Hafta Sonu Filmleri 2024 - Evde Ailecek İzlenecek 45 Film

Hafta sonu evde hangi filmi izleyeceğim diye düşünenler için en iyi filmleri listeledik. İşte keyifli bir hafta sonu için en iyi filmler...
Hafta Sonu Filmleri 2024 - Evde Ailecek İzlenecek 45 Film

Hafta Sonu Evde İzlenebilecek En İyi Filmler Listesi

Hafta sonu evinizde izleyebileceğiniz farklı türdeki en iyi film önerileri bu içerikte yer alıyor. İşte, evinizde güzel bir hafta sonu geçirmenize imkan sağlayacak mutlaka izlenmesi gereken en iyi yabancı film önerileri...

Hafta Sonu İzlenecek Filmler;

1. Fantastik Canavarlar; Dumbledore’un Sırları

Hafta Sonu İzlenecek Filmler
Karanlık büyücü Gellert, büyücülük dünyasına hakimiyet sürmek için harekete geçmişti. Bunu öğrenen Profesör Dumbledore, aralarında büyücülerin, cadıların ve bir Muggle fırıncısından oluşan ekibi kurmayı karar verir. Bu ekip tehlikeli görevleri üstlenip, canavarlarla mücadele ederken bir yandan da artan Gellert yanlılarını yenmeleri gerekmektedir.

TürMaceraAileFantastik
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid
Yates
OyuncularEddie
Redmayne
Jude
Law
Ezra
Miller

2. The King’s Daughter

Hafta Sonu İzlenecek Filmler
Vonda N.’in 1997 yılında yayınlanmış olan romanının filmi sizlerle. Fransız Kralı XIV. Louse ile birlikte var olan kraliyet mensupları ve tüm Fransız halkı La Havre Limanı’nda büyük bir bekleyiş içerisindedir. Doğa filozofu kralın emriyle açıldığı denizlerden geri dönüyordur ve gemisinde efsanevi bir deniz canavarı bulunmaktadır. Tüm Fransız halkı o canavarı görmek isterken, doğa filozofu bu yaratık üzerinde incelemeler yaparak kralı ölümsüz yapmayı hedefler.

TürAksiyonMaceraAile
IMDb5,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSean
McNamara
OyuncularPierce
Brosnan
Kaya
Scodelario
William
Hurt

3. Kurtarma Köpeği Ruby

Hafta Sonu İzlenecek Filmler
Enerjisi ile insanlara mutluluk veren Ruby, ilk sahibi tarafından bakılamadığı için barınağa geri bırakılır. Bu yavru sürekli ve çabucak sahiplenilse de enerjisine sahipleri yetişemediği için yeniden barınağa gönderilmektedir. Memur Daniel, bu yavru köpeği ilk gördüğü anda ona vurulur ve onu sahiplenir. Yeni ortağını K-9 birimine katma hayalini gerçekleştirmek için de elinden geleni yapmaya başlar.

TürBiyografiDramAile
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKatt
Shea
OyuncularGrant
Gustin
Scott
Wolf
Kaylah
Zander

4. Iris Warriors

Hafta Sonu İzlenecek Filmler
Bombalar sekiz çocuğu yetimhanelerinin mahzenine kapattığı anda, öğretmenleri Bayan Shaw onlara bir hikaye okur. Bu hikaye mahzende bulunan herkesi sihirli bir şekilde zamansız ve efsanevi bir adaya ışınlar. Bu adada Karanlık ve Aydınlığın hikayesine ve çatışmaları ile gökkuşağının yedi rengi olan İris Savaşçılarının nasıl var olduklarına tanık olurlar.

TürAileFantastikMüzikal
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRoydon
Turner
OyuncularJessica
Brown Findlay
Cindy
Okkers
Sven-Eric
Muller

5. Better Nate Than Ever

Hafta Sonu İzlenecek Filmler
19 yaşındaki Nate’in, büyük bir Broadway yıldızı hayali kuran ve insanlar tarafından sevilmeyen bir çocuktur. Ancak Nate, ortaokul drama yapımlarında rol bile alamadığından hayallerine kavuşabileceğini düşünemez. En iyi arkadaşı Libby, ebeveynlerinin haberi olmadan New York’da ‘Lilo ve Stitch: The Musical’ seçmelerine başvurarak hayatlarında hiç yaşamadıkları bir maceraya çıkarlar.

