Hakan Kurtaş Kimdir

Vücut isimli filmde canlandırdığı İzzet Gündoğdu karakteri ile Altın Koza’da Umut Veren Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Hakan Kurtaş, 7 Eylül 1988’de İzmir’de dünyaya geldi.
Hakan Kurtaş Kimdir

Hakan Kurtaş Biyografisi

Liseden sonra bir süre basketbol oynadı. Daha sonra birkaç mizah dergisinde karikatür çizdi. Ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniveritesi’nde tiyatro eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra çeşitli tiyatrolarda yer aldı. Kamera karşısına ilk kez Ezel isimli dizide Can Uçar karakteriyle geçti. Dizi sevdiği kadın ve en yakın arkadaşı tarafından ihanete uğrayan Ömer’in intikamını almak için geri dönmesini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Yiğit Özşener, Sedef Avcı ve Barış Falay yer aldı.

Ailelerinden gizli aşk yaşayan Mine ve Sinan'ın baskılar yüzünden ayrılmasını anlatan dizi Bir Çocuk Sevdim'de Sinan karakterini canlandırdı. Mine başka bir adamla evlendirilir. Sinan ise Amerika’ya okumaya gönderilir. Sinan yıllar sonra döndüğünde ise oğlunun olduğunu ve Mine’nin başka bir adamla evlendiğini öğrenir. Sevdiği kadını ve oğlunu almak isteyen Sinan’ı zor bir dönem bekliyor olacak. Dizinin başrollerinde ise Gülcan Arslan, Hakan Kurtaş, Bülent İnal ve Çetin Tekindor yer aldı.

2011’de ise Vücut isimli filmde İzzet karakterini canlandırdı. Almanya’dan İstanbul’a sevgilisi Yılmaz’la gelip burada terk edilen Leyla daha sonra Yılmaz’dan teklif alır. Bu teklif sonunda yolları İzzet’le kesişen Leyla’nın hayatı değişmeye başlar. Bataklığın ve umutsuzluğun içinden İzzet’in sevgisi ile çıkmayı başarır. Filmde sergilediği başarılı performansı ile 18. Altın Koza Film Festivali’nde Umut  Veren Genç Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Filmin başrollerinde ise Hakan Kurtaş, Hatice Aslan ve Cengiz Bozurt yer aldı.

Hakan Kurtaş daha sonra Aşk isimli dizide Kerem karakterini canlandırdı. Dizide birbirlerini çok seven Azra ve Kerem’in yaşadıkları aşktan başka hiçbir şeyleri yoktur. Azra bir gün Şebnem isminde zengin ama aşk sevgi bilmeyen bir kız ile tanışır ve zor bir karar verir. Azra hem sevgilisini hem de kendini kurtarmak için sahip oduğu tek şey olan Kerem’den vazgeçer ve böylece macera başlar .Dizinin başrollerinde Hazal Kaya, Hakan Kurtaş, Aslı Tandoğan ve Kaan Urgancıoğlu yer aldı.

Kazandığı Ödüller :

  • 2011-16. Sadri Alışık Ödülleri -Efes Özel Ödülü-Punk Rock
  • 2011-18.Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali-Umut Vadeden Erkek Oyuncu-Vücut (film)
  • 2012-Oyuncular Sitesi Prestij Ödülleri-Umut Vadeden Oyuncu-Bir Çocuk Sevdim (dizi)

Rol Alığı Dizi ve Filmler:

  • 2011- Ezel
  • 2012- Bir Çocuk Sevdim
  • 2012- Vücut
  • 2013- A.Ş.K

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.