Halil Caner Doğaneli Kimdir? & Hakkında Bilgi

1949 yılında Ankara'da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Bu içeriğimizde Halil Caner Doğaneli hakkında bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik.
Halil Caner Doğaneli Kimdir? & Hakkında Bilgi

Halil Caner Doğaneli Biyografisi

1949 yılında Ankara'da dünyaya gelmiş olan Halil Caner Doğaneli, ailesiyle birlikte Ankara'da üniversite yılları boyunca yaşamış ve halen daha Ankara ilinde ikamet etmektedir.

halil-caner-doganeli-biyografisi.jpg


Halil Caner Doğaneli Üniversite Eğitimi

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini Ankara ilindeki çeşitli okullarda tamamlayan Halil Caner Doğaneli, üniversite eğitimini de Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimi almaya karar veren Halil Caner Doğaneli, sınavlara hazırlandıktan sonra yine Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği alanında yüksek lisans hakkını kazanmış ve eğitimini bu yolda noktalamıştır. Eğitimi süresince yeni diller öğrenmeye çabalamış, öğretmenlerinin de katkılarıyla onun için iki yeni dil olan Rusça ve İngilizce dillerini öğrenmiştir.


Halil Caner Doğaneli İş ve Spor Hayatı

Çok küçük yaşlardan beri spora ilgi duyan ve boks eğitimi alan, erişkinlik çağına gelince de milli olarak boksörlük yapan Halil Caner Doğaneli, boks alanında iki kere milli olmuş ve ülkemizin adını yurt dışında da duyurarak milli gurur olmuştur. Lisanslı sporcu olan Halil Caner Doğaneli, yüksek lisansını da tamamladıktan sonra Türkiye Boks Federasyonunda görevler almıştır. Milli sporcu oluşunun sonrasında da Türkiye Boks Federasyonunda Başkanlık yapma görevine yükselmiştir ve halen daha başkanlık görevini yürütmektedir. Bu süreçten öncesinde MTA'da kariyerine başlamış ve birkaç özel şirkette mesleğiyle ilgili birkaç yıl süreyle çalışmıştır. Türkiye Boks Federasyonu Başkanlık görevinin yanında bir de Dünya ve Avrupa Birlikleri İlk Asbaşkanı olarak da görev almaktadır.


Halil Caner Doğaneli'nin Siyaset Yaşamı

Halil Caner Doğanel, 14 Ağustos 2001 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın kuruculuğunu üstlendiği Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyeleri arasına katılmıştır. Siyasetçi kimliğiyle halen daha Adalet ve Kalkınma Partisinde üye olarak hizmet vermektedir.

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.