Hakkı Suha Okay Kimdir? & Hakkında Bilgi

2002 yılında CHP teşkilatında yer alarak Konya 3. sıra milletvekili adayı olarak ilk kez siyasete atılan Hakkı Suha Okay hakkında bilinmesi gerekenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik.
Hakkı Suha Okay Kimdir? & Hakkında Bilgi

Hakkı Suha Okay Biyografisi

Hakkı Suha Okay 17 Nisan 1953 tarihinde Antalya'nın Akseki ilçesinde doğdu. Hakkı Suha Okay ülkemizde avukat ve siyasetçi sıfatları ile bilinmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Hakkı Suha Okay, CHP teşkilatı üyelerinden birisidir.

hakki-suha-okay.jpeg


Hakkı Suha Okay Eğitim Hayatı

Hakkı Suha Okay ilk ve orta öğrenimini Antalya ilinde tamamlayarak lisans eğitimi için Ankara iline gelmiştir. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayarak, hukukçu sıfatı ile pek çok görevde yer almıştır. Hakkı Suha Okay lisans öğrenimini bitirdikten sonra, serbest avukat olarak avukatlık görevine ilk adımı atmıştır.


Hakkı Suha Okay İş Hayatı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra ilk serbest avukat olarak göreve başlayan Hakkı Suha Okay, avukatlığı süresince Ankara Barosu içerisinde Denetleme Kurulu Üyeliği de yapmıştır. 1985' tarihinde Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilmiş ardından da Ankara Barosu Başkan Yardımcısı olarak görevini başarı ile devam ettirmiştir. Bir dönem Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde de hukuk dersleri vererek eğitim hayatına da atılmıştır. 2012 tarihinde Türk Hukuk Kurumu Başkan yardımcılığı görevini üstlenmiş bu süreçte de milletvekili görevini yürütmüştür.


Hakkı Suha Okay Siyasi Hayatı

Hakkı Suha Okay 2002 yılında CHP teşkilatında yer alarak Konya 3. sıra milletvekili adayı olarak ilk kez siyasi hayata adım atmıştır. Bu dönem CHP teşkilatı ve Konya ilinde seçimlerde istediğini alamayan Hakkı Suha Okay, siyasi hayatına Ankara ilinde devam etmiştir. 2004 tarihinde CHP Ankara İl Başkanlığı'na getirilen Okay, 2005 tarihinde oldukça yüksek bir oyla CHP Ankara İl Başkanı olarak göreve devam etmiştir. 2007 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekilliği de yapan Okay, 2010 tarihinde CHP teşkilatı genel başkan yardımcılığı görevi ile basın sözcülüğü görevini devam ettirmiştir. 2010 yılından sonra CHP teşkilatından tamamen ayrılmıştır.

Önerilen İçerik;

 CHP Meclis Üyeleri

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.