Halis Özkahya Kimdir

Hakem ve öğretmenlik mesleğinde görev yapan Halis Özkahya, 30 Mayıs 1980 tarihinde Kütahya’ya da dünyaya geldi.
Halis Özkahya Kimdir

Halis Özkahya Biyografisi

Babası Ali Özkahya, eski hakem ve öğretmendir. Oğlunun kariyerini belirlemesinde önemli bir role sahiptir. Halis Özkahya, 11 yaşında spora ilgi duydu ve doğduğu şehrin takımlarından birisi olan Yeşilay Spor Kulübü’nde futbol kariyerine başladı.

Halis Özkahya, klasik eğitimini bitirdikten sonra üniversiteye gitti ve lisans eğitimini de Dumlupınar Üniversitesi (BESYO) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda aldı. Burada aldığı eğitim sayesine Beden Öğretmeni oldu. Bu süre içerisinde hakemli kursuna da katıldı.

halis özkahya hakem

Üniversite’den mezun olduktan sonra öğretmen oldu ve görevini yerine getirmek için Kocaeli’ne atandı. Kocaeli’nde hem öğretmenlik hem de hakemlik yaptı ve başarılı maçları sonucunda Süper Lig hakemliğine yükseltildi. 2009 yılında Batman’da görev alırken, FİFA kokartı aldı. Hakemlik yapmaya devam eden Halis Özkahya, öğretmenlik görevini de Yalova’da sürdürmektedir.

2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Özkahya'nın da aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı.

Halis Özkahya’nın gönlünde olan takımın Fenerbahçe oldu iddia edilmektedir.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.