TürKomediDramAile
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTim
Federle
OyuncularRueby
Wood
Joshua
Bassett
Aria
Brooks

6. Evlat Olsa Sevilmez

Hafta Sonu İzlenecek Filmler
Samet, ölüm döşeğindeki annesinin son dileğini yerine getirmek için evlenmeye çalışır. Saf ve vurdumduymaz bir adam olan Samet, annesinin ölümcül hastalık teşhisi sayesinde her şeyi alt üst olur. Samet’in annesinin son isteği olan evlilik olayında atlanılan bir nokta daha vardır ki Samet’in ikili ilişkileri oldukça kötüdür ve son dileği yerine getirmek üzere zorlu bir şekilde mücadele etmeye başlar.

TürKomediAile
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCüneyt
İnay
OyuncularZekeriya
Akman
Burcu
Altın
Sadi
Celil Cengiz

7. Hollywood Stargirl

Hafta Sonu İzlenecek Filmler
Stargirl’ün hayatı, annesinin Los Angelas’ta bir film için kostümler tasarlayan firmanın yanına girmeleri ile tamamen değişir. Profesyonel bir şarkıcı olma hayali kuran Stargirl, annesinin işi için taşındıklarında ise hayallerine bir adım daha yaklaşabilmek için elinden geleni yapmaya başlar. Genç kız yeni hayatında hiç bilmediği insanlarla birlikte farklı dünyalara adım atarlar.

TürKomediDramAile
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJulia
Hart
OyuncularGrace
VanderWaal
Elijah
Richardson
Judy
Greer

8. Family Camp

Hafta Sonu İzlenecek Filmler
Zıt kutuplarla dolup taşan iki aile, birlikte kamp yapma planına girerler. Aile babaları yılın kamp kupasını alabilmek üzere büyük bir mücadeleye giderken ailenin geri kalanı hayatlarında var olan tüm sorunlarla yüzleşmek zorunda kalırlar. Bu yüzleşmeler evlilikleri ve aile bağlarını kurtarabilecek mi?

TürKomediAile
IMDb5,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBrian
Cates
OyuncularTommy
Woodard
Eddie
James
Leigh-Allyn
Baker

9. Şöhretler Okulu

Hafta Sonu İzlenecek Filmler
Kemal öğretmen, kızını tek başına büyütmek zorunda kalan bir babadır. Kızının eğitimlerine odaklanırken, onun oyun arkadaşı olmayı unutur. Bu durum altında kızı ile yeniden eski günleri yad etmek için elinden geleni yaparken, okullarında öğretmen olan Deniz ile yarış içerisinde girmeyi kabul ederek kızını da şöhretler merdivenlerine tırmanması için yardım etmeye başlar.

TürDramAile
IMDb4,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAdnan
Önal
OyuncularNisa
Sofiya Aksongur
Cemre
Demircan
Baran
Tuğra Genç

10.Lucy Goes Gangster

Hafta Sonu İzlenecek Filmler
Sessiz ve sevimli bir ilkokul öğrencisi olan Lucy, 10 yaşında banka soymaktan suçlanmaktadır. Nedeni ise Lucy’nın aile dükkanındaki dondurma makinesinin bozulmasıdır. Okulun kötü çocuğu Tristan ile tanıştığında ise ailesine yardımcı olmak isteyen Lucy artık masum halinden vazgeçmesi gerekmektedir. Lucy’nin çevresinde var olan herkes küçük kızı tanımadığına inanırken farklı endişeler de ortaya çıkmaya başlar. 

TürAile
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTill
Endemann
OyuncularKostja
Ullmann
Esther
Schweins
Berrina
Lamprecht

11. Death on the Nile

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Ünlü dedektif Hercule Poirot'un bu yeni gizem dolu polisiye macerası hafta sonu hoş vakit geçirmenizi sağlayacak bir yapımdır. Filmde Linnet Doyle isimli zengin bir kadının balayı sırasında öldürülmesiyle başlayan hikaye konu ediliyor. Nil üzerinde gemiyle balayına giden Linnet en yakın dostlarını ve Hercule Poirot'u bu geziye davet eder. Ani gelişen ölüm sonrası gizemi ise Hercule Poirot çözecektir.

TürPolisiyeGerilim
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKenneth
Branagh
OyuncularKenneth
Branagh
Gal
Gadot
Emma
Mackey

12. Uncharted

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Macera dolu bir hafta sonu filmi izlemek isteyenler için önerdiğimiz Uncharted'da hazine avsıcı Nathan Drake ve ortağı Victor Sullivan'ın ilk hazine avlarına şahit oluyoruz. Güney Amerika'da olduğu bilinen ve altın şehir olarak adlandırılan El Dorado'nun peşine düşen Nathan baş düşmanının da aynı hazinenin peşinde olduğunu duyunca akıllıca planlar yaparak ilk keşfeden olmak ister.

