Hakan Fidan Kimdir? Hakan Fidan Nereli ve Eşi Kimdir?

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı olan Hakan Fidan, birçok kişi tarafından merak edilip araştırılıyor. İşte Hakan Fidan kimdir? Hakan Fidan nereli ve eşi hakkında bilgiler.
Hakan Fidan Kimdir? Hakan Fidan Nereli ve Eşi Kimdir?

20. MİT Başkanlık görevini yürüten Hakan Fidan'ın kim olduğu merak ediliyor. Bu yazımızda ise sizler için Hakan Fidan'ın biyografisini hazırladık. İşte Hakan Fidan Kimdir? ve Hakan Fidan hakkında detaylı bilgiler.


Hakan Fidan Kimdir?

Hakan Fidan Kimdir

1968 yılında dünyaya gelen Hakan Fidan, 53 yaşındadır. Hakan Fidan, lise öğrenimini tamamladıktan sonra 1986 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde astsubay olarak görev aldı ve görevinde 2001 yılına kadar kaldı.

Askerliği bıraktıktan sonra Maryland Üniversitesi'ne bağlı University of Maryland University College'den Yönetim ve Siyaset Bilimi dalından lisans eğitimi aldı. Bilkent Üniversitesi'nde "Dış Politikada İstihbaratın Yeri" isimli teziyle master yaptı. Aynı zamanda Bilkent Üniversitesi’nde tez ve doktora çalışmalarında bulundu.

Türkiye içerisinde yer alan bazı üniversitelerde akademisyenlik görevinde de bulunan Fidan, Viyana’da Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nda, Cenevre'de Birleşmiş Milletler Silahsızlanma Enstitüsü'nde ve Londra'da Verification Technologies Research Center'da akademik çalışmalarını sürdürdü. 2001-2003 yılları arasında Avustralya Türkiye Büyükelçiliği'nde Kıdemli Siyasi ve Ekonomik Danışman olarak görevi yaptı. 2003 yılında ise Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na (TİKA) getirildi.

Hakan Fidan dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 15 Nisan 2010'da Milli İstihbarat Teşkilatı müsteşar yardımcılığına getirildi. Başkanlık görevinden bulunan Emre Taner’in görev süresinin dolmasıyla beraber 25 Mayıs 2010 tarihinde MİT Müsteşarı görevine atandı. Böylece Türkiye Cumhuriyeti devleti tarihine, en genç MİT müsteşarı olarak geçti.

Türkiye’de büyük olaylara sebebiyet veren KCK operasyonunda şüpheli sıfatıyla savcı tarafından ifadeye çağrıldı ve bu olay sonucunda Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 26. maddesinde değişiklik yapıldı. Bu tarihten sonra MİT mensuplarının veya özel bir görevi ifa etmek üzere Başbakan tarafından görevlendirilen kişilerin, görevin niteliğinden doğan ve görevi ifa sırasında işledikleri iddia edilen suçlar nedeniyle haklarında soruşturma yapılması başbakanın iznine bağlandı.

2013 yılında patlak veren 17-25 Aralık operasyonlarında istihbarat teşkilatının başında bulundu ve bu süre içerisinde savcı tarafından başbakandan izinsiz bir kez daha ifadeye çağrıldı ancak geçmişte oluşturulan yasa üzerine ifadeye gitmeyerek bir kez daha Türkiye gündemine oturdu.

Hakan Fidan uzun yıllar görev aldığı müsteşarlık görevinden, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. 29 gün sonra 9 Mart 2015 tarihinden dönemin Cumhurbaşkanı’nda tavsiyeleri doğrultusunda adaylıktan geri çekildiğini açıkladı ve tekrardan Milli İstihbarat Başkanlığı müsteşarlık görevine geri döndü.


Hakan Fidan Nereli?

Hakan Fidan Nereli

1968 yılında Ankara’da dünyaya gelen Hakan Fidan, aslen Ankaralıdır. Tam 15 yıl boyunca Türk Kara Kuvvetlerinde askerlik yapan Hakan Fidan, Astsubay Başçavuş olarak görev yapmaktaydı.


Hakan Fidan Eşi

Hakan Fidan Eşi

Nuran Fidan ile evliliğini sürdüren Hakan Fidan’ın ne zaman evlendiği hakkında kesin bir tarih bulunmamaktadır. Hakan Fidan’ın bu evlilikten 3 çocuğu dünyaya gelmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.