konforların yanı sıra özel bir iç dekor sunmaktadır. Odalarda klima, minibar, ödemeli TV, çalışma masası ve kasa içeren düz ekran TV bulunmaktadır.

steigenberger-hotel-hamburg.jpg

Adres: Heiligengeistbrücke 4, 20459 Hamburg, Almanya

Telefon: +49 40 368060


Fürst Bismarck 

Hauptbahnhof yanındaki en iyi konumdadır. Lobinin, üst katta olması ve odalarının harika manzarasıyla birlikte, ve çok yenilenmiş odaları sizleri bekliyor. Temiz odalardan, kablolu televizyondan ve paranızın karşılığını almaktan hoşlanacağınızı biliyoruz.

fusrt-bismarck.jpg

Adres: Kirchenallee 49, 20099 Hamburg, Almanya

Telefon: +49 40 790251640


Hotel Alpha  

Hauptbahnhof'un köşesinde bulunan bu otel, bir aile tarafından işletiliyor. sade samimi bir konuk evi olan Hotel Alpha'nın, suite ortak banyo tesisleri, uydu televizyonu bulunmaktadır. Fiyat, performans açısından sizi rahatsız etmeyecek bir oteldir. Tamam diğer otellere göre biraz basit kalmış olabilir. Ama otelin şirinliği bizim gözümüzden kaçmadı, sizin de kaçmayacağını düşünüyoruz. Hamburg'un en şirin oteli.

hotel-alpha.jpg

Adres: Koppel 4, 20099 Hamburg, Almanya

Telefon: +49 40 245365


Hamburg'da Nerede Ne Yenir? - Restoran Tavsiyesi

Hamburg'un restoran sahnesinde çeşitli yemekler ve mükemmel yemekler sunulmaktadır. Pek çok restoranın kredi kartlarını ve banka kartlarını kabul etmediğini unutmayın.


Atlantic Restaurant

Atlantic Restaurant, sofistike, gayri resmi ve gayet rahat bir atmosfere sahiptir. Mutfağında karamelize elmalarda kaz ciğeri ve ekşili dondurmalı tatlıları, nuga meyveleri gibi muhteşem sondaj yemeklerini deneyebilirsiniz.

atlantic-restaurant.jpg

Adres: An der Alster 72-97

Telefon: +49 40 288 88 60


Deichgraf

Sadece taze malzemelerle hazırlanan bu muhteşem küçük gurme restoranda, bol miktarda taze çiçek, yaldızlı aynalar ve hem yemeklerin hem de servisin cilalı kalitesini yansıtan beyaz masa örtüleri ile dekore edilmiştir. Esasen bir balık restoranı, yemekler arasında ringa balığı, morina ve kerevit yer almaktadır.

deichgraf.jpg

Adres: Deichstraße 23, 20459 Hamburg, Almanya

Telefon: +49 40 364208

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.