Hafta Sonu Tatil Rotanız: Sapanca

Bu hafta sonu İstanbul’a yakınlarında bulunan bir tatil beldesinde tatilinizi geçirmeye ne dersiniz? İşte sizler için hazırlamış olduğumuz yer Sapanca;
Hafta Sonu Tatil Rotanız: Sapanca

İnsan bazen uzaklaşmak; sessizliğe ve doğaya kendini bırakmak ister. İstanbul’un kalabalığında, beton yığınlarından bunaldıysanız mevsimler fark etmez, her zaman gidebileceğiniz bir tatil rotası sizler için hazırladık. İstanbul’a yakın olan Sapanca’da kendinizi sanki İstanbul’da kilometrelerce uzaklaştığınızı hissedeceksiniz. Burası başka bir dünya. Sapanca’ya gelmek için düşünmenize gerek yok; kısa bir yolculuktan sonra bu güzelim yerlere ulaşacaksınız.

Hafta Sonu Tatil Rotamız: Sapanca

İstanbul’dan gelecekseniz cuma akşamı iş çıkışı arabaya atlayıp, TEM otoyolu üzerinden İzmit istikametine doğru devan edin. Sapanca gişelerinden çıkın normal bir seyirde 1,5 saatte Sapanca’da olursunuz. Ankara’dan gelecekseniz, TEM otoyolu üzerinden Adapazarı istikametine doğru devam edeniz. Sapanca gişelerinden çıkarak 3 saatlik bir yolculuk sonrası Sapanca’dasınız. Eğer otobüsle gelecek olursanız Uzunkum Dinlenme Tesisleri’nden inip Sapanca- Adapazarı minibüslerine binerek Sapanca Merkez’e ulaşabilirsiniz. Ancak buraya gelip rahat bir tatil geçirmek istiyorsanız aracınızla gelmeniz daha iyi olacaktır. Aracınız yoksa güvenilir bir firmadan araç kiralayabilirsiniz.

sapanca1.jpg


SAPANCA'YA NE ZAMAN GİDİLMELİ?

Sakarya'ya bağlı Sapanca bölgesine gidilecek en uykun vakitler ilkbahar ile yaz geçişinin olduğu dönemlerdir. Kış havasının iyice çekildiği havanın yavaş yavaş ısındığı dönemler Sapanca'nın doğal güzellikleri görünmeye başlayacaktır. Sapanca Gölü'nün kenarında güneşli ve serin havalarda güzel vakitler geçirebilirsiniz. Nisan ayının ortası Mayıs ayının başlarında Sapanca ve Sapanca Gölü çevresinde yer alan dinlenme tesisleri hizmet vermeye başlamaktadır.

Yaz aylarının ortasında göl kenarında istediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz aynı zamanda gölden balıkta tutabilirsiniz. Yakın bir çevreden geliyorsanız ailenizle beraber piknik yapabileceğiniz çevre şehirlerden gelen arkaşlarınızla güzel vakitler geçirebilirsiniz.


SAPANCA'YA NASIL GİDİLİR?

Sapanca'ya kara yolu üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. İstanbul ile Ankara yolu üzerinde yer alan Sapanca, gişelerden sonra ortalama 1,5 saatlik bir mesafededir. Ankara gişelerinden sonra ise 3 saat sürmektedir. Demiryolu ile de Sapanca'ya ulaşım sağlamaktadır. Adapazarı Ekspress sık sık düzenlediği seferler ile Sakarya üzerinden bağlantıya geçilmektedir.


SAPANCA'DA YER ALAN OTELLER

Sapanca’da konaklama yapacağınız bir çok alternatif var. Dilediğiniz oteller içinden bir tanesini seçip karar verebilirsiniz. Gecelik kalabileceğiniz otel fiyatları 60- 400 TL değişiyor. Eğer güzel bir dağ evi kiralamak istiyorsanız en az gecelik 500 TL’i gözden çıkarmanız gerekecektir. Sizler için birkaç tane uygun kalabileceğiniz konaklama yerleri verdik. Detaylı bilgi almak istiyorsanız ücretsiz telefonları arayarak bilgi sahibi olabilirsiniz.