TürMaceraAksiyon
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRuben
Fleischer
OyuncularTom
Holland
Mark
Wahlberg
Sophia
Ali

13. Free Guy (Gerçek Kahraman)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Muhteşem bir komediyi bilimkurgu ile harmanlayan bu film hafta sonu izlenecek en iyi filmler arasında yer alıyor. Filmde açık dünya oyunu Free City'nin içerisinde bir arkaplan oyuncusu olan Guy'un maceraları konu ediliyor. Oyun içerisinde adeta uyanan ve günlük rutinini bozarak oyunun sınırlarını zorlayan Guy artık kendi kahramanlık hikayesini yazmaya başlamıştır.

TürKomediAksiyonMacera
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenShawn
Levy
OyuncularRyan
Reynolds
Jodie
Comer
Lil Rel
Howery

14. The Tomorrow War (Yarının Savaşı)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

2021'in en dikkat çekici filmlerinden biri olan Tomorrow War ilginç senaryosuyla haftasonunuza yenilik katacak bir filmdir. Film 2050 yılında dünyanın uzaylı istilası ile karşı karşıya kaldığını gösteriyor. İnsanlık yok olmak üzereyken bir grup bilim insanı geçmişe gitmenin yolunu bulur. Bu keşifle birlikte ufak bir askeri güç 2020 yılına geri dönerek Dünya liderlerinden geleceğin savaşı için askeri destek ve mühimmat isterler. Bir grup savaşçı geleceğe giderek Dünyayı kurtarmayı deneyeceklerdir.

TürBilim KurguAksiyonGerilim
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenChris
McKay
OyuncularChris
Pratt
Yvonne
Strahovski
J.K.
Simmons

15. Death to 2020

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

2020 yılı tüm insanlık için kötü bir sene oldu. Film 2020 yılının nasıl geçtiğini anlatmaktadır. 2020 yılındaki kötü olaylar izleyiciye yansıtılmıştır.

TürKomedi
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAl
Campbell
OyuncularSamuel
L. Jackson
Hugh
Grant
Lisa
Kudrow

16. Joker

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Joker, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatını anlatmaktadır. Toplum tarafından sevilmeyen Arthur hayatta yapyalnız kalmıştır. Gündüzleri geçimini sağlamak için palyaço maskesi takan Arthur, geceleri yüzünden silip atamayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur'un yaşlı annesi onu Happy adıyla çağırmaktadır. Annesinin bu seslenişi Arthur'un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur. Maruz kaldığı zorbalıklar yüzünden yavaş yavaş kendi kimliğinden uzaklaşan Arthur, Joker karakterine bürünür. 2019 filmleri arasında gişede en çok başarı elde eden ve Joker filmleri arasında en popülerin olan bu yapımı mutlaka izlemelisiniz.

TürDram
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTodd
Phillips
OyuncularJoaquin
Phoenix
Robert
De Niro
Zazie
Beetz

17. Hamilton

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Hamilton, 11 yaşındayken Fransız annesi ölmüş, babası tarafından terk edilmiş beş parasız kalmış Alex adında bir çocuğun hikayesini anlatmaktadır. Alex, büyür ve para kazanmanın yollarını bulmaya başlar. New York'a geldiğinde bir avukat olan Alex, kısa süre sonra New York Bankası'nın kurucusu olur.

TürTarihMüzikBiyografik
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenThomas
Kail
OyuncularLin-Manuel
Miranda
Jonathan
Groff
Daveed
Diggs

18. 1917

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Birinci Dünya Savaşı sırasında askerlerin hayatını önemli derecede etkileyecek bir mesajı iletmekle görevlendirilen iki askerin hikayesini konu almaktadır. Acaba iki asker mesajı güvenli bir şekilde götürerek kendi birliğinin ölümüne engel olabilecek mi? Savaş filmleri listesinde sinema eleştirmenlerinin beğenisini kazanan yapım ile ilgili merak edilenleri "1917 Filmi İnceleme" linkine tıklayıp öğrenebilirsiniz.

TürSavaşDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSam
Mendes
OyuncularGeorge
MacKay
Dean-Charles
Chapman
Mark
Strong

19 Avengers: Endgame (Yenilmezler: Son Oyun)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Bir önceki serinin ardından birçok kahraman küle dönüşmüştür. Thanos'un Sonsuzluk Eldiveni'ni ele geçirmesi için görevlendirilen kahramanlar yok olmuştur ve dünya umutsuz haldedir. Thor, Kaptan Amerika ve Hulk kendi yaslarını tutmaktayken Iron Man ve Nebula kontrol altına alınamayan bir uzay gemisinin içinde, uzay boşluğunda sürüklenmektedir. Bu bölgeden çıkmanın bir yolunu bulan Ant-Man ekibi tekrardan toplar ve Thanos'un kurduğu bu dengeyi bozmak için hayatlarının en büyük mücadelesine girişirler.

