Hakkari' de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Hakkari, Türkiye' nin Doğu illerindendir. Hakkari' ye yolu düşen herkesin gezebileceği yerleri sizler için listeledik.
Hakkari' de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bay Kalesi

Bay Kalesi, 2025 metre uzunlukta, kayalık bir tepede bulunmaktadır. Bu kale günümüze kadar tahrip olmuştur. Kalenin moloz taşı, tuğla ve seramikten yapıldığı görülmektedir. Kalenin kalıntılarında ters lale motifleri yer almaktadır. Kaynaklarda Malik Beyin hüküm sürdüğü belirtilmektedir.

 

hakkaride-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.JPG

 

Meydan Medresesi

Meydan Medresesi, Biçer mahallesinde yer almaktadır.  1700- 1701 tarihleri arasında inşa edilmiştir. Hakkari yöneticilerinden İzzeddin oğlu İbrahim tarafından yaptırıldığı belirtilmektedir. Dikdörtgen bir mimarisi olan medrese, iki katlıdır ve girişinden büyük bir avlusu bulunmaktadır. 1984 yılında onarımı yapılmıştır.

 

hakkaride-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

 

Zeynel Bey Medresesi

Zeynel Bey Medresesi, Gülereş mahallesinde yer almaktadır. Medrese bahçe içinde yer almakta ve yanında ise dere bulunmaktadır.  1560 – 1578 tarihleri arasında Hakkari beylerinden Zeynel Bey tarafından inşa ettirilmiştir.

 

hakkaride-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

 

Kayme Sarayı

Kayme Sarayı, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yer almaktadır. 1909 tarihinde inşa edilmiştir. Saray kesme taş ve moloz taş ile yapılmıştır. Günümüzde Kayem Sarayı’ nın bir bölümü yıkılmıştır. Seyit Übeydullah'ın oğlu Seyit Abdullah tarafından yaptırıldığı belirtilmektedir.

 

hakkaride-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

 

Taş Köprü

Taş Köprü Hakkari’ nin Şemdinli ilçesinde bulunmaktadır. Kaynaklara göre köprü, Seyit Mehmet Sıddık tarafından inşa ettirilmiştir. 21.20 metre uzunluğundan olan köprünün genişliği 2.90 metredir. Köprünün sivri kemerli bir şekli vardır. Köprünün hangi tarihte yapıldığı bilinmemektedir. Taş köprü yapısı itibari ile dikkat çeken tarihi eserler arasındadır. 

 

hakkaride-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.