Hotel İpekyolu Sapanca’nın geceliği zamanına göre değişir. 70-80 TL arasındadır.

Tel: 0850 600 30 83


Şenler Butik Otel fiyatı: 75 TL  Tel: 0850 600 42 06


Dilek Konağı Butik Otel: 125 TL Tel: 0850 600 79 58


Aşina Butik Otel: 75 TL  Tel: 0850 600 30 79

Akşam otelinize yerleştikten sonra civarı turlayınız. Otel yetkililerinden civar hakkından bilgiler edininiz. Sabah erkenden kalkıp güzel bir kahvaltı yapınız.


 


Kahvaltının ardından hava koşullarına göre hareket ediniz. Hava çok soğuk değilse Kartepe’ye gidin ve ATV kiralayınız. Kartepe’nin muhteşem doğasında safari turu yapınız. Eğer ATV sürmek istemiyorsanız, bisiklet kiralayabilirsiniz. Bisiklete de binmiyorsanız trekking yapın.

kartepe.jpg

Ne de olsa Kartepe kendi içinde bir doğal dünya. Temiz hava aldığınız için çabuk acıkacaksınız, iştahınız açılacaktır. Kartepe’de geçirdiğiniz güzel bir gezinin üzerine Kartepe’de bulunan restoranlarda alabalık yiyerek daha da ölümsüz kılabilirsiniz.

sapanca-golu-003.jpg


Öğle yemeğinden sonra Sapanca Gölü’ne doğru yol alın. Göl kıyısında yürüyüş yapın. Bol bol fotoğraf çekin. Çay için, sohbet edin, uzun uzun hayallere dalın, manzaranın keyfini çıkartın. Hava koşulları müsaitse kanoya binin ve suyun sakin sularını turlayın. Buraya gelmişken mutlaka gün batımını izleyin.

Güneşin batımından sonra otelinize dönebilirsiniz. Biraz dinlendikten sonra akşam yemeği için hazırlanın. Akşam yemeğinizi otelinize yakın restoranlardan birinde yiyebilirsiniz. Burada yapılan ızgaralar bir başka oluyor. Mutlaka tadın.

 

naturkoy.jpg


Sabah erkenden kalkın. Natürköy Sapanca’ya giderek güzel bir kahvaltı yapınız. Natürköy, 2008-2009 yılları arasında göletleri, şelaleleri, barbekü alanları, restoranları ve mini futbol sahaları tamamlanarak hizmete açıldı. Burası Sapanca’nın Mahmudiye Köyü’nde, yeşilin binbir türlü dokusunu barındıran bir vadinin ortasında, ziyaretçilerine doğanın bütün güzelliklerini yaşatmak için tasarlandı. Burada birçok etkinliğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

masukiye-001.jpg

 


Yaptığınız uzun bir kahvaltı sonrasında Kocaeli sınırları içinde yer alan Sapanca’ya yakın olan Maşukiye’ye doğru yol alın. Buraya geldiğiniz zaman civarındaki köyleri ve meyve bahçelerini gezebilirsiniz. Muhteşem doğası olan Maşukiye turistler tarafından ilgi gören bir yerdir.  Maşukiye’nin muhteşem doğasına kendinizi bırakıp, huzuru bulduktan sonra artık geri dönüş yolculuğunuza başlayabilirsiniz. Sakin, huzur dolu bir tatil sonrası kendinizi çok daha enerji dolu hissedeceksiniz.

Hava şartları ne olursa olsun yanınızda mutlaka bir şemsiye ve üzerinize alacağınız hırka tarzı kıyafetler bulunsun. Her gezinizde olduğu gibi buraya da fotoğraf makinesiz gelmeyiniz.

SAKARYA REHBERİ

Sakarya Gezilecek Yerler

Sakarya Otelleri

Sakarya Lezzetleri

Sakarya Hakkında Bilgi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.