TürAksiyonFantastikMacera
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAnthony
Russo
OyuncularRobert
Downey Jr.
Chris
Evans
Mark
Ruffalo

20. Parazit

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Park ailesi soylu bir aile iken, Kim Ailesi sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip olmayan bir ailedir. Şans veya kader bilinmez ama iki aile bir araya gelir. Olaylar iki ailenin bir araya gelmesiyle başlar. Kore filmleri arasında büyük bir başarı elde etmiş ve adını Oscar Ödüllü filmler listesine yazdıran bu yapımı izlemenizi özellikler belirmek isteriz.

TürGerilim
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBong
Joon Ho
OyuncularSong
Kang-Ho
Woo-sik
Choi
Park
So-Dam

21. Ford v Ferrari (Asfaltın Kralları)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 saat yarışın hikayesini konu almaktadır. Henry Ford ve Lee Lacocca ikilisi bir grup Amerikalı mühendisten araba yapmalarını ister. Carrol Shelby ve Ken Miles'in liderlik yaptığı ekibi uzun yıllardır 1966'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda birinci olmak için işe koyulur.

TürBiyografikDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJames
Mangold
OyuncularMatt
Damon
Christian
Bale
Caitriona
Balfe

22. Spider-Man: Into the Spider-Verse (Örümcek Adam: Örümcek Evreninde)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Örümcek Adam, dünyayı kurtarmaya çalışan Miles Morales'in hikayesini konu almaktadır. Yeni okuluna uyum sağlamak için zorlanan Miles'in okulla pek ilgisi yoktur. Ufak sorunlarla boğuşurken radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılan Miles artık zehir atma, kamuflaj, nesnelere yapışabilme özelliğine sahip olmuştur. Süper kahraman olmak için uğraşan Miles, Peter Parker, Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham’dan yardım alır.

TürAnimasyonAksiyonAile
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenRodney
Rothman
OyuncularShameik
Moore
Jake
Johnson
Hailee
Steinfeld

23. Logan: Wolverine

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Artık yaşlanmış ve yorgun düşmüş olan Wolverine ve Professor X, Meksika sınırlarına yakın ıssız bucaksız bir yerde gizlenmektedir. Logan'ın gizlenmesi mutant bir genç geldiğinde sona erer. Logan kendisini öldürmeye çalışan birliklerden kaçmak zorundadır.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenJames
Mangold
OyuncularHugh
Jackman
Patrick
Stewart
Dafne
Keen

24. Terminal

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Krakozhia isimli bir ülkenin vatandaşı olan Viktor, başka bir ülkenin havalimanına giriş yaptığı an pasaportunun geçersiz olduğunu öğrenir ve Amerika'ya girme hakkını kaybeder. Ülkesine geri dönmek zorunda kalan Viktor bu esnada havaalanındaki televizyonda yayınlanan haber bültenindeki bir habere takılır. Ülkesinde savaş çıkmıştır ve ABD artık ülkesini resmi olarak tanımamaktadır. Viktor'un yapacağı tek iş hiçbir iz bilmediği bu şehirde yaşamak olacaktır. Romantik ve komedi filmleri türünde yapım arayanlar için IMDB puanı yüksek bu filmi tercih edebilirsiniz.

TürKomediDramRomantik
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularTom
Hanks
Catherine
Zeta-Jones
Stanley
Tucci

25. Dangal

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Hint filmleri arasında baş yapıt olarak göze çarpan Dangal filmi, Hintli Mahavir Singh Phogat'ın hikayesini anlatmaktadır. Mahavir bir güreş hayranıdır. İki küçük kızı olan Mahavir bir gün kızlarına güreş öğretmeye karar verir. Büyüyene kadar her gün eğitim alan kızları büyüdüklerinde güreşte iddialı isimler olmayı başarmıştır.

TürBiyografikBollywood
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenNitesh
Tiwari
OyuncularAamir
Khan
Sakshi
Tanwar
Fatima
Shaikh

26. Darkness Falls (Diş Perisi)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Korku filmleri meraklılarının IMDB puanına bakmadan ön yargısız şekilde izlemesi gereken güzel bir yapım. Filmde, Kyle, diş perisi gördüğünü iddia etmektedir. Hatta diş perisinin onu öldürme amacında olduğunu söyler. Ancak kimse Kyle’ye inanmaz. Kimsenin ona inanmadığı kasabayı terk eder. Bu terk edişin ardından on iki yıl geçmiştir. Kylie, giderken arkasında onun gerçeği söylediğini düşünen iki kişiyi bırakmıştır; biri çocukluk aşkı Caitlin ve diğeri ise, onun küçük erkek kardeşi. Ve şeytan Darkness Falls’ta tekardan ortaya çıkmıştır. Kyle, seneler önce gördüğü o ölüm makinesi yaratığa karşı savaşmak için yeniden dönmek zorundadır. Çünkü şeytan, intikam sebebiyle geri dönmüştür ve bu sefer Caitlin’in kardeşini almadan hiçbir yere gitmeyecektir.

