Hafta Sonu Kaçamağı: Mudanya Trilye

Tatil yapabileceğiniz yerin; tarihi güzellikleri, masmavi denizi ve yemyeşil doğası mı olmalı? Hem bu güzellikleri barındıran, hem de İstanbul'a yakın olan çok güzel bir yer biliyoruz. Sizleri, Bursa'nın Mudanya ilçesindeki Trilye beldesine götürüyoruz.
Hafta Sonu Kaçamağı: Mudanya Trilye

İstanbul yakınlarında bir tatil yeri keşfetmek istiyor musunuz? Tatil yapacağınız bu yerin tarihi evleri, çarşıları ve masmavi denizi bir harika. Muhteşem doğası ve tarihine aşık olacağınız bu küçük ama muhteşem beldeyi gezmeye doyamayacaksınız. Hafta sonu sizler için Trilye tatil planı yaptık. Bu yerde tatil yaptığınız zaman huzurlu ve kendinizi çok mutlu hissedeceksiniz. Haydi o zaman Trilye tatilimiz başlasın!

Kendi Planımızı Kendimiz Yapıyoruz!

Yolculuğunuz İstanbul’dan mı? Cuma günü iş çıkışı, İstanbul’dan aracınıza atlayın, Yenikapı’dan Bursa istikametine doğru giden Bursa feribotuna binin. Yaklaşık 2 saat sürecek bir yolculuğun ardında Mudanya Güzelyalı İskelesine varmış olacaksınız. Buradan Mudanya’ya doğru yol alınız. Mudanya –Trilye arası zeytinliklerle çevrili 12 km’lik yolu takip ederek 15 dakika içinde Trilye’ye ulaşabilirsiniz. Eğer aracınız yoksa aynı şekilde burada bulunan taksilere ya da Mudanya’ya giden minibüslere binip oradan da Zeytinbağı minibüslerine aktarma yapıp Trilye’ye ulaşabilirsiniz. Bunu bilin: Tabelalarda Trilye değil, Zeytinbağı yazar. Aman dikkat!

trilye-otel.jpg

Trilye’de bulunan otelleri önceden arayarak rezervasyonunuzu yapınız. Sizler için birkaç uygun otel önerelim. Detaylı bilgileri ücretsiz arayarak öğrenebilirsiniz. Rezervasyon yapmadan önce fiyat araştırması mutlaka yapınız. Civar yerlerde birçok otel ve pansiyon mevcuttur.

Hera Otel Restoran: 0850 602 26 69

Trilye Pansiyon: 0850 600 45 57

Akide Butik Pansiyon: 0850 600 36 28

Cuma akşamı otelinize yerleşip, çevreyi kısa süreli bir keşfe çıkınız. Otel yetkililerinden bilgiler alınız. Böylelikle nasıl gezmeniz gerektiği hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Sabah erken saatlerde kalkıp hiç vakit kaybetmeden kahvaltınızı yaparak güne zinde başlayınız.

kemerli-kilise.jpg

Kahvaltıdan sonra tarihi dokusuyla muhteşem bir havası olan bu beldenin tarihi yerlerinden gezmeye başlayabilirsiniz. Trilye’nin tarih kokan sokaklarından, ilk olarak duvarlarına resim yapılan ilk kilise olan Mudanya Kemerli Kilise’sine gidiyoruz. Hemen ardında Rumlardan kalma bir tarihi eser olan Dündar Evi’ni ziyaret ediyoruz.

tas-mektebi.jpg

Bir sonraki rotamız ise Mudanya Zeytinbağı Taş Mektebi. 1909 yıllarına dek uzanan bu Taş Mektebi, her ne kadar ihtişamıyla göze çarpan bir yapı olsa da, şu anki hali içler acısı bir durumda. Tarihi yapılar birer birer elimizden kayıp gidiyor. Bizlerin yaptığı yapılar da belki kaç yüz yıl sonra tarih olur. Bu güzel yapının şu anki durumu tarih severler için acıdan başka bir şey değil.

Tarihi gezinize kısa bir öğle yemeği arası verin. Öğle yemeğinde bu yöreye ait olan meşhur Trilye kebabını yemenizi öneriyoruz.

trilye-evleri.jpg

Öğle yemeğinden sonra Tarihi Tirilye Evlerini gezin ve birbirinden güzel fotoğraflar çekin. Bu evler ahşap ve kerpiçten yapılmıştır; genellikle üç katlı olarak inşa edilmiştir. Trilye Evleri; Bizans ve Rum mimarisini andırır.

fatih-cami-001.jpg

Hemen sonrasında ise eskiden kilise olarak kullanılan fakat günümüzde cami olarak hizmet veren Mudanya Zeytinbağı Fatih Cami’yi görün. Cami ziyaretinizden sonra da Medikion Manastırı’nı da görmenizi isteriz. Medikion Manastırı, Trilye’den Eşkel Limanı’na doğru giden karayolu üzerinde bulunuyor. Manastırın kuzeybatısında bir Rum mezarlığı bulunuyor.

Otelinize dönüp akşam yemeği için hazırlanın. Sonrasında güzel bir restorana gidip balık ziyafeti çekin. Böylece bir günün sonuna geldik.

trilye-sahil.jpg

Pazar sabahı erken saatte kalkıp; güzel bir kahvaltı yapınız. Kahvaltının ardında Trilye Plajında güzel bir yürüyüş yaparak temiz bir hava alınız.

trilye-carsisi.jpg

Yürüyüşünüzden sonra zeytin alış verişi yapınız. Trilye zeytiniyle dünyaya nam salmıştır. Trilye Çarşısı'ndaki muhteşem dekorlar aklınızı başınızdan alacak. Sonrasında Çamlı Kahve’de Trilye’nin eşsiz manzarası karşısında bir kahve keyfi yapınız. Artık geri dönüş yolculuğuna başlayabilirsiniz.

Trilye’de sizleri eşsiz bir doğa, ihtişamlı tarihi yapılar, dokusuyla hayran kalacağınız sokaklar bekliyor. Eşinizle, sevgilinizle romantik anlar yaşayabileceğiniz bu yer, filmlerde hayran kaldığımız yerlerden birisi.

Bir yere tatile gitmeden önce hava durumunu mutlaka kontrol ediniz. Buna göre yanınıza kıyafet ve yağmurluklarınızı alınız. Tabi buraya fotoğraf makinesiz gelirseniz büyük bir pişmanlık yaşayacaksınız. Telefonunuzun fotoğraf makinesine pek güvenmeyin, iyi bir makine getirirseniz daha iyi olacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.