Hafta Sonu Kaçamağı: Odunpazarı

Hafta sonu ne yapsam, nereye gitsem diye düşünmeyin. Bizler sizin için 2 günlük tatil planları yapıyoruz. Birbirinden güzel tatil yerlerini sizler için derliyoruz. Bu hafta istikametimiz Eskişehir'in ilçesi Odunpazarı.
Hafta Sonu Kaçamağı: Odunpazarı

Bu hafta sonu kimseye söz vermeyin. Sevdiğiniz birkaç kişiyi alarak, öğrencilerin şehri olan Eskişehir’in ilçesi Odunpazarı’na gidiyoruz. “Senin için yüce dağlar geçer, okyanusları yüzer, çölleri aşar, hafta sonu buluşalım.” Kim demişse doğru demiş. Hafta sonu, bizlerin en güzel sonudur. Tatiliniz olan bu iki güne "tatil olmaz" diyenlere; nasıl tatil olabileceğini yazıyoruz. Bakın iki güne neler sığdırıyoruz. İstediğiniz taktirde bir günde de tatil yapabilirsiniz. Yeter ki isteyin!

2 Günlük/ 48 Saatlik Bir Tatil Planı

Cuma iş çıkışı aracınıza atlayın. İstanbul’dan yaklaşık 3-4 saat sürecek olan bir yolculuk sizleri bekliyor. İstanbul- Adapazarı otobanını takip ediniz. Eskişehir- Odunpazarı  yaklaşık 18 km’dir. Ankara- Eskişehir arası düz bir yolda yaklaşık 2,5 saat sürüyor. Otobüs ya da trenle gelecek olursanız, Eskişehir’e geldikten sonra tramvaya binin ve Atatürk Lisesi durağında inerek Odunpazarı’nda olacaksınız.

 

odunpazari-otel.jpg

Odunpazarı konaklama açısında birçok alternatif sunuyor. Otel fiyatları 50 ile 200 TL arasında değişiyor. Tabi pahalı otelde konaklamak istiyorsanız geceliği 600 TL olan otellerde mevcuttur. Sizlere birkaç otel tavsiyesinde bulunalım. Han Royal Hotels, Arsalı Konak Otel, Abacı Konak Otel, FRZ Konak Butik Otel ve Sena City Hotel. Artık karar vermek sizin işiniz. Önceden rezervasyon yaptırmanız sizler için daha avantajlı olabilir.

Akşam otelinize yerleştikten sonra civarı biraz turlayın. Otel yetkililerinden çevre hakkında birkaç bilgi edinin. Sabah zaman kaybetmeden gezmeye başlayın. Sabah erkenden kalkın, kahvaltınızı yapınız. Artık gezmek için hazırsınız. Şimdi de verin elinizi Odunpazarı.

luletas-muzesi.jpg

 

 

Öğleden önce Odunpazarı’nda görülecek yerleri müzelere ayırınız. İlk olarak Eğitim Karikatürler Müzesi’ni görünüz. Hemen sonrasında Cumhuriyet Tarihi Müzesi’ni ziyarete koyulunuz. Sonrasında da içinde çıkmak istemediğiniz, Eskişehir’in meşhur taşı olan Lületaşı Müzesi’ne gidiniz.

Tarihe yolculuk ettikten, bilgilendikten sonra öğle yemeğinizi yiyiniz. Buraya gelmişken güzel bir köfte yiyin derim.

 

kursunlu-cami.jpg

 

Öğle yemeğinden sonra Kurşunlu Camii ve Külliyesi’ni ziyaret ediniz. Bu Cami 1517-1525 yılları arasında yaptırılmıştır fakat kim tarafından yapıldığı bilinmiyor. Bazı kaynaklara göre Osmanlı veziri Çoban Mustafa Paşa tarafında yaptırılmıştır. Kimi kaynaklarda ise Mimar Sinan’ın bir eseri olarak geçiyor.

 

selale-park.jpg

 

Meşhur Odunpazarı evlerini havanın kararmasından dolayı bir sonraki güne bırakıyoruz.  Güneşin muhteşem batışını izlemek için Şelale Park’a doğru gidiyoruz. Güneşin batışı en güzel burada izlenir. Geldiğiniz zaman bol bol fotoğraf çekerek anınızı ölümleştiriniz. Sonra da oturup güneşin batışını uzunca izleyiniz. Burada akşam yemeği yemek için mekanlar mevcuttur. İstiyorsanız burada ya da aklınıza koyduğunuz bir yerde güzel bir akşam yemeği yiyiniz.

Otelinize dönünüz ve güzel bir uyku çekiniz. Yarın enerji dolu olmalısınız, geç saatlere kadar ayakta olmanızın sizlere bir getirisi olmayacaktır.

 

osmanli-evi.jpg

 

Sabahın erken saatlerinde kalkıp kahvaltınızı yapınız. Sabah kahvaltıdan sonra meşhur Odunpazarı evlerini görmek için sokakları yavaş yavaş geziniz ve bol bol fotoğraf çekiniz. Burada olan Osmanlı Evi’ni kesinlikle ziyaret ediniz. Osmanlı Evi: Dede Mahallesi, Yeşil Efendi Sokak’ta yer alıyor. "Yeşil Efendi" lakabıyla bilinen Halil İbrahim Efendi tarafından yaptırılmıştır. Yapılış tarihi bilinmemekle birlikte mimari özelliklerine bakıldığı zaman 1880-1892 tarihleri arasında yapıldığı tahmin ediliyor. Bu Osmanlı Evi, Kurtuluş Savaşı sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ü misafir ettiği için oldukça önemlidir.

 

atilhan-el-sanatlari.jpg

 

Odunpazarı’na gelmişken Atlıhal El Sanatları Çarşısı’nı görmeden dönmeniz olmaz. Çarşıyı gezerek, kendinize ve sevdikleriniz birbirinden güzel hediyelikler alabilirsiniz. Bu yer Lületaşı müzesi ve Kurşunlu Cami’nin karşı tarafında yer alıyor.

 

cam-sanatlari-muzesi.jpg

 

Alışverişinizi bitirdikten sonra, Atlıhal El Sanatları Çarşısı’nın arkasında kalan Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’ne gidiniz. Müzede elde edilen gelirler engelli vatandaşlarımıza ve kız çocuklarımız için harcanıyor. Böylece farklı ülkelerdeki cam sanatçılarının yağmış olduğu birbirinden güzel eserleri görmüş ve sosyal sorumluluk projesine destek vermiş olacaksınız.

 

Eskişehir’e gelmişken çiğbörek yemeden dönmek olmaz değil mi? Hemen güzel bir çibörek evine gidip meşhur çiğ böreği yiyerek dönüş için yollara koyuluyoruz.

 

Tarihi sokakları, muhteşem evleri ve tarihi müzeleriyle insanın içine işliyor. Yolunuz Eskişehir’e düşmesini beklemeden, bir hafta sonu arabaya atlayın ve soluğu Odunpazarı’nda alın. Olağanüstü güzelliğe sahip olan böyle bir yerde, 2 günlük tatil kaçamağı yapmak başka.

 

Son olarak; Gelmeden önce hava durumu tahminlerini bakınız. Yanınızda rahat edeceğiniz kıyafetler alınız. Gezmek için rahat olmanız şart. Fotoğraf makinenizin tüm eksikliklerini tamamlayarak, güzel bir sırt çantası ile 2 günlüğüne Odunpazar’ına gelebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.