TürKorkuGizem
IMDb5.0
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenJonathan
Liebesman
OyuncularEmma
Caulfield
Lee
Cormie
Chaney
Kley

27. The Strangers (Ziyaretçiler)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

11 Şubat 2005 tarihinde bir evde yaşanan katliamın hikayesini konu alan The Strangers izleyenlere gerçekten güvende olup olmadıklarını sorgulatacak türde bir yapım olması ile dikkat çekiyor. Kristen McKay eşi ve kendisi için hazırladığı romantik bir ortamda bir kutlama gecesi organize etmiştir.

Ortak bir arkadaşlarının düğün eğlencesinden gelen çift planladıkları romantik yemeğin bazı yabancılar tarafından korku dolu anlara dönüşmesine şahitlik etmek zorunda kalırlar. Kristen ve James nedenini bilmedikleri bu terör ortamından sağ salim çıkabilmek için ciddi anlamda bir savaş vermek zorunda kalacaklardır.

TürKorkuGerilimGizem
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenBryan
Bertino
OyuncularLiv
Tyler
Scott
Speedman
Gemma
Ward

28. As Above, So Below (Derin Kabus)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Paris'te araştırma yapan bir grup gezgin, metropolün yer altında kazılar yaparlar. Bu kazılar sonunda, tarihi birçok detayla yüz yüze gelirler. Toplu katliamların yapıldığı yer altı mezarlarında araştırma yaparlar ve bu dolambaçlı yollarda gizem dolu maceralar yaşarlar. Karşılaştıkları sıra dışı canlılar ve canlı kalıntıları araştırmaları için çok çarpıcı olsa da kendi aralarında sıkıntılar yaşayacakları da aşikardır. Korkunun az gerilimin fazla olduğu film, izleyiciye nefes kesen anlar yaşatıyor. İzleyicilere iç gıcıklayıcı anlar yaşatan film, korku ve gerilimin birlikte işlendiği kaliteli bir yapım.

TürKorkuGerilimGizem
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJohn Erick
Dowdle
OyuncularPerdita
Weeks
Ben
Feldman
Edwin
Hodge

29. Ted (Ayı Teddy)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

John 8 yaşındayken bir Noel gecesinde dilek olarak çok sevdiği oyuncak ayısının canlanmasını diler. Sabah uyandığında bütün hayatı boyunca en iyi arkadaşı olarak ona eşlik edecek olan Ted, konuşan bir ayı olarak karşısında durur. 30'lu yaşlarına geldiği zaman John ile Ted baş başa bir ömür geçirmişlerdir. John'u Lori adındaki sevgilisi ile paylaşamayan ayı Ted için işler içinden çıkılamaz bir hal almaya başlar. John ise kendi hayatının kontrolünü ele alabilmek için Ted'den ayrılmak zorunda olduğunu hisseder.

TürKomediFantezi
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenSeth
MacFarlane
OyuncularMark
Wahlberg
Mila
Kunis
Joel
McHale

30. Americen Pie (Amerikan Pastası)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

4 kişilik bir arkadaş grubundan oluşan ve hayatları boyunca kimse ile cinsel bir ilişki yaşamamış olan lise öğrencileri psikolojik anlamda üzerilerinde bir baskı hissetmeye başlarlar. Mezuniyet gecesine kadar bir kız ile cinsel ilişkiye girmek için birbirleri ile iddiaya giren bu grup öğrencileri adına artık bir kızla cinsel ilişkiye girmek sadece maddi değil manevi bir yükü de beraberinde getirir. Bu iddia üzerine öğrenciler arasındaki oyun da başlamış olur.

TürKomedi
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenChris
Weitz
OyuncularJason
Biggs
Seann
William
Scott
Chris
Klein

31. There's Something About Mary (Ah Mary Vah Mary)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Ted Stroehmann hayatında her zaman kaybeden biri olmasına rağmen herkesin gözü üzerinde olan kız 17 yaşındayken onu bulmuş ve mezuniyet gecesi için birlikte olma teklifinde bulunmuştur. Mary ile o gecesi facia şekilde geçen Ted için 12 yıl sonrasında o geceden sonra Mary'i görmemiş olmak hala onun için deli olmasına engel değildir. En yakın arkadaşının ısrarları üzerine Mary'i Miami'de takip edecek bir dedeftik tutan Ted, sonunda onu bulur ve olaylar gelişir.

TürRomantikKomedi
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenBobby
Farrelly
OyuncularBen
Stiller
Cameron
Diaz
Matt
Dillon

32. The Conjuring (Korku Seansı)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Korku Seansı, konusunu gerçek bir hayat hikayesinden alıyor. Ünlü çift Ed ve Lorraine Warren, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışıyor. Yeni ve ürkütücü bir vaka ile karşı karşıya kalıyorlar. Bir gün Perron ailesinden bir telefon alıyorlar ve bu telefonla hayatlarının en korkunç görevine atıldıklarını fark ediyorlar. Perron ailesi, gözlerden uzak çiftlik evlerinde bilinmeyen nedenlerden dolayı karanlık bir varlık tarafından kuşatılıyor. Bu nedenle de ailenin hayatı kâbusa dönüşüyor. Bu vakayı çözmeye çalışan Warren çifti; ne kadar ürkütücü ve şeytani bir varlıkla karşılaşabileceklerini çok geç fark ediyor.

TürKorkuGerilimGizem
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJames
Wan
OyuncularVera
Farmiga
Patrick
Wilson
Ron
Livingston

33. The Fault in Our Stars (Aynı Yıldızın Altında)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Hazel 16 yaşındadır ve tiroit kanseri ile mücadele ederken, hastalığı akciğerlerine sıçramıştır ve yaşamını oksijen tüpü ile devam ettirmektedir. Kanser hastaları için yapılan çalışmalar esnasında Augustus isimli beyin tümörü rahatsızlığı bulunan ve bir bacağını kaybetmiş bir genç ile tanışır. İkili birlikte zaman geçirmeye başlarlar ve bir birlerine aşık olurlar. Hastanede tedavi gördükleri dönemlerde de birbirlerini hiç yalnız bırakmazlar. Augustus sevgilisi Hazel’in hayalini gerçekleştirmek için beraber yola çıkarlar ve Amsterdam’da sevdikleri yazar Peter Van Houten’i aramaya başlarlar. 2014 yapımı olan film, John Grenn’in romanından uyarlanmış ve Josh Boone yönetmenliğinde çekilmiştir.

TürRomantikDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJosh
Boone
OyuncularShailene
Woodley
Ansel
Elgort
Nat
Wolff

34. Avatar

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Jake Sully felçli eski bir askerdir. İkiz kardeşinin ölmesinin ardından onun görevini devralarak Pandora adlı bir gezegene gider. Burada Navi denilen bir tür yaşamaktadır ve kendi inançları, dünya görüşleri ve yaşam tarzları vardır. Bu gezegende değerli bir maden keşfeden askerler Avatar adlı programı yöneterek hem Navi gibi görünen hem de insan haline dönebilen bir sistem oluşturmuşlardır. Dr. Grace Augustine ile Jake Sully bu gezegende Naviler arasına girerek onların yaşamlarını, inançlarını ve dillerini öğrenirler. Onları askerlerden korumak isteyen bu ikili bir mücadeleye başlar. Bu arada Navi Prensesi Neytiri’ye de aşık olan Jake için durum hiç de kolay olmayacaktır.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenJames
Cameron
OyuncularSam
Worthington
Zoe
Saldana
Sigourney
Weaver

35. Edge of Tomorrow (Yarının Sınırında)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Mimics gezegeninden gelen uzaylılar dünyayı ele geçirmek için bütün güçleriyle saldırıya geçer. Milyonlarca insan ölürken, sağ kalanlar açlığın ve çaresizliğin ortasında kalmıştır. Dünyada bulunan teknoloji bir türlü onları durdurmaya yetmez. Zihinsel silahlarla saldıran uzaylıları durdurmak kolay olmayacaktır. Son çare bütün ülkelerin bir araya gelerek ellerindeki en güçlü silahları ortaya çıkarmaktır. Bill Cage orduyu yönetmek için başa geçmiştir. Fakat ilk saldırıda hayatını kaybeder. Cehennem gibi bir yerde uyanan Bill Cage'ye yeni bir şans verilir tekrar savaşmak için ordunun başına geçer. Her ölüp dirildiğinde daha zeki ve daha tecrübeli olarak dirilmektedir.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDoug
Liman
OyuncularTom
Cruise
Emily
Blunt
Bill
Paxton

36. The Notebook (Not Defteri)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Yıllar öncesinde gelen bir aşk hikayesi, artık sararmış yaprak haline gelen not defterinden oldukça eski yıla ait bir aşk hikayesi yazmaktadır. 1940’lı yıllarda geçen bu aşk hikayesinde ailesi ile Seabrook Adasına Allie isimli genç ve güzel bir kız gelir. Ailesiyle güzel bir tatil geçirmek için gelen Allie burada Noah ile tanışır ve aralarında bir çekim oluşur. Çok farklı hayatlara sahip olan gençler geçirdikleri yaz sürecinde birbirlerine aşık olur. Aralarında sınıfsal bir uçurum olan aşıkların önündeki tek engel 2. dünya savaşıdır.

TürPolisiyeRomantikDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenNick
Cassavetes
OyuncularRyan
Gosling
Rachel
McAdams
James
Garner

37. The Orphanage (Yetimhane)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Yetimhane filmi Laura’nın hikayesinin anlatıldığı bir filmdir. Laura çocukluğunun en güzel yıllarını bir denizin kenarında yer alan yetimhanede yaşamıştır. Yetimhanede yaşadığı yıllar boyunca orada çalışanlar ve beraber yaşadığı arkadaşları onu hep sevmiştir. Aradan geçen otuz yılın ardından Laura eşi ve yedi yaşına girmiş olan oğluyla beraber yetimhaneye tekrar gider.

Laura’nın en büyük istediği şey yıllardır kapalı durumda olan yetimhanenin yaptırılıp çocukların yaşaması için yeniden düzenlenmesidir. Ancak Laura’nın çocuğu bir süre sonra görünmeyen arkadaşlar edinir ve bu da Laura’nın uzun yıllar önce unuttuğu korkusunu yeniden hatırlamasına yol açar.

TürKorkuGizemDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenJuan Antonio
Bayona
OyuncularBelén
Rueda
Fernando
Cayo
Roger
Príncep

38. Dumb and Dumber (Salak ile Avanak)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Llyod ve Haryy aynı kafadan iki arkadaştır. Dağınık ve sorumsuz olmaları başlarına her zaman iş açmış iki arkadaştır. Bu ikili girdikleri her işten kısa sürede kovulmaları ile meşhurdur. Llyod limuzin şoförlüğü Haryy ise köpek bakıcılığı yapmaktadır. Llyod bir gün Maryy Swansson'u havaalanına getirir. Hava alanına gelen Maryy elindeki para dolu çantayı bir yerde bırakır ve uçağa biner. Llyod'da o çantayı alarak güzel kadına getirmek ister. Ancak bilmediği şey Marry'in çantayı bilerek bıraktığıdır. Çünkü Marry kocasını fidyecilerden kurtarmak için fidye parasını kendisine söylenilen adrese bırakmıştır. Bu durumu bilmeyen Llyod ise çantayı genç bayana getirerek onun gözüne girmek ister.

TürKomedi
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenBobby
Farrelly
OyuncularJim
Carrey
Jeff
Daniels
Brady
Bluhm

39. Inglourious Basterds (Soysuzlar Çetesi)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

IMDb puanı yüksek Quentin Tarantino filmleri listesinde yer alan mükemmel bir yapım Soysuzlar Çetesi... Filmde, savaş sırasında bir teğmen olan Aldo, Yahudi askerler tarafından oluşturulan bir çeteye karşı cevap vermek zorunda kalır. Raine ismi verilen bir başka çete ise bu sırada Nazi Almanya’sının en bilinen isimlerinden bir tanesine karşı zarar vermek için bir operasyon yönetmektedir. Bu nedenden dolayı da bir Alman sinema oyuncusundan destek almak zorunda kalmaları gereken herkesin kaderi bir sinema salonu etrafında şekillenmek zorunda kalacaktır. Yaşananların macera, savaş ve gizem içinde gözler önüne seren film bir baş yapıt olması ile listelerde özel bir yere sahiptir.

TürMaceraSavaşDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenQuentin
Tarantino
OyuncularBrad
Pitt
Mélanie
Laurent
Christoph
Waltz

40. Truman Show

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Sinema tarihinde en iyi senaryolardan birine sahip film, sonu ile izleyenleri büyülemeyi başarıyor. Dünyanın en güzel adasında yaşayan ve çok güzel bir hayatı olan Truman her gün mutlu bir güne uyanıp, sorunsuz o günü tamamlamaktadır. Güzel bir iş, güzel bir eş ve mutlu bir hayatı olan Truman, bir gün aslında öldüğünü sandığı babasını görmesi ile hayatında değişiklikler oluşmaya başlar. Truman babasını gördüğüne çok emindir ve aslında her şeyin farklı göründüğünü ve yolunda gitmediğini anlamaya başlar.

TürKomediBilim KurguDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenPeter
Weir
OyuncularJim
Carrey
Laura
Linney
Natascha
McElhone

41. Saving Private Er Ryan (Er Ryan'ı Kurtarmak)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

4 tane oğlu bulunan bir annenin tüm çocukları 2. dünya savaşı sırasında askerdedir. Bir gün 3 oğlunun ölüm haberini alır ve tek istediği ise 4. oğlunun yaşadığını öğrenmektir. 3 oğlunun ölümü ile derinden sarsılan ve büyük yara alan annenin hayattan tek dileği 4. oğluna sağ salim kavuşmaktır. Artık Amerikan ordusunun tek bir görevi vardır, kadının sağ kalan oğlunu bulmak ve annesine getirmek. Başkan tarafından verilen emir ile birlikte 8 kişilik asker birliği Ryan'ı kurtarmak için büyük bir mücadeleye girer. Asker filmleri seven okurlarımız için sinemanın baş yapıtları arasında yer alan bu yapımı kesinlikle izlemesini öneririz.

TürSavaşDram
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularRyan
Hurst
Tom
Hanks
Tom
Sizemore

42. Schindler List (Schindler’in Listesi)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Oskar Schindler isminde bir Alman iş adamının Yahudi işçiler ile arasında geçen duyarlılığı konu edinen Schindler's List filmi, başarılı performansları nedeniyle 7 dalda ödül kazandı. 2. Dünya Savaşı sırasında Polonya'da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırması ve bu nedenden dolayı 1100 Yahudi'nin ölmesini engellemesini gözler önüne seren film ünlü yönetmen Steven Spielberg'in en önemli yapıtı olması nedeniyle de Oscar kazanmıştır. Filmin başka bir çarpıcı yönü ise gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkılarak hayata geçirilmiş olmasıdır.

TürTarihBiyografiDram
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularLiam
Neeson
Ben
Kingsley
Ralph
Fiennes

43. Interstellar (Yıldızlararası)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Filmin başkarakteri olan Cooper teknik bilgi ve becerisi oldukça yüksek olan biri olarak tanıtılmaktadır. Babası Donald ile ve iki çocuğuyla yaşamakta olan Cooper'ın amacı evlatlarına güvenli bir hayat sunmaktır. Eski işi olan bilim insanlığı işini özleyen başkarakterin karşısına reddedemeyeceği bir teklif çıkacaktır. Onun ise ailesi ve insanlığın güvenliği sağlamak arasında bir tercih yapması gerekecektir. Interstellar, yıldız bir oyuncu kadrosundan oluşmaktadır. Yönetmen ve senaryo yazarı Christopher Nolan, bu filmi yazarken fizikçi Kip S. Throne tarafından geliştirilen Solucan Delikleri teorisini betimleyerek çalışmıştır.

TürBilim KurguMaceraDram
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularMatthew
McConaughey
Anne
Hathaway
Michael
Caine

44. Inception (Başlangıç)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

Çok yetenekli bir hırsız olan Cobbun uzmanlık alanı insan zihninde bulunan sırları gün yüzüne çıkarmak ve onları çalmak. Bunun için savunmasız oldukları sırada rüyalarına girerek casusluk yapmaktadır.

Oldukça yetenekli olan Cobb yaptığı bu işe yüzünden artık bir kaçak olmuş ve sevdiği her şey elinden gitmiştir. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş vardır ve bu iş onun için oldukça zor olacaktır. İmkansız gibi görünen bu işi takım arkadaşları sayesinde başarmaya çalışacak ve hayatını geri alacaktır. Gerçekle rüya arasında sıkışıp kalmama mücadelesi hiç bitmiyor.

TürBilim KurguAksiyonMacera
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Marion
Cotillard
Elliot
Page

45. Braveheart (Cesur Yürek)

Hafta Sonu İzlenecek Filmler

İngilizlerin egemenliği, İskoçların üzerine kurulmuştur. İngilizli soylular 13. yüzyılda yeni evli olan İskoç kadınları ile ilk geceyi geçirme hakkına sahip olmaktadır. Ailesiyle son derece mutlu bir zaman geçiren William bir gün İngilizler birliklerinin karısını öldürmeleri ile mahvolur. Çocukken ailesini İskoçya da kaybeden William, karısını da kaybetmesi ile hayatı alt üst olur ve intikam arayışına girer. Onun bu intikam hırsı kısa zamanda tüm dünyaya yayılır ve ülkesinin özgürlüğü için amansız bir savaşa dönüşür. William artık bir özgürlük savaşçısı ve simgesidir.

TürBiyografiDramTarih
IMDb9.1
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenMel
Gibson
OyuncularMel
Gibson
Sophie
Marceau
Catherine
McCormack

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum